НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 117

• 67 491
  • 799
  •   1
Отговори
# 600
Е, той режима не е магичен!
Няма как мазнини трупани години да се стопят са 2 месеца.А и на всеки метаболизма е различен и охлабването е различно.Според мен резултата идва, когато се храня режимно, с прегрешенийца понякога и забравя, че съм на режим.

# 601
Паричке, за 45 дни 4 кг. според мен не е лош резултат, не знам ти какво очакваш... Аз за година съм свалила 12 кг., което е по кило на месец. Вярно е, че в някои месеци съм свалила примерно 2 кг. но е имало много месеци, когато не съм свалила нищо...
Нали все си говорим тук, че това е начин на живот, а не бърза диета. Явно твоята нагласа е друга и от там и разминаването на очакванията...

# 602
Тя каза още в началото,че е за 2 месеца на режима само...
И аз мисля, че резултата й не е лош. Явно е с нагласа за драстично сваляне в кратко време... но така няма да е здравословно...

# 603
  • на Мелмак
Аз се хваля , защото се бях настроила около коледа да имам резултат.
Почти през целият си живот метаболизма ми е бил много бърз, бях от хората , които ядяха от всичко по много и бяха слаби. Сега вече явно ЕГН-то си каза тежката дума и не е така .
Режима е тъкмо за мен Simple Smile

# 604
  • София
Аз не бих използвала думите "бърз" или "бавен" метаболизъм, защото са чисто разговорни и зад тях не стои никакъв био-химичен механизъм. Добра инсулинова чувствителност би било по-правилно.

# 605
  • На брега на реката
Сребърна паричка,
Аз те питах наскоро, колко килограма си, колко си висока и колко кила искаш да станеш?
Питам, не от любопитство, а защото при различните хора, нещата се случват с различна интензивност в зависимост от  стартови кг., желани килца, съответната разлика м/у тях, а и годините са фактор, структурата на тялото и ръста също.
Аз започнах от много килограми и затова е по-интензивно. Едва ли за в бъдеще ще е пак така, но колкото и да ти се струват и при мен се получават около 4-5 кг. за месец.

# 606
  • Бургас
На мен ми трябваха около 4 месеца, за да започна на свалям. Тия 4 кг. минус ги видях чак към петия месец. А си имах 10-12 кг. отгоре, да не кажа 17 от най-добрия ми период. Като единственото не особено режимно са ми били плодове. Та всеки организъм е различен и очаквания да се свалят по няколко кг за месец са просто нереални. Настройката също е важна, ако чакаш да свалиш и ,,после да се наям, няма да стане.
Кате, поздравления!
Аз продължавам да държа мазнините над 70%, определено има голяма разлика. Въглехидратите са ми в диапазона 25-30 гр. на ден, основно от зеленчуци. Плодовете са ми по 20 гр. боровинки или малини със следобедната закуска. Чувствам се чудесно, смятам да продължа така още седмица (решила съм за сега да карам на краткосрочни планове, седмица за седмица).

# 607
  • на Мелмак
Аз не бих използвала думите "бърз" или "бавен" метаболизъм, защото са чисто разговорни и зад тях не стои никакъв био-химичен механизъм. Добра инсулинова чувствителност би било по-правилно.
Разговорните са по- широко разбираеми Simple Smile

# 608
Искам да попитам закуско-обяда какво значи. Едно и също се яде на закуска и обяд или няма закуска, а направо обяд?
Четох и тук и във ФБ, но все си мисля, че не правя нещата както трябва....
Менюто ми за днес, правилно ли е?
з: омлет с 2 яйца с плънка от сирене и филе и 1 домат.
о: може би същото
в: свинска пържоли на скара със шопски салата и маслини.

# 609
За днес пилешки късчета с печени чушки и топено сирене. И мноогоооо масълце. Ще имам и за работа утре. И руло Стефани...

