НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 116

• 52 595
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Танче, две опаковки задна четвърт взех, мазничко е. Благодаря за отговора; някой да отрази нещо, което не е свързано с кантар Mr. Green!  Едната ще отиде във фризера, другата печена във фурната. За малкото направих в инстант пот-а много силен бульон от кокала в долната част на бута заедно с месото и после с морковки и ориз.
Начи, с чиста съвест да се надумкам утре Laughing. А, ако не трябваше да броя и цялото зеле, дето ометох Laughing

Скрит текст:
Темата е пълна с новозапочнали режима момичета. Ново им е, на диета са, виждат прогрес, радват се. Абсолютно нормални неща! Като изпикаят водата след 10ина дена и започне застой, почват да се чудят. Който иска чете и вижда как става свалянето на лой, дето сме я трупали с години. Който не ще, отива при плодчетата и чайчета, Донка Байкова, Мадал Бал тара-ра-ра...и не слиза от въртележката. Ако очакваме Айнщайн, например, да пише за холекалциферол- няма как да стане...Миналата седмица, като се подух, наистина реших, че съм прецакала някой бъбрек. Зор ми беше за кантара; исках да знам какво се случва биохимично. Единствено Леа се отзова. Но, когато е за хапане, винаги има поне 4-има да отделят от времето си. Кому е полезно?

# 376
  • София
На мен също ми е приятно да чета и да се включа, включително и за килограми. В крайна сметка режимът си е режим и голяма част от започването е именно с основна причина - редуциране на тегло. По аналогичен начин - комуникацията, бистренето и повтарянето до откат колко е полезен и как си променям начина на живот и колко е вкусно не е по-различно. Не ме разбирайте погрешно - подкрепям горните неща, но се радвам и когато някой напише, че е смъкнал 100 грама. Смъкнах 19 кг, остават ми още толкова. Единствено ме спира да не се хваля, щото ме е срам от многото оставащи. Blush

# 377
Привет, привет!    Simple Smile
Да вЪ почвам подред.....    Laughing
Относно кантарчето и кг....Съвсем нормално е теглото да варира с по 1-2 кг в денонощието.Т.е., днес сте например 61, утре 60, вдругиден 61,9 ....после изведнъж 59,9.Нищо необичайно.Особено за тази "диета".    Grinning
Принципът "всеки ден надолу с по 300-600 гр" може би важи за драстичните, бързо действащи диети, не и тук.Доколкото знам, не е възможно да се топят по 300-400 гр мазнини на ден.Най-много си отиват около 50-60 гр, останалото изхвърлено е водно съдържание.
Та, зарежете кантарите, за да не ви подлудяват.Или поне се теглете веднъж седмично, колкото да следите тенденцията да е надолу.
Второ, качественото отслабване е бавно.И иска постоянство.Видиш ли, че един режим действа при теб, упорстваш и стоиш "при него", дори да те влуди със 1-2 месечен застой.След това ВИНАГИ ти се отплаща.
Има още, ама оставям си за всеки ден по малко философстване.    Laughing

Аз се върнах от почивката заредена, отпочинала, ентусиазирана....Основна храна-месо, риба, зеленчуци.Вредна храна-сладолед, бисквити, обикновени вафли, плодове на корем....Кантара отсече:+1 кг.Дали е вода или мазнини, няма значение, ще си отидат така, както са дошли.   Simple Smile

Обещах и снимки....само да ги сваля и поорежа.    Simple Smile
Може да сложа и една от "дебелите" за стимул на новите, да не се отказват.
Няма нищо по-хубаво от това да си добре нахранен, сит, доволен, да ядеш хубава и засищаща храна и да слабееш.    Grinning

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 13:31 от Анонимен

# 378
Аз лично само 2 пъти съм си казала мерките.По темата е,ще си се пиша каквото си искам.😊Ако създателя на темата прецени нека направи забележка.Не виждам нищо лошо,нормално е да се говори за кг и кантари-това е целта да има резултати-така се мотивираме,това е тема за взаимопомощ нали така?Споделяме напредъка си.А на който му е досадно и не му се чете,разбирам,и на мен не ми е интересно всичко и не мога да го чета-да се подминава,аз така правя.Какво толкова.

