8 клас - Море, планина или игра, заслужен избор след зора!

• 70 246
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
На мен една позната ми каза, че във ФЕГ в Пловдив ги редували часовете - един на български език, един на чужд. Но това е било преди тези нови програми и планове, не знам дали ще има промени сега. Може пенсионирана русалка да каже, ако знае.

# 346
  • София
Спливитет, в няколко  столични училища обучението по предмети на езика до момента  си е било винаги  само на езика, без никакво редуване. В час се работи на немски ( в нашия конкретен случай), планът на урока е на немски, контролните са на немски, направените презентации и проекти също. Но на сайта е обявен учебник и на бг, децата си го взимат и него, за да го ползват предимно самостоятелно у дома. Веднъж, за да си изяснят  неусвоени неща от чуждото помагало (особено по физика и химия) и втори път, за да добият по-детайлна представа за нещата, тъй като текстовете в тези помагала са малко или много по-сбити. Не на последно място ползват у дома  и бг учебника, за да са наясно  И с бг понятията, понеже  един ден децата, решили да следват тук, а не в чужбина, ще държат изпити за прием в наши университети на бг.

Последна редакция: чт, 31 авг 2017, 16:25 от пенсионирана русалка

# 347
  • Пловдив
Това да не би да е част от подготовката за немска диплома за средно образование? В нашата езикова има подготовка само за DSD.

# 348
  • София
Това да не би да е част от подготовката за немска диплома за средно образование? В нашата езикова има подготовка само за DSD.

Не, баш в ДСД класовете се случва описаното, тоест в тези, които са си с бг диплома за средно, но със сертификат за владеене на езика. В другите паралелки с немска диплома за средно бг учебници няма (освен по БЕЛ и философски цикъл), нито наши адаптирани помагала на езика, учи се по учебници от конкретна немска провинция.

# 349
До седмица  най- късно очаквали от един от сайтовете за учебници да имат всички нови в наличност.
Чакаме.

# 350
  • гр. София
Мили мами, Добро утро  newsm03

Днес имам повод да Ви почерпя - на днешния 1-ви септември е роден моят баща Simple Smile Да ни е здрав, честит, все така да ни е надежден стожер и опора в семейството ни  Flowers Four Leaf Clover Flowers Rose Flowers Four Leaf Clover Flowers Rose Flowers Four Leaf Clover

Вчера набавихме тетрадките за училище. Големи опашки, голямо чакане беше... Но сега наборката е доволна и с радост си разглежда придобивките  Peace

Прекрасен ден от мен  Heart Eyes

# 351
  • софия
Да ти е жив и здрав още дълги години! bouquet

# 352
  • гр. София
Hug Hug Heart Eyes gabelas17

# 353
  • Русе
 Mama Mimi, да ви е жив и здрав. Девите са винаги гръбнакът и неспящия страж на семейството. Липсва ми емотиконът за подчертаване на достойната ми принадлежност към тази зодия.

Да поздравя всички с началото на новия месец. Успешно начало на новия етап. Дано всеки е доволен от избора и късмета си и тийновете да станат успешни и щастливи гимназисти! Днес попаднах на един клип за първия учебен ден в Русия, където на фона на излъскани и стегнати момченца с букети в училище, едно момиченце се заливаше от плач, като през сълзи нареждаше. "Какъв празник е 1 септември! Никакъв празник не е!" Smile

И ние вече си имаме списък с учебници - 4 на брой за около 50 лв, но пък учебниците по английски са отделно и се очаква да са около 150 лв, даже вече дадохме по 50 на записването..Излезе и списък на класа с класната. Светослав е доволен, че е в паралелката с втори език руски, заедно с момче от техния клас. Поравно момчета и момичета са. Класната им е преподавала и в тяхното училище и имам добри впечатления от нея.Актуален учебен план нямаме все още, разбира се!

# 354
И от мен!
Не знаем още нито класен , нито състав на класа.
Чакаме.

# 355
  • с/у ОколоМръсТното
Досега за  горните предмети на езика (за двете години на 9-ти и и 10 ти клас) имаше одобрени от МОН допълнителни помагала, представляващи нещо като сбита извадка на учебното съдържание от бг учебника, само че  на езика..

къде мога да ги намеря?

# 356
  • гр. София
АмбърчеHug Hug Благодаря ти за хубавите пожелания! Не знаех, че и ти си Девичка  Heart Eyes
Чибиbouquet Наистина, дано всички осмокласници, а и ние, родителите, да сме удовлетворени от техния избор! Нека с лекота, нови сили, хъс и енергия учениците ни да посрещат предизвикателствата и задачите!
Амбърче, същото е положението и при нас с учебниците. Учебния комплект по ИЕ е към 150-200 лв. Окончателно ще разберем на 11 септември на РС  Peace

# 357
  • София
Шани, те са по старата система. А и аз имам поглед над тези по немски предимно.
Например:
http://pons.bg/images/products/901/istoria_cover.jpg
http://www.e-uchebnik.bg/f/resources/15/o_e4575c4d6560e033bb8a79853a3931c2.jpg
https://uch.bg/wp-content/uploads/2017/04/%D0%A4%D0%B8%D0%B7%D0% … D0%B0-600x765.jpg
https://uch.bg/wp-content/uploads/2017/04/%D0%A5%D0%B8%D0%BC%D0% … D0%B0-600x765.jpg

Могат да се купят като всеки друг учебник - нови в книжарница или онлайн, втора употреба в борси, от по-големи ученици.

Или имаш предвид къде можеш да намериш списъка с одобрените помагала от този тип?

# 358
  • България, София
Мама Мими, да ви е жив и здрав рожденикът, да е щастлив и всичкида имате безброй прекрасни мигове заедно с него Simple Smile

Тетрадки още не сме купували. Ще чакам учителите да кажат какви са им изискванията.

Наборката днес си взе очилата от оптиката. Сега ще свиква с тях Simple Smile

# 359
  • гр. София
Мама Мими, да ви е жив и здрав рожденикът, да е щастлив и всичкида имате безброй прекрасни мигове заедно с него Simple Smile
....
velina_vHug Hug Много ти благодаря за добрите думи  Heart Eyes
Нашата госпожица ходи на офталмолог, когато подготвяхме здравно-профилактичната карта. Няма проблеми с очите.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт