Случи ми се нещо странно XVІ

• 154 964
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
Определено.

# 691
  • София
Доста луда работа ....

# 692
Да, но такива неща се случват. Пък и не са съвсем рядко явление и дългата тема го  доказва. Надявам се темата да се пораздвижи, за да има интересни неща за четене Simple Smile

# 693
  • Nice
Аз имам питане- как бихте постъпили с човек който ви казва, че вижда духове или привидения?
Лично аз нищо не съм видяла, но този уикенд една от близките ми приятелки ми се обади на пожар и попита дали може да дойде да спи при мен.
От известно време се чувствала много зле в апартамента в който живее. Като си е в къщи чува някакви странни шумове и потропвания и ѝ прилошавало често. Не казала на никого защото мислела, че ще ѝ се смеят, но в събота ѝ дошло в повече- събудила се рано от някакъв шум и видяла сянка на човек отразена в загасения телевизор в стаята ѝ.

Честно казано ми стана интересно, не знам до колко ѝ вярвам защото знам, че в последно време е много преуморена. Но дойде много изплашена и не искаше да се връща в апартамента. В неделя вечерта отидохме заедно да си вземе някои дрехи и за тази седмица се разбра да остане при някаква роднина.
Апартаментът вярно е малко страшничък защото е старо строителство и обзаведен с някакви овехтели мебели. От всякъде скърцат и пукат.

Какво да правя? Другата седмица се разбрахме да дойде у нас, за да не притеснява много роднините ѝ. Дали да търсим свещеник ? Наблизо има една руска църква, но тя е католичка, не знам дали боравят със светена вода, тамян и тн.
Не знам дали не си въобразява, но не искам да ѝ го казвам, ще си помисли, че ѝ се подигравам.

# 694
  • В.Търново

nikaia, аз бих й повярвала, защото има много доказателства и разкази, включително и в тази тема за такива неща.не знам какво бихте направили, светена вода, викане на свещеник.Тези неща вижда ли ги в друго жилище или само там?

# 695
Точно защото приятелката ти е преуморена, защитните й сили са паднали и е възможно да е по-уязвима на външни сили и енергии. Страхът със сигурност още повече я изцежда и тъмните същества се възползват. Ако е нормален човек, повярвайте й и й окажете подкрепа. Не знам какво би помогнало в случая - свещеник, баяч или друго нещо, но на първо място трябва да се успокои, за да се увеличат енергийните й защити. Духовете пият енергия точно чрез страха на изпитващия го. Знам, че на думи е лесно, но трябва да опита. Ако трябва, да пие билки за успокоение, мента, глог и валериана или нещо друго...
Една позната и мъжът й бяха видели отражението на наскоро починалия й свекър в някакво стъкло. Един месец пиха сънотворни, защото не можеха да спят, особено жената.
Аз самата също преди години видях отражението на наскоро починалия ми дядо в огледалото, но не се уплаших особено, защото знаех, че ме обича.
Не е зле да си помисли дали в обкръжението й не е починал наскоро някой човек. Ако има такъв, принципно след 40-тия ден би трябвало да изчезне.
Дано съм помогнала малко.

# 696
А дали просто не трябва да се успокои, че това вече е зад гърба й и повече няма да се случи. Когато аз видях онази фигура с расото, известно време ме беше страх, да оставим на страна, че и никой не ми повярва.  Обаче после си анализирах сама неща - шумът от вестниците, шумът от падането на книгите, явно това нещо е искало да се покаже, да го видя. След тази нощ никога повече не чух нищо, никакви странни звуци. Т.е., видях го, това е искало, постигнало го е и си замина. Сега, каква му беше ползата да го видя, не зная. Жив ексхибиционизъм 😁 Важното е, че си замина. Дали и при приятелката ви не е нещо подобно? Дошъл, показал се, уплашил и си заминал. Край , няма го вече. Дано да помогне.

