НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 116

• 52 613
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Моя канатар на една и съща плочка завъртян на едната посока мери една, на другата +2кг. Естествено ще го поставям така че да съм доволна Laughing

# 346
  • SA
За кокосовата захар само да кажа, че си е захар като захар, малка е разликата й с обикновената ( към 70-80% от състава й е сукроза, т.е. обикновена захар). С една дума, ако някой иска да хапва захар, дали ще е бяла, кокосова или кафява, все тая. С една идея по-нежелани са захари с по-високо съдържание на фруктоза, като агаве например.  Фруктозата, макар и с доста нисък ГИ, доста по-силно допринася за метаболитни нарушения , ИР, чернодробна стеатоза отколкото нишестените храни, съдържащи главно глюкоза.

# 347
Здравейте момичета,
Знаете ли дали НВ-ВМХ би помогнало за предодвратяване образуването на полипи на тялото на матката?

# 348
  • В полите на Пирин планина
Някой по-горе писа, че не понася кокос - та да кажа - има обезмирисено кокосово масло, което става за готвене на всичко, вкл. и месо, зеленчуци - не променя вкуса и мириса на яденето. Hands V

Аз пия нес кафе е мляко и 1 ч.л. кафява захар / повече ми харесва на вкус с нея / и това не ми е попречило да отслабна.

Кантар нямам и не ми и трябва. Меря с метър талия, ханш и гръдна. Имам и един панталон - мярка. Още не мога да го закопчея спокойно, а за сядане с него - тц. Та той ми е целта. Simple Smile

# 349
Някой по-горе писа, че не понася кокос - та да кажа - има обезмирисено кокосово масло, което става за готвене на всичко, вкл. и месо, зеленчуци - не променя вкуса и мириса на яденето. Hands V

Аз бях, Лейди
Можеш ли да ми кажеш марка? Тъкмо днес се каня да обикалям за такива неща.

# 350
  • Бургас
И аз не понасях кокос в началото и си купих от обезмирисеното кокосово масло  . Моето е Biona organic.
Някой питаше за майонеза - мисля, че може да се направи със зехтин за готвене, както и с обезмирисено кокосово масло, така няма да има специфичен вкус.
Кокосова захар имам аз. На вкус е странна, не е сладка и в крайна сметка, за да стане нещото подсладено, трябва да слагам повече. Което значи повече въглехидрати. След това си купих ксилитол, почти няма разлика със захарта и е с нисък гликемичен индекс.
Аз се тегля всеки ден за сега, интересно ми е кое от храната, по какъв начин ми се отразява. А и реших да следвам съветите на Аткинс за седмичната промяна в грамажа на въглехидратите и искам да видя къде ми е границата на отслабване.

# 351
Кокосово масло имам, био от Зоята, но само за косата го използвам.
Взех, че сложих краве масло 80% масленост в кафето....такава щуротия не съм правила досега, но четох, че тук някои слагате някакво масло, и аз да не остана по-назад реших да пробвам с него. Е, много е странно, не ми е много ок, но пие се, ще си слагам понякога.
Мас имам истинска, чиста, но никога няма да я ям.Гнус ме е,не мога.И тя в косата отива.
Дънките от преди бремеността вече ми стават УРА!
Но кантара стои на 71.100 грама и не мърда!
През деня варирам до 71 и 600 най-много.

# 352
  • В полите на Пирин планина
И аз Biona съм купувала обезмирисено кокосово масло.
Стига се мерите на тия кантари. Както беше писано по-рано - мазнините са обемни, но не особено тежки. Радвайте се на намалените обиколки.

# 353
  • София
Божке, аз, ако взема и през деня да се меря, направо трябва да се застрелям. Или не, по-добре, да изям кантара Mr. Green Ако се премеря след тренировка да видя колко варирам, ще имам + от кръв в мускулите, кило и кусур вода, 300-ина грама протеин. След още малко ще съм и + обяда, дето съм изяла...До + 500 гр. никога не би ми било възможно да го докарам само. А и за какво? Достатъчно вода пиеш ли Мис?
Зизу, няма справедливост Mr. Green Не може да е справедливо да не се яде хляб! Дано ти е временно това настроение!

# 354
Не пия вода, голяма грешка, но откакто родих не мога и това е! По 3-4 чащи на ден макс и понякога и толкова няма. Лоша работа, трябва нещо да измисля, че да пия повечко.

# 355
  • София
Напълни си шише от литър и половина поне и надигай от време на време. Трябва ти вода! Е, верно тогава дънките може да не ти влязат...Шегувам се, надявам се става ясно, но пий вода.

# 356
Аз се тегля всяка сутрин и си записвам теглото, но не ми е драма, ако нямам - или съм на +. Ако имам много поредни плюсове си правя равносметка на яденето и се озаптявам (защото обикновено съм прекалила с въглехидратите). При мен винаги си е вървяло бавно и плавно отслабването, не очаквам да дръпвам с половин кило на седмица надолу. Гледам просто общата тенденция да е надолу Simple Smile

Свинска мас имам домашна и си готвя доволно с нея.

# 357
Алечка, готвено по може да ям със свинска мас, ама да е малко като количество, а и на месо няма да ми е приятно, а картофи нали не може. Аз също се меря само сутрин. И отвреме-навреме, накъде на 3-4 дни и мерките. Днес ги записах и са някъде с 2 см надолу. Но никога не съм сигурна дали съм измерила точно и го правя по 3 пъти. Laughing
Бийп, това със шишетата многократно съм го парвила, даже и АГ-то така ми каза, но работи за известно верме и не се превръща в навик...ще се опитам де въпреки това.

# 358
Абе хора, стига с тези кантари. Взе да става досадно-всяка страница изписана с плюс/минус 100 грама .. ooooh!

# 359
  • София
Днес случайно видях и си купих какаово масло и фъстъчено масло. Досега не съм пробвала и се чудя директно с лъжица да ги ям или да ги мажа на нещо? Blush

Общи условия

Активация на акаунт