Перилни препарати и омекотители – 48

• 74 780
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
  • оттам, откъдето започва България
 Grinning Дано!

# 121

Като гледам, бутилката е същата, така че най-вероятно производителят на DM-ския препарат е точно Бекман, следователно и съставът трябва да е приблизително същият, а именно:

AQUA - разтворител
CITRIC ACID - лимонена киселина
SODIUM CITRATE - пак киселина
CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE - меко нейонно ПАВ
ZINC RICINOLEATE - агент за обсорбиране на миризми
ALCOHOL - разтворител
PHOSPHORIC ACID - спомагателен агент за pH
MEK - разтворител

Тоест, действа чрез киселина.

Ще си позволя една малка поправка. SODIUM CITRATE не е киселина а сол на лимонената киселина. Заедно със самата киселина образува буферна система. Подобен ефект може да се постигне като в 60-70 мл вода се разтвори една пълна чаена лъжичка лимонена киселина и към нея се прибави около 1/3 от това количество сода за хляб. Ще последва реакция с отделяне на газ (СО2), след което ще е готово за употреба. Останалите съставки, освен фосфорната киселина, не са кртични за действието на препарата, може да се опита и без нея. Евентуално може да се добави малко количество течен сапун или препарат за миене на съдове.
В краен случай може да се използва всеки разреден разтвор на слаба киселина, само трябва да се внимава при оцветени дрехи за да не се повреди оцветяването.

Последна редакция: пт, 11 авг 2017, 12:39 от TAED

# 122
Благодаря за поправката и се извинявам за допуснатата неточност.
Целта ми беше да се види как действа този препарат и че същият ефект ще има прилагането на съвета от първото мнение.

# 123
Взех си този Dash
 заради еднo поларено одеало.Чудесно изпра,омекоти и ароматизира.

# 124
На практика, да. Само трябва да се внимава защото някои от препаратите за премахване на варовикови петна са доста концентрирани и могат да увредят багрилата. Аз бих препоръчал, ако ще се ползва такъв препарат, да се разреди 1:1 с вода и да се направи проба на място, което не се вижда.

# 125
  • Ловеч
Smile, може ли да ми снимаш препарата, че днес ходих в магазина, но не го видях. 😊

# 126
  • София
Персил Сензитив има ли миризма или липсва такава? Нещо съм се насочила към прах за бяло и се чудя дали него да взема или с лавандулата? И двата не съм ги пробвала.
Като цяло ми се иска нещо с миризма, но не много силна.

# 127
Персил Сензитив има миризма.
Никой Персил не е с толкова силен аромат, че да остава след прането, а камо ли след изсъхването.

# 128
  • София
Персил Сензитив има миризма.
Никой Персил не е с толкова силен аромат, че да остава след прането, а камо ли след изсъхването.

Хм, аз ползвах праха за цветно и стандартния за бяло и си остава аромат при мен. Макар и лек. Но ми е омръзнал, затова ще пробвам друга разновидност.

# 129
И при мен остава. Като завра нос в сухите дрехи...

# 130
Smile, може ли да ми снимаш препарата, че днес ходих в магазина, но не го видях. 😊
Влизам от телефона и не мога да се оправя с новата версия, за да кача снимка. Извинявай.
Същата опаковка като показаната от Гес, но с надпис Denk mit.

# 131
  • в огледалото на живота
Персил Сензитив има ли миризма или липсва такава? Нещо съм се насочила към прах за бяло и се чудя дали него да взема или с лавандулата? И двата не съм ги пробвала.
Като цяло ми се иска нещо с миризма, но не много силна.

Привършвам този с лавандула за цветно.Малко бях скептична да не е твърде натрапчив аромата,но определено не е.Усеща се поносимо.

# 132
  • Плевен
Аз съм доволна от този  Савекс:

Чаровна, от къде го купи този Даш?

# 133
  • оттам, откъдето започва България
Най-после нещо по-различно от Ариел, Персил и Омо.  ooooh!

# 134
Ахъм...посивяло пране. По-различно е...от моето...права си.. Trollface

Общи условия

Активация на акаунт