За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 7-а тема

• 101 923
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
  • на пъпа на Златията
sem22,,
Така чушките няма да са толкова хрупкави. Чушките трябва да са тлъсти.
Аз си кипвам маринатата указана от теб , както е гореща  , и в нея изсипвам чушките и разбърквам добре  , дръпвам от огъня. , оставям на стайна температура 20 градуса  24 часа , като периодично разбърквам.
Редя в бурканите ,заливам с отделения сок в маринатата,  слагам по скилидка чесън,  черен пипер,щипка  магданоз . Ако сока с маринатата не ми стигне  правя пак марината , защото чушките останали отгоре без марината си изменят вкуса и доливам еднакво по бурканите  . Затварям и като кипне  за 5 минути  угасвам огъня и веднага вадя бурканите и ги обръщам  с капачките надолу на равна повръхност . .

# 451
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
може ли патладжанените рецепти, че тая година се очертава патладжанено-чушкова-морковено-цвеклова Simple Smile Simple Smile Simple Smile

домати няма Sad

# 452
Здравейте, може ли рецептата за тиквичките за крем супа.

# 453
# 454
Каква е хитрината с източването на водата от доматения сок, може ли да обясните по-подробно

# 455
Каква е хитрината с източването на водата от доматения сок, може ли да обясните по-подробно

плътната част се отделя от по-течната и вместо да вариш докато течността се изпари просто източваш "водата" и вариш само плътната.
намаляваш времето за варене.

# 456
да де, схванах идеята, интересува ме технологията - изчаквате да се утаи ли, колко време, как се прецежда да не се източват и домати

# 457
  • В градината...
Сокът се загрява до 90 и 3,4 градуса, т.е. преди да заври. Оставя се бавно да поизстине, за да се разслои. После се действа на принципа на скачените съдове. Взема се прозрачен маркуч, пълни се с вода. С един пръст му се затваря единия край и внимателно се потапя на дъното на доматения сок. Другия край се изважда в съд, който е по-на ниско от съда с доматите. И така, докато излезе прозрачната част. Щом тръгне червен сок, значи е готово. Аз така изхвърлям над 50% вода.

# 458
  • Карлово

** освен това тази година направих - сладко от ягоди (правих го по една френска рецепта и стана супер!!!
Моля за рецептата, понеже аз правя само с готов фикс. Дъщеря ми яде само от ягоди конфитюр.

# 459
sem22,,
Така чушките няма да са толкова хрупкави. Чушките трябва да са тлъсти.
Аз си кипвам маринатата указана от теб , както е гореща  , и в нея изсипвам чушките и разбърквам добре  , дръпвам от огъня. , оставям на стайна температура 20 градуса  24 часа , като периодично разбърквам.
Редя в бурканите ,заливам с отделения сок в маринатата,  слагам по скилидка чесън,  черен пипер,щипка  магданоз . Ако сока с маринатата не ми стигне  правя пак марината , защото чушките останали отгоре без марината си изменят вкуса и доливам еднакво по бурканите  . Затварям и като кипне  за 5 минути  угасвам огъня и веднага вадя бурканите и ги обръщам  с капачките надолу на равна повръхност . .
Възможно е ТАКА да е по-добре?! Аз тази рецепта вече я ползвам няколко години и.....няма недоволни. А камбите при нас У Норвежко са доста тлъстички Satisfied

Моля за рецептата, понеже аз правя само с готов фикс. Дъщеря ми яде само от ягоди конфитюр.
Дама Трефа- рецептата е от клип на руски (ако има нещо непонятно, пиши ЛС)
Сладко от ягоди https://www.youtube.com/watch?v=4N8VsrDc8Vc  излизат 5бр по 0.500 мл от тази доза

Здравейте, може ли рецептата за тиквичките за крем супа.
Количество по желание, читиш, белиш и режеш на кубчета. В буркана натъпкваш хубаво, добавяш сол и вода и вариш само 5-7мин. ** може предварително да се осолят - така се свиват и събират повече ; аз тази година не го направих, че имах помощници и те ги затвориха без изчакване.

може ли патладжанените рецепти, че тая година се очертава патладжанено-чушкова-морковено-цвеклова
Добри с удоволствие; пък и знам че с руския си на ТИ
Сини домати по грузински ( 2 буркана от дозата) - https://www.youtube.com/watch?v=9POyozoJ-M0
Сини домати с морков (3 буркана от дозата) - https://www.youtube.com/watch?v=66DIHAjzlhI маринадата се вари

# 460
Сем22, много благодаря за рецептата.

# 461
Simple Smile Благодаря.  Simple Smile

# 462
  • на пъпа на Златията
Цитат на: st. Dobri в чт, 30 авг 2018, 10:37
може ли патладжанените рецепти, че тая година се очертава патладжанено-чушкова-морковено-цвеклова

Аз правя 800 мл буркан с една трета червени чушки , една трета зелени  и една трета патладжан. Отдолу и отгоре по един печен червен домат  и чаена лъжичка сол   и щипка магданоз. Всичко нацепено на лентички. През зимата отварям, кълцам  добавям чесън и олио и патладжана изобщо не се усеща .

# 463
  • Карлово
Сем22, много благодаря за рецептата.
И аз благодаря.

# 464
аз искам да се усеща Simple Smile
оплаквам се от СЕМ - не ми върви работата Simple Smile от сутринта си припявам "Чито Гврито..."

Общи условия

Активация на акаунт