# 610
  • Scotland
Под закуско- обяд аз разбирам да се закусва няколкочаса след ставане. Например аз днес станах в 7,30, направих си мазно кафе и седнах да работя. Докато се усетя станало 11,30. Направих си хапване, което на практика ще ми е и обяд Simple Smile

# 611
Включвам се за отчет.  Flutter

Започнах да спазвам насоките на това хранене от февруари и до сега за 8 месеца съм минус 8 килограма. От 88 до 80 измерени тази седмица. Мерките ми са намалени с 6см в талията, по 5 на бедро и 6 сантиметра в ханша.
Сега... това може би е нищо и аз понеже смъквам с кило на месец, почти не виждам рязка промяна..., но вчера вече ми казаха за първи път "Ти си отслабнала доста" и това много ме зарадва. Надявах се по-бързо да стават нещата, но като се гледам в огледалото се разхубавявам  Flutter Crazy и по-добре да не се пришпорвам...
Иначе това, което леко задвижи нещата при мен в последните месеци беше храненето 2 пъти основно и примерно още едно по-леко хранене (като не съм стриктна, понякога ям 3 пъти). Спрях и много, много да мисля за някакви специални рецепти. Знам какво да ям и че на другият ден ще имам минус по този начин. Примерно дроб и риба. Вземам си по-често скара, салати като гарнитура (преди се мъчех да се наям със салата и към нея да има протеин, сега правя обратното) , че иначе ми се подува корема и имам плюс на другия ден. Веднъж седмично правя на семейството желиран сладкиш с кисело мляко, заквасена сметана, животинска сметана + малко мед и бисквити(бисквитите заради тях иначе няма да го ядат). От плодовете - малини
От време на време си повтарям че: сладкото(като това горе), тестените и пакетираните храни "Не са за наяждане, а за десерт" (аз преди замествах хранене с тях). Четох една потребителка да пише, че след ядене хапва една хапка сладко и така не се чувства ограничена. Та пробвах го и при мен действа. Това може би за някой е смешно и ще ме линчувате, че не е по режима, но ако не хапвах нещо от време на време отдавна да съм се отказала=  Peace
Също така открих два вида глад: при единият имам енергия и се наслаждавам на лекотата, и вече другият при който трябва да хапна защото ми е необходима храна. Не знам как да го обясня, но може би това е кетоза.  newsm78

# 612

Искам да питам още Simple Smile.
Този хляб мога ли да го ям понякога?

Продукти:

Килограм пълнозърнесто брашно;
Зехтин 4 с.л.;
Сода ½ ч.л.;
Прясно изцеден лимонов сок (или ябълков оцет) – 2 с.л.;
Сол (хималайска, или морска): 1/2 с.л.
Захар (кафява, по желание):1/2 с.л.
Риган – 2 с.л.
Донесоха ми пълнозърнесто брашно от мелницата директно и бих искала да мога  да го хапвам от време на време.

# 613
Не бих яла хляб...

# 614
  • София

Искам да питам още Simple Smile.
Този хляб мога ли да го ям понякога?

Продукти:

Килограм пълнозърнесто брашно;
Зехтин 4 с.л.;
Сода ½ ч.л.;
Прясно изцеден лимонов сок (или ябълков оцет) – 2 с.л.;
Сол (хималайска, или морска): 1/2 с.л.
Захар (кафява, по желание):1/2 с.л.
Риган – 2 с.л.
Донесоха ми пълнозърнесто брашно от мелницата директно и бих искала да мога  да го хапвам от време на време.
Ето един вариант на хляб, който можеш да ядеш: (копирам то от една дама във фейса)
Модификация на тахановия хляб
250-300 гр сусамов тахан
3-4 яйца
лъжица кокосови стърготини
1-2 лъжици кокосово брашно
канела
слънчогледови семки
хладка вода - около 1/3 чаена чаша
малко бакпулвер
малко сода
Пекох във форми за мъфини. Рецептата се получи съвсем импровизирано, но определено много повече ми допадна от оригиналния таханов хляб като вкус и плътност. Текстурата беше подобна на хляб с квас. Този път хлябът беше доста по-сух от оригиналния таханов, предполагам, заради кокосовото брашно!И коричката стана чудесна!Излязоха около 10-12 мъфина (не съм броила точно)...Горещо препоръчвам!

Общи условия

Активация на акаунт