# 697
  • Nice
Със сигурност е много преуморена последно време, имаше и проблеми в семейството и явно напрежението ѝ идва в повече.
Значи може да е станала по-уязвима? Има резон.
Дори и да не вярвам много в паранормалното си дадох вид, че ѝ вярвам. Пък и изглеждаше много уплашена, със сигурност е видяла нещо, може да е било игра на въображение или истинско отражение, но е имало нещо.

Проблемът е, че тя нищо не иска да предприеме, много е плашлива, но не може да обикаля домовете на близките до безкрай. Аз я накарах да отидем заедно до апартамента ѝ, за да си посъбере някои неща. В началото не искаше и да чуе, но накрая ѝ обещах, че ще съм с нея и накрая склони.
Признавам, че никога не съм се чувствала добре в нейния апартамент. Не съм усещала присъствия и тем подобни, но просто не ми е комфортно, едно такова подтискащо е, мрачно, старо...не знам как да го опиша...напрегнато. И аз да живея на такова място щях да започна да виждам привидения.

Ще ѝ предложа да потърсим светена вода. За сега не виждам друго решение освен да се изнесе, но няма как да стане веднага.

# 698
Еос, току-що прочетох в една стара тема от същата поредица, че хората, на които се появяват монаси в тъмни качулки, са извършили съзнателно или не осквернение спрямо Бог... 😬 Помисли си имало ли е такова нещо и при теб...

# 699
  • София
Предполагам повечето суеверия и вярвания,произлизат от разни метафори,които не са разбрани от нас правилно,та за всеки има различен смисъл,То и в библията пише-пуснете було върху жена си,но какво точно се има предвид не е ясно,аз го разбирам като закрила и подкрепа,ама някои хора са решили направо да сложат покривка върху жена си и да и блескат само очите.Та може и това с викането на името да има някакъв смисъл,който е неразбран.

Би ли споделила къде точно в Библията пише такова нещо? Thinking

# 700
Ако мислиш,че знам страницата и реда много се лъжеш,съмнявам се и ти да знаеш  кое точно къде го пише.Майка ми я четеше наскоро и хвърлих един бърз поглед и това ми направи впечатление.И все пак дори и на сватбата си имаш було,та може да се има впредвид хиляди неща,но точно това което нинджите разбират се съмнявам да е.

# 701
Еос, току-що прочетох в една стара тема от същата поредица, че хората, на които се появяват монаси в тъмни качулки, са извършили съзнателно или не осквернение спрямо Бог... 😬 Помисли си имало ли е такова нещо и при теб...
Как бих могла да направя подобно нещо в осми клас?  Била съм дете все още. Освен това по него време думи като църква и бог бяха мръсни думи. Имам предвид по Тодор Живково време. Не съм кръщавана поради тази причинина, не съм и на йота регилигиозна, никога не съм била. Била съм пълен профан по отношение на бог и всичко около него. Така че, едва ли съм направила нещо, да разсърдя някой, който за мен не съществува.

Последна редакция: вт, 06 мар 2018, 19:52 от Eoss Eos

# 702
Само ти казвам какво прочетох в стара тема, случайно ми попадна и реших, че може да е от помощ. Ти си знаеш колко годишна си била и какво си правила тогава.

# 703
Само ти казвам какво прочетох в стара тема, случайно ми попадна и реших, че може да е от помощ. Ти си знаеш колко годишна си била и какво си правила тогава.
Да, аз го възприемам точно като подадена за помощ ръка и ти благодаря за което. Разказах го като странна случка, то и за мен е такова. Не зная какво съм направила и какво не, предполагам, резонните тинейджърски глупости.
 Joy Заради едно заблудено нещо в расо няма да си насаждам чувство на вина Simple Smile Но благодаря, наистина.

# 704
  • В.Търново
То в такъв случай всички трябва да виждаме монаси в тъмни качулки. Няма безгрешни хора... За мен не е това причината.Категорично!

Общи условия

Активация на акаунт