Независима жена

• 29 139
  • 370
  •   1
Отговори
# 330
Искам да ви обърна внимание, че темата беше с насоченост дали се считате за независима жена по отношение на връзката си/семейството си/партньора си. Не става въпрос за работа, пари, писане на домашни и подобни.

Е то от тази гледна точка едното изключва другото. Как може една жена или мъж дори да бъде независим в семейство или спрямо партньора си. Ако си независима спрямо семейството, то какво семейство сте тогава.

# 331
  • София
Оксиморон. Някой пак пише курсова работа...

# 332
Искам да ви обърна внимание, че темата беше с насоченост дали се считате за независима жена по отношение на връзката си/семейството си/партньора си. Не става въпрос за работа, пари, писане на домашни и подобни.

Е то от тази гледна точка едното изключва другото. Как може една жена или мъж дори да бъде независим в семейство или спрямо партньора си. Ако си независима спрямо семейството, то какво семейство сте тогава.

Вчера ММ направи "трогателно" признание - че бил пристрастен към мен.
Пощръклях!
А той, като видя възмутената ми реакция, невинно попита: "Ама това лошо ли е?". Joy
 Stop Stop Stop

# 333
Открих какво е независима жена в брак - мъжът и е пристрастен към нея, а тя си е самодостатъчна и най-важна.

# 334
  • София
..а тя към него не.

# 335
За  мен пристрастеността е нездравословна и не води до нищо добро.
И също така - няма нищо общо с обич.

# 336
Според всеки си е различно. Ами то лошо няма. Всеки си има глава на раменете и си преценява сам/а за себе си.  Познавам независими жени, които са семейни. Аз лично не бих бил щастлив с такава жена, но за всеки влак си има пътници.

# 337
Аз обаче се чудя- независима ли съм или просто "невенчана"...щото така де, като принцесата ни гола- ни облечена, та и аз- имам мъж, ама сме си никакви...и питам доколко съм по-независима от омъжените...

# 338
Открих какво е независима жена в брак - мъжът и е пристрастен към нея, а тя си е самодостатъчна и най-важна.
Praynig

# 339
  • Tам през Атлантическия океан
Много практично.

# 340
  • на правилното място, в точното време
"Много независима" - казва авторката в първия си пост Flushed Това ми звучи като "много бременна" и "малко бременна".  Уточнява, че става за независимост в семейството, като изключва пари, работа и др. Ако не изкарваш достатъчно пари, за да задоволяваш потребностите си / физически, духовни/ своите и на децата си, то каква независимост тогава? Другия аспект - независимост в секса. Колко си независима там? Пак зависиш от желанието на човека до теб? Ако не му се иска точно сега/ако не му стане/ много важно, че си независима МНОГО... Изобщо тоз напън за независимост или по-скоро прочит както "дявола чете евангелието" мъти много главите.  Като си решил да си обвързан с някой, това автоматично те прави зависим до някаква степен.  Ако е курсова работа, преподавателят по философия определено иска да закопае /скъса пишещия на тази тема. Satisfied

# 341
Много практично.

Не. Реалистично.

# 342
Аз обаче се чудя- независима ли съм или просто "невенчана"...щото така де, като принцесата ни гола- ни облечена, та и аз- имам мъж, ама сме си никакви...и питам доколко съм по-независима от омъжените...

Мъж може всяка да има и да е независима. Любим не може всяка да има, а там е зависимостта

# 343
Нещо ново по темата, емпирично. Снощи пак открих, че към мен има много по-гадно отношение като към сама жена от разни административни органи, полиция и тн, отколкото като когато пратя мъжа ми да се разправя. Не знам дали е заради моите личните качества, това, че не съм германка или това, че жената е "по-слаба" и можеш да си грубиянстваш, колкото искаш, докато с 2 метра мъж е по-трудно. С него никой не смее.  Та от тази гледна точка, днес се благодаря, че не съм сама жена, поне в моя случай това играе роля. Това, обаче, ме кара да имам ниско самочувствие за някои неща и се чувствам унизена. Та понякога хич не се чувствам независима и не е свързано с финанси, а с това, че някои хора си позволяват неуважително отношение като съм без мъжа ми (например полиция, съсед), а са самото уважение като съм с него.

# 344
Много практично.

Не. Реалистично.

Екскюз според мен ти си добра и много красива /виждала съм те в покажи се/, а мъжът ти е чужденец и свикнал много да дава, за това просто оценява уютът, който ти му даваш. В тази връзка го е казал.

Общи условия

Активация на акаунт