НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 117

• 67 463
  • 799
  •   1
Отговори
# 690
Браво на теб, Айнщайн! Възхитителен резултат за два месеца!
На добър час и успешна учебна година!

# 691
  • Варна
Айнщайн, на добър час...чудесна промяна  Peace Grinning

Благодаря! Имам още за сваляне.
Браво на теб, Айнщайн! Възхитителен резултат за два месеца!
На добър час и успешна учебна година!

Благодаря!

# 692
  • В полите на Пирин планина
Айнщайн, чудесно изглеждаш. Много успехи и от мен. Two Hearts

# 693
  • София
Успешна учебна година, Айнщайн! Резултатът ти е супер!

# 694
На добър час, Айнщайн!
Не само, че си отслабнала, но и в лицето си се освежила много. Изглеждаш прекрасно!  bouquet

# 695
Айнщайн, браво и успешна учебна година! Изглеждаш разкошно и наистина много свежо!

# 696
  • Варна
Благодаря ви много! Hug Kissing Heart В лицето наистина сега съм по-свежа,че тогава в края на годината бях гръмнала и изморена до такава степен,че заспах в автобуса и си изтървах спирката,а сега цяло лято спане и разходки. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 697
ainshtain02 , много ти се кефя, момиче!    Hug   Страхотно изглеждаш, усмихната, щастлива, сияйна, озарена......продължавай все така!    Peace
И успех в училище!    bouquet

От мен още едно потвърждение защо не трябва да се вторачваме в кантара...той невинаги показва вярно реалността.    Laughing
Преди 2-3 дни на вечеря:мъжа ми ме пита колко още кг съм свалила след морето. (върнахме се на 13.08.) Питам "Защо?". "Защото продължаваш да се топиш....не знам дали е вече здравословно....".
Отговарям, че съм свалила само около 1 кг, т.е., сега се въртя между 67-69 кг. "Не е вярно, не може да бъде!"-той. Аз-"Бе как да не е вярно, нали се качвам на кантара, знам какво показва.....!".
"Така изглеждаше на нашата сватба.....!"-той.
 Аз-     Shocked Shocked   "Не е възможно, тогава бях около 57-58 кг, сега съм с 10 отгоре, просто няма начин!"
Снощи пристига с букет цветя и една кутия.....     Joy    в която е сватбената ми рокля.Свекърва ми я е запазила.....Та, след почти 30 години и с 10-на кг по-тежка, влязох спокойно в сватбената си рокля.В която бях преди 29 години (бях на 22     Laughing    ) и на 57-58 кг.
Обещавам и снимки, преди и сега.....най-вероятно другата седмица.

Та, режимът оформя тялото, топи мазнините, уплътнява мускули и кости.
Започвайки миналата година, никога не съм вярвала, че ще мога да изглеждам отново като на 20.....бих била доволна ако просто сваля кг.Но сега....сега мисля, че мога всичко.    Simple Smile
Цитат от книгата на Аткинс:
"Крайно време е да погледнете сериозно на тялото си и да решите какво искате да правите с него и как искате да изглежда то.Бъдете реалисти.Замислете се сериозно как искате да изглеждате физически.Едва ли искате да приличате на спортист-олимпиец, или на фотомодел.От друга страна обаче не е изключено да гледате към втората крайност, към цели, които наистина са твърде скромни , например, просто да не сте толкова дебели и да сте относително здрави.Знам, мнозина мои пациенти идват при мен с мисълта, че това за тях е предостатъчно и надали могат да се надяват на повече.  (преди се разпознавах в тези му думи)

Да ви призная, според мен трябва да се целите по-високо.Какво ще кажете за идеално тегло, отлично здраве, сили и бодрост, изненадващи за възрастта ви, все неща, които не сте се надявали да притежавате отново?Повярвайте, това е напълно постижимо.И реалистично!И когато го постигнете, удовлетворението е неописуемо! абсолютно вярно!
Кога през живота си сте изглеждали и сте се чувствали най-добре?Колко сте тежали тогава?Можете ли да си възвърнете това тегло и този вид, без да се измъчвате?Каквото и да е било идеалното ви тегло, почти сигурно е, че можете да го постигнете отново.54,5 кг? 63,5 кг? 70 кг?Защо не опитате?"

Както съм писала и преди, до гроб ще съм благодарна и на Камелот, и на Шоколата, и на Аткинс, че ме "върнаха" 30 години назад и като визия, и като здраве, и като самочувствие, и като себеусещане.
    Hug Hug

# 698
Ех, че хубав коментар Simple Smile

# 699
Така е. Обичайно са й такива коментарите на Амур.. Simple Smile

# 700
Замислихте ме...за нещо, което не ми беше хрумвало. Майка ми е на 60 години вече и е доста пълна. Като млада е била в танцов състав, изглеждала е чудесно. Сега се чуди каква диета да направи и дори когато се храни с малко храна - не сваля. Едно на ръка това, но има проблем със щитовидна жлеза ( киста или нещо подобно). Чудя се дали да и разкажа и предложа за този начин на хранене...И май ще го направя!

# 701
  • София-Младост
Не знам има ли го в първия пост, но на мен ми е от полза, а има и рецепти
https://www.dietdoctor.com/low-carb/keto/snacks

# 702
  • София
Браво за страхотните резултати. Айс, опитът ти е наистина мотивиращ.

Доколкото съм чела, има хора, които нямат такива добри резултати. Дори в началото качват. И очевидно аз съм от тези хора - 2 седмици от началото на стриктен режим, само зелени зеленчуци, месо яйца, риба и мазнини имам +1см на ханш, талия, бедра. На кантар ще се кача след още 2 седмици.

Има ли някой друг с подобен опит? Не че съм тръгнала да се отазвам, но ще се поуспокоя, ако някой ми каже, че сантиметрите тръгван неизбежно надолу в даден момент. 

Аз съм от тези хора, но не съм се отказала. От години следя темата, изчела съм 1 куп книги и статии, на теория съм за доцент минимум  Laughing Но моето нещо не мога да открия.... млечните със сигурност в началото ми бяха повече, черния шоколад също. Вече съм ги минимизирала. Таханите ми пречеха по 1 време...сега не ги ям. Сега се чудя дали да не сменям дневния режим - тоест да не вечерям, а само ранен обяд и следобедна закуска - това определено ще шокира организма ми, понеже не ям от години сутрин, а  напоследък към 23.30 глътвам по нещо. Отделно че тренирам, понякога се преуморявам - може това да пречи също (високия кортизол).

# 703
  • на Мелмак
Айнщайн- страхотна си Simple Smile

# 704
Ееех писах писах, накрая компютъра заби и всичко изчезна. Набързо да кажа, че вчера стана месец откакто съм на режимът. Килограмите са -3,7, а сантиметрите -2. Бях си поставила по висока цел, а именно -5кг, но въпреки това съм безкрайно доволна от постигнатото. Зашото тези килограми са свалени без нито един ден глад или зверски лишения, а даже напротив. Имала съм дни с по 70/10гр въглехидрати. Понеже кърмя си позволявам от време на време (горе долу 3 пъти седмично) да ям ориз, картофи, овесени ядки, плодове или черен шоколад. За сега тази схема при мен действа и затова няма да я променям, ако повече от 2/3 седмици съм в застой тогава ще го мисля, но въглехидратите няма да ги режа драстично поне докато малката не замести едно хранене. Много се радвам, че ви открих и че така променихте мисленето ми към храненето и начина на живот като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт