RYANAIR - 9

• 62 524
  • 730
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Simple Smile Две пликчета са за 1 евро.
Действително е скъпо, но ако не си подготвен предварително...
да , те на това разчитат.

# 181
  • София
Момичета,много Ви благодаря за информацията! Hug
Аз мислех,че това са едни пликове,които имат топчета за пукане,срааам  Embarassed.
В един момент ми прищрака,че може и да става въпрос за пликчета с цип и bibi ги показа.
Чудя се само дезодорант-спрей,който е в контейнер по-голям от 100 мл. какво се прави. newsm78
Явно не се взима в ръчния багаж/куфар или се слага в чекиран багаж /ако има такъв/.С такова впечатление оставам от прочетеното на първа страница.

Като всяко нещо купено от летище и те са скъпи.

# 182
Момичета,много Ви благодаря за информацията! Hug
Аз мислех,че това са едни пликове,които имат топчета за пукане,срааам  Embarassed.
В един момент ми прищрака,че може и да става въпрос за пликчета с цип и bibi ги показа.
Чудя се само дезодорант-спрей,който е в контейнер по-голям от 100 мл. какво се прави. newsm78
Явно не се взима в ръчния багаж/куфар или се слага в чекиран багаж /ако има такъв/.С такова впечатление оставам от прочетеното на първа страница.

Като всяко нещо купено от летище и те са скъпи.
Ако сложите в ръчният багаж дезодорант и т.н. над 100 мл ще Ви накарат да го хвърлите. Аз така веднъж носих пяна за коса, която беше останала малко, но флаконът беше ат 150 мл и въпреки, че беше в пликче ми казаха да я хвърля.

# 183
Куфар с размери 55/40/22 ме накараха на летището в Кьолн да го сложа долу ,иначе не съм доплащала за чекиран багаж и не го слагат в клетката да тестват размера , слагат му таг ръчен багаж , доста треперих ,защото имах чупливи неща и при пристигането си го взимаш на лентата - а от самолета ги свалят с хвърляне !

# 184
  • Варна
Онзи ден и аз купих билети на Раян за 3ма, пътуваме с дъщеря ни.За пръв път пътувам с нискотарифни полети и нямам опит с чантите, май ще меря с ролетката.Притеснява ме малко дамската ми чанта, която е възможно да е широка над 30см....Иначе съм пътувала с такава с подобен размер с други авиокомпании, идеално си се събира под седалката.Включих си Приорити за полетите, ще летим София-Кьолн и обратно в края на окт. и после на връщане сме в нач. на ноември.И места си запазих за 3-мата заедно за отиване и връщане еднакви съм запазила.Но не съм завършила регистрацията, защото трябва да си сменям личната карта и ще изчакам да си я получа, че иначе ще имам разлика в номера на ЛК.
Друго също да питам.В дамската си чанта ще си нося хапчета за пътуване и капки за нос/ хроничен проблем имам/, а в ръчния и още едни.Трябва ли да си взема рецепти за лекарствата?Има ли ограничение прим. на капките, които ще пренасям/ те са по 10мл. шишенцето/ и мога ли да ги сложа заедно в един плик?
Трябва ли да си слагам в плик и контейнера за контактните лещи.Преди с др. полети не ми се е налагало, но ако трябва искам да съм подготвена.
И последно - освен телефона, мога ли да си нося ел. книга и също така външна батерия за телефон.Най-вече за батерията питам.

П.П. И аз нямам мейл за потвърждение на резервацията, прочетох, че и други имат този проблем.А трябва ли ми разпечатка на транзакцията от дебитната карта?

# 185
  • Германия
Няма проблем да се носи освен телефон и друга дребна електроника вкл. и външна батерия. Просто трябва да се извадят от чантата и да минат през скенера отделно. Всички течни лекарства да са в пликче, 10 мл изобщо не са проблем, важното е всяко шишенце/тубичка течност да не надвишава 100 мл и в пликчето всички заедно да не са над 1 л.
Разпечатка не трябва, просто след чекиране идва бордната карта, която или се разпечатва или запазва на телефона.

# 186
Море, няма проблем с нито едно от тези неща да си носиш, хапчетата не е необходимо да вадиш, само течните неща.
Ако си носиш разтвора за контактните лещи, обикновено тубичките им са повече от 100мл го дай на служителя отделно, за да мине специална проверка. Иначе за нещата до 100 мл нямаш грижи, не ти и трябва рецепта.

# 187
  • Варна
Да, за разтвора знам, ще си взема такъв в малко шише.Питах за контейнера, в който се съхраняват лещите, защото обикновено имам малко течност вътре, около 20 мл. нещо такова.Досега не са ме карали да го слагам в плик, но ако трябва ще го сложа и него в плик.
А рецепта значи не ми трябва за хапчетата?

# 188
Проверките за сигурност не касаят конкретна авиокомпания, а важат за всички. Разликите са в багажа- брой и размер и на сайта на всяка пише колко и с какви размери можете да вземете. Както и детска количка, столче и т.н.

# 189
  • София
Да, за разтвора знам, ще си взема такъв в малко шише.Питах за контейнера, в който се съхраняват лещите, защото обикновено имам малко течност вътре, около 20 мл. нещо такова.Досега не са ме карали да го слагам в плик, но ако трябва ще го сложа и него в плик.

Аз го слагам в плика. При предишно пътуване имах цветенце, което бях сложила да пуска коренчета в буркан с вода. На летището изхвърлих водата, но от самото цвете се беше стекла вода, която не е повече от разтвора в контейнера на лещите. "Хванаха" я и нямаше проблем с цветето, но трябваше да преобърна багажа, за да го извадя. Sad Отделно, че е неприятно да се разправяш със служителите (беше в Брюксел), а и забавих опашката. Sad

# 190
  • Варна
Благодаря!
А за дамските чанти много ли са строги в меренето..?Тази, с която се каня да пътувам я измерих 30 на 30см. е.Те всички са ми горе-долу с тези размери....

# 191
  • Русе
Благодаря!
А за дамските чанти много ли са строги в меренето..?Тази, с която се каня да пътувам я измерих 30 на 30см. е.Те всички са ми горе-долу с тези размери....
Добре е чантата. Аз дори пътувах с 30 ш/40 в и нямах проблем.

# 192
Здравейте,
Мога ли да продам вече резервиран и платен билет и какви са таксите?

Поздрави

# 193
  • София
110 Е за смяна на името.

# 194
  • София
Мерят ли се дамските чанти или на око се преценяват?Каква е практиката?

Общи условия

Активация на акаунт