Злати, кои са господата от 2рия ред? От единия още отсега потръпвам, а ако го гледам, кошмарите няма да ми се разминат.

Онур има активна гражданска позиция и това че не одобрява една диктатура, не го прави социалист. Героите му от филмите му - също. Те са опозиционери и репресирани, а и са живели във времена, когато думата социализъм е звучала романтично, неясна мечта за интелектуалци и младежи. С моя/нашия опит и памет това определение не е читаво - радетел за социална справедливост и социалист се оказаха различни понятия

По повод цитираната публикация от Вичи за Даха и коментарите към тях, които прочетох в един уважаван досега от мене форум - не че съм учудена, ама просто ме провокираха:

Поводът е пост на Онур, а на преден план изскачат името на Туба и шокът от ролята й.
- защо не се коментира постът

- ако някой е гледал Даха, защо сега се коментира ролята на Туба ни в клин, ни в ръкав

- защо една малка роля на жертва в подобен филм трябва да е шок

- защо всичко се свежда до блясъка

- защо не се гледат творецът и творбата

- защо в/у изявата на един творец трябва да се хвърля сянка на друг

- защо всичко трябва да се профанизира

и всяко нещо, свързано с тези лица да се представя като шок. А че шок няма, много важно

И схемите около тях са подобни: кой/-я е мъжът/жената Х? - ааа съпруг/-ата на звездата ни У. Той/тя само я/го използва и й/му пречи и т.н. А че мъжът/жената Х може да е експерт в работата си, да е личност - на кой му пука...
Това е за мене положението на нашите любимци от сериалите в преса и по форуми

В този ред на

Пазете се от хора, които се опитват да омаловажат вашите стремежи. Малките хора винаги правят това, а истински великите хора ви карат да се чувствате така, сякаш вие също можете да станете велики.
ПП Канти, ясно е какво е имал предвид Онур - цензура. И аз се надявам да пуснат Даха, за да видим основанията на
ТР го скриха, СВ - също, а темите макар и представени в различна форма, са много неудобни за комшиите.
ПП!:

Не знам кой е източникът, номи се вижда фенска мечта. Най-малкото защото ЕА с новата си мустаката визия (казват, че мустакът пак е на мода) почва сериал

ПП3 имало и още, ама било в скрити. Свързано е с Неслихан(?) Дали й свобода да си избира партньор и тя си избрала Енгин. Така че "нашият" проект може да се отложи за малко

Стари слухове