Астрология - 10 тема

• 41 532
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
Herzen, благодаря за изчерпателността.   bouquet
Погледнах  картата на шефа ти, Юпитерът му е голям дар. Има чудесни аспекти. Направо мечта.  Simple Smile
Според градусите на Сатурн от посочената карта , всеки момент  му предстои Сатурново завръщане.
Скрит текст:
заинтригува ме със стиховете....ако не е в разрез с темата и авторските права, би ли публикувала тук някое?  Blush

# 361
Herzen , Wintle , благодаря много за отговорите.  Hug

имате ли наблюдения  за съвпадение на интерпретацията с някои от следните изброени характеристики за този градус:
(Във вашите случаи градусът има ли повреждане или е изцяло хармоничен?)

16° – 17°  Близнаци (76° – 77°) Сфера на безпокойството.

Управители Уран и Сатурн.
Силна воля, енергия, жажда за власт. Бързина на ума и сръчни ръце (майстор «златни ръце»). Вродена мъдрост, която трябва да бъде умножена от придобитите знания. Активно участие в прогресивни социални тенденции. Литературен талант. Способност да не се спираме на постигнатото.
Ако е повреден. Непрактичност, безполезна, суетна работа. Стремеж към власт при липса на енергия. Дълги и продължителни периоди на неуспех. С раняване от зловредни планети - удари  и изпитания, превратности на съдбата, лошата съдба. Заплаха от преждевременна смърт с насилие или от съдебна присъда.

Това е цитат от книгата на граф Вронский. Оказа, че е немски възпитаник и е изучавал и ведите.

Относно ведическите знания и коментари, на мен ми харесва да ги осбъждаме заедно в тази тема. Simple Smile
Моя СЛВ няма аспекти , освен ако не приемем, че е в съвпад с Луна, която е  в 10`55"  Близнаци /но аз приемам за съвпад орбис до 5 градуса/.
Силна воля и жажда за власт що се отнася до работата ми. Абсолютен работохолик съм. Мога да работя 24/7.Обичам нещата да се случват по моя начин и искам подчинените ми да работят с темпото и по начина, които съм задала. Не се спирам на постигнатото - веднага съм си определила следващата цел. Литературен талант твърдо нямам, даже това ми беше най-омразния предмет в училище.

http://jyotishbg.blogspot.bg/p/blog-page_20.html  Тук също можете да си изготвите ведически хороскоп и карта като подпълните данните си. Има и кратко тълкуване.

# 362
Аз обаче от ведическата нищо не разбирам и само се обърквам.
Преди години и аз се опитах да чета тази част от астрологията, но се оказа, че не е за мен.Освен това "изповядвам"
тезата ,че за хората са полезни онези неща,които се отнасят за мястото ,където са родени.Всеки народ се лекува
най-ефективно с билки от родната земя.Така,че предпочитам "европейския"клон на астрологията BlushBlush Освен това ведическата ми се струва малко като "отнесена" ,някак извън материята, с която ,за съжаление или не, сме свързани.

# 363
Има и още една – Парашара Лайт, но тя май е платена, а ако се изтегли кракната версия, има някакъв проблем с инсталацията. Поне при мен не се получи, в това отношение не съм голям спец. Но Джаганатха Хора върши идеална работа.

Имам и двете. PL преди 4 тодини съм я инсталирала, работи си - не помня от къде и как съм я сваляла. Навремето ми беше харесала даже повече от JH. Има и интерпретации.

# 364
Парашара Лайт и Гали предпочиташе, може би има повече функционалности. При мен не се получи с инсталацията, трудно се оправям с кракнати версии. Джаганатха ме устройва перфектно, на мен ми трябват само изчисления, оттам нататък сама интерпретирам.

Така,че предпочитам "европейския"клон на астрологията BlushBlush Освен това ведическата ми се струва малко като "отнесена" ,някак извън материята, с която ,за съжаление или не, сме свързани.

В Джйотиш има както философска част, така и много конкретика, тя е предиктивно ориентирана. Да, по-малко се набляга на психологията. Като философия може да изглежда по-отнесена наистина, но в практически аспект е много конкретна, детайлна. Перфектно отговаря на въпроса "защо" се случва дадено нещо, а не само кога и как.

Последна редакция: нд, 17 сеп 2017, 13:51 от Sotis

# 365
  • в 1001-та нощ
Е, толкова храни са дошли от Америка - например картофи, домати, боб, царевица и прочие ... Ама си ги ползваме Simple Smile Светът отдавна е едно голямо село Simple Smile И електричеството е открито на един континент, но се ползва навсякъде.

На мен също в началото ми звучеше много странно, чуждо и незапомнящо се, особено в сравнение със западната школа. Но за всяко нещо идва време.

# 366
Има и нещо друго, което на мен лично ми прави впечатление. Колкото е по-достъпно и разпространено дадено нещо, толкова повече се профанизира и комерсиализира. Важи не само за западна, а и за индийска астрология. Понастоящем и там има доста самозванци, не е като едно време, когато Астрологията е била наука за посветени, а в Индия се е предавала традиционно по родова линия, ако в семейството е имало астролог. Аз съм далеч от идеята за затворени "окултни" групички, но и прекалената масовост разваля качеството на крайния продукт. И е трудно да отсееш зърното от плявата.

