Дневникът тема 83 - Да отслабнем всички заедно!

• 38 557
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Здравей, благодаря ти за отговора! Проблема е гадния сладникав вкус, който не е като да имаш захар в устата, ами не знам как да го обясня... Sad 
И при мен има подобно нещо - не е точно сладък вкус, но е ужасно гадно. Справих се с него като спрях да ям сладко и тестяно. Храни се известно време по-ниско въглехидратно и може да се подобрят нещата, успешно може да се съчетае със Система -60.

# 586
Без да знам каква е тази Система - 60 ядене на торта и сладолед за закуска (а и изобщо) си вдига стабилно захарта, че и инсулина. Натоварването с глюкоза не е скъпо, но не е от онези изследвания, при които отиваш и те боцват. Изключително много натоварва тялото и панкреаса в частност. Затова се прави, когато има сериозни основания за това. Ако все пак ти се правят изследвания, за да изключиш донякъде вероятността за диабет/ир, можеш да си пуснеш инсулин и захар на гладно и да сметнеш HOMA индекс. Той обаче не винаги е сигурен инструмент.

# 587
  • Велико Търново
Добро утро!Системата си е чуден режим, стига човек да може да спре да яде в 18.00 вечерта.Като всички режими пак опира до калорийна рестрикция.
Хубав ден, момичета!

# 588
Добро утро!
Започнала съм малък експеримент с храненето, ще видим до какво ще доведе.

# 589

[/quote] Здравей, благодаря ти за отговора! Проблема е гадния сладникав вкус, който не е като да имаш захар в устата, ами не знам как да го обясня... Sad 
[/quote]
Иди на зъболекар Simple Smile

# 590
  • тук и там
Аз не бях чувала за Homа индекса,но благодарение на вас -научих и си го изчислих даже. Резултат- 0.7 -което е окей,пое нямам ИР според резултата.Аз за съжаление-не спирам да ям и да пълнея съответно.Вчера си купух поредната добавка,която обещава да намали апетита.Гледам състава -нищо особенно.обичайните неща-зелен чай, малинови кетони, гугулстерон и др. но има и гимнема силвестре,а знам че билката сваля кръвната захар по принцип. newsm78  Ще се похваля ако има ефект-трябва да намаля апетита си по някакъв начин -докато се свие стомаха ми, но нещо не се справям сама.  От вчера съм и на противозачатъчни, направо чудничко ще ми се отразят на целулита,ще видим и върху апетита дали ще имат влияние..А след това ще започвам добавки , които хипотетично повишават прогестерона, защото при мен той е нисък,което навежда на мисълта че пък естрогена доминира-което не  е окей..Доктора иска направо да минавам на прогестеронови препарати ,ама нещо май не съм склонна да се съглася.Чета ви и ви се радвам.Ще се похваля ако при мен  потръгнат малко нещата,но не знам кога ще стане.Последно -в момента съм 82 килограма..Последната година не съм свалила и грам,не съм задържала-бавно и славно си вървя нагоре..По килограмче на месец.Та като се обърне тенденцията ще се похваля непременно,иначе ще си трая Simple Smile.Ето нещо за естрогенното доминиране-чисто информативно. При мен всички симптоми са налице Mr. Green.Шкембето обаче не е само от естрогена със сигурност,  ами е съчетание  от лакомия и други фактори.Mr. Green
https://www.ofertomat.bg/category/Kak-da-razpoznaem-visokite-niv … agno-page510.html

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 09:11 от Kaisia

# 591
Добро утро.

# 592
  • София
Момичета благодаря за съветите!
bebok_86 Всъщност аз изобщо не обичам сладко и тестяно и това ядене беше инцедентно, после 3 дни не близнах сладко и ефекта беще този. Тази ситрин реших да преверя дали няма да се повлияе ако все пак хапна малко сладко и си сложих една голяма лъжица мед в к.мляко с овесени ядки. В момента усещането е по слабо но все пак го има... Иначе си права че Системата може да се съчетава с нисковъглехидратните режими, аз това мисля да направя за да се отърва от бирено-цацините Simple Smile килограми.
Госпожица ДухДа и на зъболекар ще отида.
siska79 Най-добре се чувствам като ям до 18ч. понеже си лягам към 22 Simple Smile
blackisbackНаправо се усмъртих с тази калорийна бомба и сега ближа рани....  Не, няма да си правя обременяване с глюкоза, понеже преди време си правих и нищо не излезе само дето висях половин ден в лабораторията.

