Астрология - 10 тема

• 41 393
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
Adriana11 , спокойно,  Hug ще се разчисти сега, за да се подредят нещата наново и начисто Peace

Дано!

Сега леко се поуспокоих и се замислих, иска ми се да вярвам, че с действията си, Сатурн много ме ограничава, бави и не дава нищо даром, но може пък да е искал да ме предпази от нещо по-лошо в дългосрочен план. Май по-добре така да мисля ...

# 661
Алена, тръпката си тръпка, не че си питала, но къткай семейния комфорт, това патилото ти го казва, хъг, хъг

Аз съм като Адри, с моя шеф няма скарване, но сме си контра цялата седмица

# 662
  • SF
Аз пък се разделям с моя.
Юпитер ще ми донесе нова работа, ще видите!

# 663
  • в 1001-та нощ
Алена, тръпката си тръпка, не че си питала, но къткай семейния комфорт, това патилото ти го казва, хъг, хъг

Къткам, къткам, и ... не знам дали някога съм се борила да спасявам нещо друго толкова много. Той излиза от пика на саде сати в края на месеца и се надявам с това лудостта му да намалее. Имахме и конструктивен разговор тази вечер, разтоварихме се и "помирихме". А тръпката ми е глътка жива вода  Twisted Evil Вярвам, че неслучайно ме сполетя точно сега, защото се бях обезверила тотално по партньорската тема. Аз нямам никакво време за такива неща, но да си припомниш, че може да има и нормални взаимоотношения ... направо е балсам за душата Simple Smile

Много силно усещам Сатурн на МС. По сидерал ми е в края на Скорпион ...Много бавен ... а предстои да ми гази Слънцето в края на гдината и ми се струва, че ще е още по-гадно Sad Плутон през МС беше по-лек, отколкото Плутон през Слънцето - брутално беше. Единственото хубаво е, че Сатурн минава по-бързо от Плутон, но точно така ще ми започне солара - нов цикъл Слънце-Сатурн върху нат.Слънце  Stop ooooh! и тази вибрация ще е показателна за годината ....

# 664
Момичета, да попитам за избиране на дата и час за граждански брак. Ако не е тук темата и съм объркала нещо, извинявайте.
Така въпросът ми е следния- ако датата на бракуване попада в знак, управляващ Осми дом на една от наталните карти на партньорите, в един момент този брак няма ли да стане враждебен към съответния партьор?
Нали освен дом на секса, и наследствата, доколкото си спомням, осми дом е и дом на враговете? А часът на подписа не е ли плюс ако съвпада с пети или седми дом на един от партньорите?

# 665
В Елективната астрология има много правила, не е чак толкова просто да избереш дата. Ако не знаеш как точно се прави, по-добре избери дата по интуиция, вместо да се съмняваш и притесняваш дали астрологично това е правилната дата, дали не си сгрешила нещо в сметките. На мнение съм, че понякога изборът по интуиция може да бъде по-успешен, отколкото избор, направен въз основа на недостатъчно познаване на материята.

# 666
Значи ще трябва да се обърна към астролог професионален.  Знам, че партньорите имат в синастрията аспект за бедност - две опозиции венера-сатурн и май юпитер -сатурн, и искам тактично да ги насоча към дата, която да отслаби ефекта. Смятате ли че е възможно?

# 667
Една избрана дата не може да отслаби това, което е заложено в натала, както и синастричното взаимодействие. Елекцията има своето значение, но нейното влияние не е така определящо. Ако по същото време има неблагоприятна динамика по прогностика, дори най-добрата елекция не е гаранция за положителен изход. Тя е допълнителен инструмент, винаги трябва да изхождаме от наталните карти.

Синастричен "аспект за бедност" е доста относително понятие. Ами ако в наталната карта е заложено богатство? Е, да, има жени, които могат да превърнат милиардер в милионер, но това са редки случаи.  Simple Smile

Познавам много заможна двойка – Сатурн на мъжа е в съвпад със Слънце-Венера на жената. Парите и имотите са от негова страна, жената няма нищо. И бракът е сключен поради такива съображения, за сигурност и охолен живот. Но да кажеш, че са обедняли... продължават да замогват. Сатурновите аспекти в синастрията предполагат трайност в отношенията, дори когато чувствата вече са изстинали, с любов или без любов продължаваме да сме заедно.

