НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 116

• 52 862
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Единствено вечерята ти я бива.

# 571
И аз така мисля.
Сутринта замени прясното мляко със сметана или поне намали на половина количеството.
За обед хапни и пържола, кюфте, кебапче, ребра, риба ...Аз с такъв обяд съм умряла от глад.

# 572
Е защо, другите неща нали са допустими? Още повече, че овчето сирене е с висока масленост, а динята е малко... Не изпитвам глад при това ядене през деня. Месото никак не ме блазни. Много повече предпочитам сирена и кашкавали.

# 573
  • SA
acer, според мен менюто ти е далеч от оптималното за този начин на хранене. На око пресметнато, това не знам дали има и 1000 ккал. Много малко протеин - към 40 грама има-няма. Защо не ядеш месо, риба, дреболии? Прекалено много млечни. Нормално е вечер да си изгладняла, като си яла твърде малко през деня. Че ти до вечеря имаш една чашка мляко и сто грама сирене. Как да си сита?
Зная, че има и вегетариански разработки на този режим, но честно казано, не се ли яде месо от всякакъв тип, не мисля, че резултатите ще са толкова добри.
Наясно съм, че за много жени, които до момента са се ограничавали с години и са яли нищожни количества, предимно сиренца и мляко, е трудно от днес до утре да променят драстично вида и количеството храна. Но посоката трябва да е тази - да се набавя достатъчно протеин - поне 1 г/кг, хубави мазнини до засищане - масло, мазнината в месото, яйца, зехтин, авокадо, кокосово масло, зеленчуци в различни варианти, малко плодове.
Не залитайте по млечни, те не че не могат да се ядат, но добре е  1-2 хранения за деня да се базират на месо под различна форма и вид, поне в началния период, когато искаме да губим тегло.
Сега прочетох, че не обичаш месо. Ами, с тези сирена, млека и дини, може би ще ти е по-трудно.
Млечните имат инсулиногенен ефект освен това - стимулират инсулиновата синтеза. При бебета това е ОК, защото инсулинът за тях е растежен хормон, а те трябва да растат. При възрастните обаче не е точно така.

# 574
Здравейте Simple Smile
Искам да попитам относно нещо, което ме притеснява от известно време. В някои блогове, форуми за кето или палео хранене се споменава/споделя се опит, че кетозата, въобще ниските въглехидрати нужни за нея, всъщност не са  съвсем оптимални за женските хормони и здраве.  Интересно ми е има ли изследвания или нещо научно обосновано, че жените се нуждаят от по-висок прием на въглехидрати или в крайна сметка е индивидуално? Не мога да открия информация по темата, та ще се радвам да споделите линкове или опит. Благодаря!

# 575
Последно, когато изследвах кръвната ми захар беше около 4. Това означава ли, че нямам проблем с инсулина, или въпреки че глюкозата е в нормата, пак може да има проблем с него?
Ще опитам да ям повече месо през деня.

# 576
  • София - Варна
Благодаря ви.
Като ви чета за млечните, моят вторият човек пие по литър прясно мляко всеки ден. Не му мърда литърът. Много обича. А Камелот нали каза, че инсулинът на гладно е леко високичък...
Първият с Хашимотото не обича млечни.

# 577
Мис Роузи, рецептата с яйцето определено няма да кипне, защото от високата темпераатура то се опича а водата си ври и кипи Simple Smile. Спокойно можеш да я пробваш и печката ще ти остае чиста.На мен ми допадна много на вкус.

# 578
  • Scotland
Благодаря ви.
Като ви чета за млечните, моят вторият човек пие по литър прясно мляко всеки ден. Не му мърда литърът. Много обича. А Камелот нали каза, че инсулинът на гладно е леко високичък...
Първият с Хашимотото не обича млечни.
Този хашимотко е като мен, и аз не съм фен на млечните. Когато се наям с месо или много мазнини, аз също изпитвам глад за сладко или плод, особено плод. А хората на този режим все казват колко са сити Sad

# 579
.

Последна редакция: пт, 18 авг 2017, 06:28 от Алечка

# 580
  • София - Варна
Аз пък не обичам плодове Grinning. Изобщо мога да не ям плодове с месеци.

# 581
  • на Мелмак
Аз плодове не ям, сладко и тестено мога да хапна 2 пъти в годината.
Но си изпивам 1-2 чаши бира вечер, за 2седм, съм 1кг надолу, някои обиколки съм ги намалила, нагодих се с този режим, но пък аз нямам за цел много да сваля, това което исках се получи вече и съм ок. Свалени кг са ми бонус. Но до 5кг са ми максимум. После започвам да добавям години към реалната си възраст от бръчките, които се получават от страни на носа.
Успех на всички, аз заминавам след седмица на почивка, дано там нямам други прегрешения освен бирата 🙄

# 582
  • SA
acer по едно изследване на кръвна захар на гладно, нищо не може да се заключи. Проблемите с инсулина обикновено предхождат нарушенията в кръвната захар и то с доста години. То ако кръвната захар започне да е наднормена, това си е вече диабет, а ние се стремим в по-ранен етап да установим нещата.
Но аз всъщност не зная какви са твоите проблеми и не мога да коментирам дали имаш или нямаш ИР.
Jinxey, а какво ти пречи да хапнеш някой плод? Или да си направиш някакъв десерт? А това хранене действително засища много, когато човек се нахрани стабилно. Но ако яде по стотина грама кашкавал с някой домат, или чаша кисело мляко, разбира се, че няма как да е нахранен за дълго.
spiritus vini, нещата са индивидуални. Но все пак, в основни линии - кетогенното хранене е вид лечебно хранене за справяне с различни здравословни проблеми и не е удачно да се прилага от жени във фертилна възраст  заради амбиции за сваляне на някой килограм и оформяне на плочки. Наскоро слушах интервю с д-р Роуздейл ( теорията за лептина) и много ми хареса обяснението му, че храненето за постигане на здраве и дълголетие не е еднакво с оптималното хранене, когато човек има за цел да създава потомство. Той и Пол Жамине имат интересна дискусия по темата. Ако искаш, мога да потърся утре линкове.
Част от жените, които прилагат кетогенна диета с лечебна цел ( предимно за неврологични заболявания), имат менструални нарушения, докато са на диетата, това се наблюдава в центровете по кетогенно хранене.
От друга страна, жени с тежък диабет, поликистоза и др. могат да подобрят хормоналното си здраве, благодарение на кетогенно хранене.
Та исках да кажа, че не са еднозначни нещата и преди някой самостоятелно да реши да прилага кетогенно хранене, трябва да се информира добре.
Африканчо, доста е според мен това мляко.

# 583
  • София - Варна
Мхм, и според мен е доста. Ще видим какво можем да направим..

# 584
  • Scotland
Kameloth, не ми пречи, аз хапвам по някой плод, но ми е чудно, защото хапвам доста стабилно количество храна ,мъжки порции, както казва моят мъж Simple Smile и вече над година съм на режима, а този глад за сладко/плод не се тушира. Да не говорим, че съм все гладна..при толкоз протеини и мазнини..едва изкарвам по 4 часа Sad

Общи условия

Активация на акаунт