Исках и нещо друго да споделя. Покрай вас започнах да залитам към НВ-ВМХ, много обичам месо, но имам психологичен преблем. Извесно време се стремях към веган хранене, бях убедена че това е здравословно и сега не мога да свикна , някак не ми се струва естественно да ядеш толкова месо всеки ден, без плодове. А пък е толкова вкусноооо Simple Smile Видях че има и други момичета с вегетариански предиод имахте ли такъв "проблем" ?

# 593
Да мина да се отчета . Минаха два успешни дни от предизвикателството, доволна съм. От всички диети досега е най-вкусна. Аз си го знам де, проблема е когато съм сред хора, че се изкушавам и с В и става... Още не ми е намалял апетита, но се трае. Ниските В ми влияят на съня, 2-ра вечер едвам заспивам в 1, а това е необичайно за мен. Кафето е ограничено до 2, и ми липсва, но предполагам, че то влияе на апетита. Нямам кантар, ще го карам на усещания, а съм сигурна, че ще има с какво да се похваля. Погрешно е мисленето, че се яде само месо, но някак само това се вижда Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 09:53 от Зизу

# 594
Исках и нещо друго да споделя. Покрай вас започнах да залитам към НВ-ВМХ, много обичам месо, но имам психологичен преблем. Извесно време се стремях към веган хранене, бях убедена че това е здравословно и сега не мога да свикна , някак не ми се струва естественно да ядеш толкова месо всеки ден, без плодове. А пък е толкова вкусноооо Simple Smile Видях че има и други момичета с вегетариански предиод имахте ли такъв "проблем" ?

Аз се придържам към един вид либерално НВ ВМХ. Имала съм през годините залитания към вегетарианството, но не мисля, че то е достатъчно пълноценно и здравословно като хранителен режим. Говоря за хранителния режим, а не за етичната страна на този вид хранене. Бях във вегетариански период именно, поради етичната страна. Прочела съм много писания по въпроса, но накрая в мен остана убеждението, че човека по природа е създаден да консумира месо, мляко, млечни продукти. Като един от основните аргументи в полза на храненето с месо са именно незаменимите аминокиселини, които тялото получава от месото и не може да получи от никоя друга храна. Това е доказано и е факт обоснован медицински. В растителната храна също има протеин, но той е растителен протеин и не се усвоява в достатъчно количество от тялото. Не виждам причина да лишаваме тялото си от толкова важни елементи, заради предубеждения, които в своята същност се базират на нуждите на една или друга индустрия. Задавала съм си въпроса, тези, които пропагандират веганските идеи от къде набавят храните си като киноа, амарат, спирулина и подобни? Нима тази храна, произведена в Латинска Америка да речем, която е пропътувала половината свят, за да дойде на моята маса е по-здравословна от месото добито от животните, които отглеждаме у дома и които са хранени с чиста продукция.  Това, разбира се, са си мои разсъждения, не критикувам никого за избора му да бъде вегетарианец/веган и не го казвам с цел да провокирам конфликт.

Lagertha при НВ ВМХ не е нужно да ядеш месо на всяко хранене. Плодовете също не са забранени, но трябва де ограничава количеството им. Аз съм избрала да се придържам към един вид либерално НВ ВМХ и си позволявам плодове.
Например вчерашното ми меню беше
з. палачинка от 4 яйца + 1 с.л. сусамов тахан. Изпържих я в съвсем малко мас и когато стана готова я намазах с около 20 гр. масло
о. Консерва свинско варено в собствен сос - 300 гр.
в. резан диня и 3 резена пъпеш

# 595
  • София
NoMe мерси! някак си е по леко и приятно като не си сам и чувството за вина не е толкова голямо. Моите усещания за баланс и зареждане след като съм яла месо, са в абсолютен разрез с пропагандата че месото трови тялото ни. Наистина не знам на кого да вярвам.

# 596
Скрит текст:
NoMe мерси! някак си е по леко и приятно като не си сам и чувството за вина не е толкова голямо. Моите усещания за баланс и зареждане след като съм яла месо, са в абсолютен разрез с пропагандата че месото трови тялото ни.
Наистина не знам на кого да вярвам.

Вярвай на тялото си.

# 597
Адашке, кажи в коя група е предизвикателството, че линка от другата тема не ми се отваря (молещо се човече)

Аз два дни се освиних с боклуци. От днес съм режимна. Тъкмо ще мятам едни кюфтета на грил тигана, после и една салатка ... ммм! Сутринта и леко раздвижване направих, че в тия жеги съм страшен търтей ... Даже до магазина не ходя, само сянката търся и усещам една липса на енергия заради това ми бездействие Rage Добре, че тези дни е по-хладно та имам стимул, хихи.

# 598
# 599
Sun sea, как върви при теб или още рано за коментари? Била ли си друг път на стриктно ВМХ?

Общи условия

Активация на акаунт