Великолепният век Кьосем (Muhteşem Yüzyıl Kösem) №7

• 86 817
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
Кьосем със закона, който измисли, даде възможност на всички принцове да се борят за трона. Как да не се избиват после помежду си. Сцената с борбата на принцовете срещу палачите и очакването да ги убият според мен е много лошо режисирана. Би трябвало да е драматична, но за мен не е. И реално както дават последователността на събитията, трябваше вече да са ги удушили. Не да седят и да чакат Кьосем да си поприказва с Халиме и да отиде да ги спасява.
Дилруба си беше наясно, че ако е нужно, майка й ще я жертва заради брат й. Тя така е възпитана. Мисля, че всички така са възпитавани. Мъжките наследници са по-ценни.

# 361
Кьосем със закона, който измисли, даде възможност на всички принцове да се борят за трона. Как да не се избиват после помежду си. Сцената с борбата на принцовете срещу палачите и очакването да ги убият според мен е много лошо режисирана. Би трябвало да е драматична, но за мен не е. И реално както дават последователността на събитията, трябваше вече да са ги удушили. Не да седят и да чакат Кьосем да си поприказва с Халиме и да отиде да ги спасява.
Дилруба си беше наясно, че ако е нужно, майка й ще я жертва заради брат й. Тя така е възпитана. Мисля, че всички така са възпитавани. Мъжките наследници са по-ценни.

Напълно съм съгласна. И мен доста неща ме дразнят в режисура и сценариен замисъл, хеле пък с този забавен каданс, все едно, че гледам нямо кино от миналия век, то бива, бива, ама толкова пък да не се усетят, че от търсения ефект за удължаване на драматичния момент са постигнали една дълга досада....

Но нищо, пак ми въздейства сериала, дори и с тези си чудатости на снимачния екип.
Представям си ако беше направен на професионално високо ниво, тази сцена с децата нямаше да мога да я изгледам.

# 362
  • ... да усещаш мириса на море ...
Е, наш'те прекъснаха сцената в кулминациония момент, да се надяваме, че ще видим края в другата серия...
Много силен момент беше, когато братята очакваха палачите Sad
Всички хлапета са големи сладури, но най-готин ми е Чаан Ефе Ак (Çağan Efe Ak), който играе ролята на шехзаде Мурад:

пп М/у другото, с Берк Памир (Berk Pamir), който играе ролята на шехзаде Баязид, играят отново братя в следващия си сериал Вътре (İçerde)

# 363
Ах,какъв красавец ще стане като порасне Мурад -отново много хубаво попадение за артист.Това в следващия сезон ,обаче!

# 364
  • Пловдив
А някой има ли снимка на бебето шехзаде Ибрахим, когато е малко по-голям. Интересно ми е, все пак някога
Скрит текст:
ще стане султан Grin - султан Ибрахим дели (лудия)

# 365
  • София
Има снимка направо като голям...

Шехзаде Ибрахим

... и като много по-голям

Султан Ибрахим

# 366
Донякъде се радвам, че този сезон свършва и няма да го търся да гледам натам. Много тежък взе да става филма. ВВ също гледах само това което даваха по тв така и не ми се щеше да гледам това със смъртта на Мустафа. След време може би ще го потърся да доизгледам. Интересно ми е там развитието на образа на Нурбану.   Тук в този сериал Халиме  ми е най- отвратителната като женски образ. За другите все мога да намеря някакво оправдание за действията. Направо искрено се чудя как Кьосем ги оставя живи или поне не ги заточи някъде в бъдеще. Безмилостна към Искендер, а пожалва  Халиме и свита.

# 367
На Кьосем й е ясно, че Искендер е по-опасен претендент за трона от Мустафа. Освен това с любовта си към нея той може да я дискредитира и нея, както стана с Хандан. А Халиме и Дилруба са жени, които се борят за Мустафа. Ако той не представлява опасност, а Кьосем се постара да го дискредитира, и те няма за какво да се борят. Освен да си отмъщават, разбира се. Не одобрявам отмъщението, но ги разбирам.

# 368
   Също ми е противна Халиме. Дори е готова и собствената дъщеря да пожертва заради сина си Мустафа, който не е с всичкия си и много добре знае, че той няма как да властва дълго време. Иска ми се Дилруба сега да се обърне срещу майка си, след като разбере, че майка й беше готова да я пожертва.

# 369

Скрит текст:
Също ми е противна Халиме. Дори е готова и собствената дъщеря да пожертва заради сина си Мустафа, който не е с всичкия си и много добре знае, че той няма как да властва дълго време.
Иска ми се Дилруба сега да се обърне срещу майка си, след като разбере, че майка й беше готова да я пожертва.

то и аз искам, но няма да стане предполагам, щото те са истински фанатици, а  фанатизма им е по-силен от разума и чувствата на сърцето

заинтиргувах се сега и от ВВ, някой да ми каже къде мога да го гледам с добри субки и добро качество
много ще съм благодарна newsm51

всеки случай сурови закони, суров живот в тез хареми на ОИ, трябва или да си кротък като мишка и  да оцелееш или да си хитър и ловък в правилната посока с правилните хора да вирееш, иначе ти е хвръкнала главицата от раз....за щяло и нещяло....

аз искам Хюмашах и Кьосем да станат близки напук на Сафието Joy

а тук я вижта Дилрубата с нейното севгили извън харема.... Joy hahaha. /прилича ми много на нея, дано не ви подведа/

Последна редакция: ср, 06 сеп 2017, 20:12 от helen.nona

# 370
54 е последният епизод който съм изгледала. От седмица няма качени нови епизоди, знаете ли защо или аз не ги намирам?

# 371
  • Пловдив
заинтиргувах се сега и от ВВ, някой да ми каже къде мога да го гледам с добри субки и добро качество
много ще съм благодарна.
Във VBOX7 ги има всички излъчвани в България епизоди на ВВ не със субтитри, а с дубльори направо (както ги дават по тв тук). Пишеш ВВ (сезон 1 епизод 1 напр.) бг аудио и трябва да ти излезнат.

# 372
Цитат

Има ги почти навсякъде сериите,даже с дублаж. Просто пишеше ВВ епизод 1 примерно и ти излизат във В бокс също ги има.

# 373

Тук са всички епизоди - от първия до последния, с бг суб. Списъкът е вдясно, има стрелка за зареждане на следващите. Малко е неудобно да скролиш, защото първите епизоди са най - долу.

https://www.vbox7.com/play:375c3590?p=playlist&id=1311199&order=date

Приятно гледане!

# 374
Скрит текст:
Скрит текст:
Тук са всички епизоди - от първия до последния, с бг суб. Списъкът е вдясно, има стрелка за зареждане на следващите. Малко е неудобно да скролиш, защото първите епизоди са най - долу.

https://www.vbox7.com/play:375c3590?p=playlist&id=1311199&order=date
Приятно гледане!

Лучия, много благодаря newsm51. Благодаря и на  Мис Каролин и на  Спливитет newsm10 newsm10.

Със субки ми харесва повече да гледам защото така чуваш гласовете на актьорите, което е много по-въздействащо.

Общи условия

Активация на акаунт