# 668
  • в 1001-та нощ
Аз не вярвам в такова надхитряне. Това, което е заложено по натал е водещото. Това са рамки, извън които не може много да се излезе.

Шанс има, ако преценката за заложена бедност е погрешна.  Hug

Трифон при мен разглежда тази тема  Peace

П.П. Sotis, едновременно сме писали  Hug

# 669
Това вероятно е от руската школа, там се раздават такива констатации – венецът на безбрачие, аспектът на бедността. Навремето в една социална мрежа се бях запознала с една рускиня, беше тръгнала на курс по астрология за начинаещи. И там се запознава с много яко гадже, гледахме му хороскопа – не видях нищо съмнително. На ръце я носеше, беше готов да я вземе разведена с малко детенце. Обаче пустият "печат на нещастие" - негов Сатурн в съвпад с нейните Слънце и Марс. Все това повтарял, как заради въпросния аспект не трябвало да са заедно, щели да бъдат нещастни.  Simple Smile

# 670
Не знам каква школа, но аспекта на бедността в натална карта (това което аз знам от моята карта) се нарича всяка опозиция, не съвпад, на Венера и Сатурн. Както и опозиция Венера-Уран. Аз лично го имам в моята карта - и да си кажа както в един момент имам пари, после изведнъж изчезват.
А девойката освен тези аспекти, нейното Слънце прави опозиция със Сатурна на младежа, а Венерата му прави точна опозиция със Сатурн при нея.  От малкото което знам, това означава че двамата няма да са много заможни, въпреки старанията си. Другото за което съм сигурна, че двамата са били кармични познати - не знам дали са били врагове, но предполагам, че той е бил задължен с нещо, защото трепери над нея сега.

# 671
Не съм чувала за опозициите да се говори така, пак някой го е измислил.

Даже познавам двама души с натална опозиция Луна-Сатурн, които са доста заможни. За Луна в твърд аспект със Сатурн наистина казват, че дава усещане за недоимък. Далеч не винаги обаче е свързана с бедността, умеят да трупат/пестят и нямат навика да се раздават. А опозиция Луна-Марс може да даде и материално ориентиран човек, прагматичен, който умее да изкарва пари, има бизнес нюх. Указания за бедност се търсят другаде в хороскопа, не по изброените аспекти.

# 672
А Венера опозиция Сатурн? Венера в Рак, Сатурн в Козирог?  Като градусите са до 6°, толкова е точен съвпада? Защо навсякъде в интернет пише за този аспект, че дава материална нестабилност? Ако не това е истинският аспект за бедност, тогава кой е ? Знам, че се гледат планетите господари на 2-ри и 8-ми дом, и тяхните аспекти....

# 673
Без да искам съм пуснала публикацията два пъти.
А Венера как се определя, че е Вечерница или Зорница? Според това дали рожденният час е преди полунощ или след ли?

Последна редакция: чт, 12 окт 2017, 17:43 от Анонимен

# 674
Може да даде и по-късен брак, но зависи как се позиционира спрямо целия хороскоп, нито един аспект не се гледа изолирано. Венера каква е – Зорница или Вечерница, близо ли е до Слънцето. Сатурн какъв е – в дневна или нощна карта. Също така може да дава и тенденция към трайни отношения и човек да остава дълго във връзка, която не го удовлетворява. Или пък да вдига летвата и да има дълги периоди, в които да остава сам; трудности в намирането на партньор, който да му е по вкуса и да отговаря на всички критерии. По-трудна е такава опозиция в мъжка карта.

Няма аспекти на глупостта, бедността, нещастието и т.н. Това как ще се изяви един или друг аспект, се определя с оглед на цялата карта, а не изолирано.

Общи условия

Активация на акаунт