Перилни препарати и омекотители – 48

• 74 622
  • 761
  •   1
Отговори
# 435
Освен прах за бяло и 60гр., ти трябва и дълга програма-над 2.30 часа.
Иначе на 1 стр. също има инфо как да се третират петната от пот.

# 436
На 1 стр. се коментират петна от пот и дезодорант. А тук случаят не е такъв. 60 градусовата ми програма е 2 часа.

# 437
  • Sredets/Burgas
Дали потта действа като избелител, или трябва да третирам с нещо. Не,че е много важно-дрехата е тип домашна, но ми е интересно,а и ме дразни. Тук явно дезодорантът е "спасил" цвета от избеляване.

Откажи се. . . Simple Smile
Нищо няма да ти помогне. . .
Аз виждам редовно така съсипани тениски при баща ми. . .
При тези, които се потят много се случва, както и когато нямаш възможност да смениш бързо дрехата. . .
Една хубава червена рокля на дъщеря се съсипа това лято с петно от пот. ..
Там където избелее от солта - край. . . Забрави, че нещо можеш да направиш. . . 

# 438
По'скоро там е по-тъмен цвят. А избеляла е цялата тениска...аз така го разбрах.
Права си за 1 стр. Извини ме..

# 439
  • Sredets/Burgas
Не, не. . .
Изсветляла е от солите, която се отделят при изпотяването. . .
Знаете ли  понякога какви "шарени" тениски се получават от пот  Simple Smile ?
No way. . . Случва се Simple Smile

# 440
Тук отново (като при почистването на машините) се смесват две неща, които са различни като причина, следствие и отстраняване.
1. Потта, особено когато е по-силно кисела (с по-ниско pH) може да предизвика избеляване на някои оцветени дрехи. Спасяване няма, освен дрехата да се багри наново.
2. Петна от козметика против изпотяване. Това е нещо съвсем различно и се третира с разреден разтвор на слаба киселина (лимонена, винена, оцетна...).

# 441
  • София
Не съм виждала такова избеляване досега, много неприятно.
Бътърфлай, с боя за текстил ще спасиш червената рокля.

Пробвах течния Скип и изпра идеално омазаните със слънцезащитни кремове плажни дрехи, снощи дори спаси потник и панталони, жестоко накапани със зехтин и салата. Изплаква се много лесно. Хареса ми определено.

# 442
Такова по-силно замърсяване по биетата на тениските и яките на ризите независимо светли или тъмни, слагам вениш на мястото и в пералнята не подбирам програма и с праха, който съм в момента.
Този метод не ме е подвеждал досега

# 443
  • Плевен
Elle.n , аз съм ползвала този Ленор. Оставя леко сладникава миризма. Ако ти харесват такива, значи няма да съжаляваш.

# 444
  • оттам, откъдето започва България
Пробвах течния Скип и изпра идеално омазаните със слънцезащитни кремове плажни дрехи, снощи дори спаси потник и панталони, жестоко накапани със зехтин и салата. Изплаква се много лесно. Хареса ми определено.
Аз точно затова не се отказвам от течните препарати, защото идеално изпират омазнени дрехи. Независимо че течния Рекс не е на почит, идеално се справя с всякакви мазнини и то на 40 градуса.

# 445
  • Габрово
Аз точно затова не се отказвам от течните препарати, защото идеално изпират омазнени дрехи. Независимо че течния Рекс не е на почит, идеално се справя с всякакви мазнини и то на 40 градуса.
това не го знаех...значи все пак да си държа един течен препарат...

# 446
А има ли значение какъв течен препарат ще се използва за петната( за бяло или за цветно)?

# 447
А има ли значение какъв течен препарат ще се използва за петната( за бяло или за цветно)?

Няма, по-скоро има значение да се подбере качествен препарат с достатъчно съдържание на ПАВ и ако може, да съдържа липаза в ензимния си комплекс.

# 448
  • Габрово
Скрит текст:

Няма, по-скоро има значение да се подбере качествен препарат с достатъчно съдържание на ПАВ и ако може, да съдържа липаза в ензимния си комплекс.
Peace

# 449
Дами, можете ли да ме насочите от къде мога да си взема мрежичка за пране?

Общи условия

Активация на акаунт