# 379
Бийпс, Айнщайн е ученичка, нямаше нужда точно нея да иронизираш

# 380
  • В полите на Пирин планина
На мен не ми пречат мерките, просто писах, както и Амур, че мазнини, трупани с години не могат да си отидат за седмици. Освен това драстично намаляване на теглото, като 15 кг за 2 седмици, обещават само "специалните" хапчета за отслабване. Също увеличение на теглото с грамове за някой момент не е важно, важна е тенденцията.
За мен мерене на килограми е стресиращо, затова меря мерки и си гледам дрехите. Ако започнат да ми опъват - работата е ясна.
Аз съм в застой от доста време. Храня се по същия начин, както като свалях, но явно съм достигнала някакво ниво, от което надолу ще е доста по-трудно. Но вече не се втилясвам Simple Smile. Карам си на режима, на мен ми е вкусно, добре се чувствам и не мисля да се връщам към вафлите отново.
Сега лятото похапвам повече плодове и вероятно и това оказва действие. Също понякога си позволявам сладолед. И след това обикновено се подувам и ме боли корема или ми излиза някоя пъпка. Smiling Imp Ама нали казват, че г**, глава затрива ...

Така, че - да - мерките са важни, но най-вече ме интересува здравословния ефект от режима. Иначе и аз няма да откажа някой и друг см. минус от корем и бедър. Циците не си ги давам. Hands V

# 381
Хей, Амурче. Радвам се, че си добре отпочинала  Hug  Hug  Hug
Beeps, имаш много интересно чувство за хумор и ми е забавно да те чета  Flutter

По темата, ами и аз смъкнах дългостисканите от тялото ми 0,600 гр. - какво точно са, не знам (мазнини,вода).
Меря се веднъж седмично, за да знам, че съм на прав път.

# 382
  • София
Herzen, изобщо не съм я иронизирала! Чети Бийпс, там където пише друго и пак ще е все тая Peace

# 383
Амур аз лично чакам снимки с голям интерес!  Hug

Вчера нещо се бях подула, идея нямах защо. Усещах, че задържам вода (още от предния ден). Не съм чийтвала. Първо го отдадох на 100-те грама сирене в омлета ми, но след като снощи ядох отново омлет със същото количество сирене и днес се събудих доста поспаднала, реших, че не е в това проблемът, а в това, че ядох риба със салата. И още нещо - когато ям зеленчуците поотделно, а не на салата сякаш го няма това подуване, та продължавам с експериментите.

# 384
Следя темата от годинИ, не от вчера. От много години. Подобни залитания да се пише всяко свалено грамче, бяха станали причина някои от основателите на темата да спрат да пишат в нея. Беше заприличала в един момент на всяка една тема за диета, а тази е малко по -различна -ако щете само и заради това, че това не е диета в общоприетия смисъл, а начин на живот и хранене...

Вярно, нови момичета пишат, млади са явно повечето...но темата поне за мен е много повече от това кой колко грама е свалил! 
При все, че неколкократно бе обяснено, че са важни обиколките, а не грамовете...

# 385
Съгласна съм, че това не е просто една обикновена диета, а начин на хравене. Но само не разбрах какво има общо младостта? Мерки повече няма да пиша, само ако имам добри резултати ще се похваля Simple Smile

# 386
Скрит текст:
Съгласна съм, че това не е просто една обикновена диета, а начин на хравене.
Но само не разбрах какво има общо младостта?
Скрит текст:
Мерки повече няма да пиша, само ако имам добри резултати ще се похваля Simple Smile
Когато си млад, и особено здрав, основната цел на диетата ти са кг.
Когато си вече на 40 или нагоре, започваш да се замисляш и за здравето си, особено ако са се появили оплаквания/болежки...
Когато отслабвах на 18, грам не ми дремеше за здравето, то затова си докарах плаващ бъбрек.
Виж, сега първо мисля кое как би повлияло първо на здравето, после на визията.Тя не ми е определяща за това, как се чувствам.

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 17:52 от Анонимен

# 387
Краси, много ти отива късичко! Браво!

# 388
Здравейте! Искам съвет от вас. Ще си купувам спиралайзер и се чудя кой от двата:
http://bobsbg.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0% … D1%8A%D0%BA-7-440

или

http://www.zdravjivot.org/shop/15268/%d1%81%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0 … 0%b7%d0%b5%d1%80/

# 389
Страхотни крака, и не само! Вярно е това с възрастта и връзката със здравето.

Общи условия

Активация на акаунт