СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 7

• 60 958
  • 771
  •   1
Отговори
# 660
Ако все още има непрочели жалбата на зам.директора на СМГ ...
Скрит текст:

Има ли отговори от институциите по тази жалба?
Омбуцман??  Сериозно Joy

И до ФЪндъкова е Wink някой информиран ли е дали са й отговорили?

# 661
Във фейсбук групата се коментира, че на учителите са подновени договорите.

Може ли линк?

# 662
  • София

За третия отбор се разбра чак след като започна състезанието и бяха обявени на сайта на олимпиадата. Какво да скачат родителите - след дъжд качулка.

Е, децата са били на подготовката в Олимпийския център, т.е. поне месец по-рано би трябвало да се е знаело.
По-интересен за мен си остана въпроса защо след като СГ се оттегли след контролите от полезрението на всички, подготовката на децата беше във вид, нямащ нищо общо с миналогодишната.

# 663
Не биваше да се случва и предходната математическа състезателна година. Не видях някой да отстъпи от позицията си.
Така е! Има битки, които не могат да се спечелят. Човек се примирява, търпи и след това си намира държава, в която да се чувства добре. Тъжно е, но така е във всяка сфера в България, не само в образованието.
Между другото има един успех спрямо миналогодишната състезателна година и това е публичността на резултатите. Но трябваше за един ден да се изсипят 1000 писма в МОН и КЗЛД, за да има резултат.
Ако все още има непрочели жалбата на зам.директора на СМГ ...
Скрит текст:

Има ли отговори от институциите по тази жалба?
Едва ли. Обикновено срокът за отговор е 30 дни. Въпреки, че имам писма от година и повече, на които нямам отговор и периодично пише жалби, че не ми отговарят, но никой не се трогва.

# 664

За третия отбор се разбра чак след като започна състезанието и бяха обявени на сайта на олимпиадата. Какво да скачат родителите - след дъжд качулка.

Е, децата са били на подготовката в Олимпийския център, т.е. поне месец по-рано би трябвало да се е знаело.
По-интересен за мен си остана въпроса защо след като СГ се оттегли след контролите от полезрението на всички, подготовката на децата беше във вид, нямащ нищо общо с миналогодишната.

Знаели са може би само те. Някъде да е било официално обявено? Вие знаехте ли? На тези подготовки може да отиде всеки, стига да си е платил.

# 665
Според непроверена информация в петък Ушагелов е възстановил П.Тодорова на работа.

Оооо, ако това е вярно: Дупе да му е яко на г-н Стоянов!!!

# 666

Може ли линк?
Може би това имат впредвид
https://www.facebook.com/groups/52560553858/permalink/1015534775 … 10155349124953859

"Севдалина Филева-Мавродиева Г-жо Попова, първо, обърнете внимание на коментара преди моя и ще разберете, че не аз съм информирала някого, че имало коментари под статията, следователно, объркала сте събеседника. Предполагам, че нямате нищо против да докажете клеветата си пред съда. Второ, ако аз бях коментирала, щеше да иде реч за отказа от Общо събрание на Настоятелството, сменения Устав и за една ревизия. И последно, защо да си правя труда да "плюя" някого, след като съм подписала подписките в негова защита. А и както разбрах, г-н Ушагелов е върнал учителите на работа, така че защо да пиша. Чудя се и Вие защо го правите."

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 21:35 от 6σ

# 667
Според непроверена информация в петък Ушагелов е възстановил П.Тодорова на работа.

Оооо, ако това е вярно: Дупе да му е яко на г-н Стоянов!!!
Може би съм ви подвел, информацията беше, че е върнал на работа учителите, не съдържаше изрично П.Т.
Информацията ми е от друго място , не е от ФБ, но е аналогична по съдържание.

# 668
  • София

Може ли линк?

Загубих се вече в многото теми, линкове и безчет коментари там, но срещнах коментар, че на страницата на РУО са били обявени свободни места, проведени са интервюта в СМГ за тях и сега тези учители остават без евентуалните си назначения заради върнатите учители.

# 669

Може ли линк?

Загубих се вече в многото теми, линкове и безчет коментари там, но срещнах коментар, че на страницата на РУО са били обявени свободни места, проведени са интервюта в СМГ за тях и сега тези учители остават без евентуалните си назначения заради върнатите учители.

По-надолу на същото място:
"Севдалина Филева-Мавродиева РУО и МОН ще трябва да помислят какво да правят с избраните учители на конкурсите за свободни места, защото одобрените могат да си търсят правата по съдебен път за пропуснати ползи. А точно на сайта на РУО стояха толкова дълго време "вакантните" места, а явно това е била подвеждаща за кандидатите информация. Щом РУО и МОН са знаели, че с всички възможни средства ще успеят да върнат учителите, то тогава защо изобщо са обявили свободни места и са допуснали провеждането на интервютата с одобрените по документи кандидати?"

# 670
И малко по-нагоре същата всезнаеща особа: " А и както разбрах, г-н Ушагелов е върнал учителите на работа, така че защо да пиша. Чудя се и Вие защо го правите."
Тя е толкова многословна и напоително изчерпателна, че не ми се рови в огромното количество информация там, за да открия първоизточника, ако не са тези нейни думи.

# 671
Много ви благодаря! bouquet
Пъзелът започва да се нарежда!

# 672
  • София

Знаели са може би само те. Някъде да е било официално обявено? Вие знаехте ли? На тези подготовки може да отиде всеки, стига да си е платил.
Знаели са всички деца, които са били на подготовката, защото са им казали.Разбира се, ако децата са слушали внимателно, седяли напред, а не играли карти отзад, и са споделящи с родителите, са разбрали и самите родители Simple Smile

# 673
Скрит текст:
И да вземат да определят вече петите класове, че голямо любопитство ме тресе. В ОМГ Пловдив дори и програмата качиха (освен разпределението по класове).
Ако съм на твое място, бих се радвала, ако учебната година започне нормално.

Всичко друго би било бонус! Grinning

# 674
  • София
Доколкото знам трети отбор се прави от града-домакин (някъде бях попадала на информация, че при предходното ни домакинство Шумен са имали отбор). Затова не бях изненадана, че имаше такъв отбор и тази година. Защо той беше с деца и от Бургас, не съм се интересувала. Причината да има трети отбор, без да е вписан в регламента, трябва да е същата, както и за втория отбор. Само че никой не даде обяснение за нея. Предполага се, че щом третият отбор е от града-домакин, той се формира по други правила. Какви са те е въпрос, който най-силно вълнува домакините.  Щом вторият отбор се формира, без да го има в регламента, наивно е да очакваме обяснения за формирането на третия.

Общи условия

Активация на акаунт