# 367
Няма лошо ! Peace
 Нека на хората им се отварят очите и за други гледни точки.  Peace
То и едно време е имало само един доктор в селото и е бил най-важният човек.
Хората не са били образовани , особено в Индия и да си астролог е било голяма работа , но днес не са такива времената.
Аз лично се интересувам за собствено познание , никого не консултирам.
Особено момента с предишни животи ми е интересен във ведическата- то си е друга бира.

Но аз се интересувам и от по-окултни неща напоследък, появиха ми се доста екзистенциални въпроси.

# 368
Екзестенциални въпроси...ах......понякога усещам как съм в някакви дълбини в които е или много тихо и спокойно, или бурно и валят хаотични въпроси един след друг ; един от друг по - "креативни ", без да имам обратна връзка....после идват някакви отговори, но нямам с кой да ги сверя Simple Smile
И при мен основната  мотивация е собствено познание, познание на Универсума. ...кое как функционира, причинно следствени връзки....много ме привлича и вдъхновява.

# 369
  • в 1001-та нощ
Аз също се интересувам предимно за себе си. Много ме товарят всякакви консултации. Преди някак по имах време и желание - дори тук да разглеждам чужди карти, сега се въздържам целенасочено.

Заблуждавам ли се, но останах с впечатление, че ведите не са гледали с добро око на Раху?!?

Въпросите  за смисъла на инкарнацията и мен ме интересуват. Това е единият въпрос, който не успях да задам на консултацията. Може би 0 за такъв отговор е нужно повече изследване. Аз до някъде имам идея, интересно ми е обаче - погледнато отстрани, защото аз малко ли много съм пристрастна Simple Smile

За три минали инкарнации имам ясна идея от западната астрология. Във ведическата - не зная как се вижда, все още съм на самия праг Simple Smile

# 370
Аз също се интересувам предимно за себе си. Много ме товарят всякакви консултации. Преди някак по имах време и желание - дори тук да разглеждам чужди карти, сега се въздържам целенасочено.

Заблуждавам ли се, но останах с впечатление, че ведите не са гледали с добро око на Раху?!?

Въпросите  за смисъла на инкарнацията и мен ме интересуват. Това е единият въпрос, който не успях да задам на консултацията. Може би 0 за такъв отговор е нужно повече изследване. Аз до някъде имам идея, интересно ми е обаче - погледнато отстрани, защото аз малко ли много съм пристрастна Simple Smile

За три минали инкарнации имам ясна идея от западната астрология. Във ведическата - не зная как се вижда, все още съм на самия праг Simple Smile

И Раху и Кету ги водят малифици. Особено ако са близо до Луната не й влияят добре.
Но пък Раху за кариера в Д10 е много добре - тоест дава амбиция и жажда за власт , успех.
Зависи от гледната точка.
В Индия например и до ден днешен смятат, че Марс в Д8 или в Мага ( лъв) за жена значи непокорство и липса на брак ! И се води голяма драма ако дъщеря ти има такива позиции. И започват едни консултации с астролози, носят се камъни, амулети... Simple Smile
Обаче в западния свят значи по-силна жена, по-сексуална, по-самостоятелна и амбициозна и е положителен фактор. Или поне не е някаква трагедия Simple Smile.

Има едни тълкувания  от старите текстове, които са си остарели .. ясно е , че не живеем във времето на ведите, обаче за Индия някои неща си важат. И тука някой вече требва да може да ги интерпретира адекватно.

Кету показва предишен живот, Раху - мисията на този живот или поне темата. Доста е сложно , не съм запозната.

Иначе за смисъла на инкарнацията каквото знам не е от астрологията.
Общо взето трупаш опит и уроци с всеки живот. Тука е училишето.  Wink

# 371
  • в 1001-та нощ
Благодаря ти  bouquet

Материята е толкова необятна, че на моменти се отчайвам! (аз Стрелецът!) ... но пък за никъде не бързам ... Не ми е драма да достигам до знанието бавно и постепенно. Доста по-бързо се гмурнах в западната астология.

Последна редакция: пн, 18 сеп 2017, 21:53 от a.l.e.n.a

# 372
  • София
Такааа аз си направих карта от ето тук: http://vedicastrologycenter.net/vedic-astrology-chart-calculator/
Градусите са същите като в астрото 😀
Картата изглежда ето така:

Проблема е че не знам какво да я правя, хахахах 🤣😆
Хелп, и Гугъл много не ми помага 🤔

# 373
  • в 1001-та нощ
Аз започнах с четене за накшатрите и в коя от тях се намират светилата  Peace

# 374
  • София
Това го направих още миналата седмица, ама не разбирам какво значи това че луната ми е в Пунарвасу например, как го свързвам с другите неща.
Tithi, Karana & Yoga - не са ми хубави Sad четох и за Мahadasa ама нищо не разбрах 🤔 направо се чувствам глупава 👽

Общи условия

Активация на акаунт