Много мина, мъничко остана, скоро ОКТОМВРИЙЧЕто ще гушка мама! - Тема 10

• 30 468
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • София
От 107 го вдигнах до 119 за един месец с малко повече месо (пилешко през ден, телешко веднъж седмично) и чай от коприва 3 пъти дневно 30мин преди хранене.

# 76
Unknown,това без лекарства ли?Само с режим на хранене ли?

# 77
Моят хемоглобин на последните изследвания началото на август беше 117 (паднал от 120 и не си спомням колко беше). Акушерката ми каза, че ст-тта била гранична, но трябвало с лекар да ги обсъдя. Обаче там с летните отпуски е паднала бомба и лекар в двата пъти, в които ме разкарваха за болничен, нямаше. Така като ви чета си е наред, какво мислите?

# 78
Попи,и ти си бомба. Simple Smile Моят хемоглобин преди да забременея беше 119—от януарските ми изследвания.Сега бременна дори и не си и мечтая за такава стойност.105 ми е,казаха под 100 не трябвало да пада а имам още доста време до раждане и се очаква още по—надолу да тръгне.Затова дъвча Малтофера пък каквото стане.

# 79
  • София
Стефи, да.
Копривата вдига хемоглобина доста. Взех си листа от билкова аптека, варя и пия всеки ден. Ако си фен на спанака, също помага. Аз си правя супа от него, както и на фурна с яйца (като в гнездо). Телешко в някакъв бургер или карам ММ да ми пече на скарата. Пилешко в салата, правя го и с разни фиксове на Маги.

# 80
Като ви чета как на всички ви е нисък хемоглобина и пиете желязо, ще взема и аз да си пусна сама в понеделник едно изследване. И без това трябва да пускам контрола на ТСХ-то вече. Иначе на последното от юли месец хемоглобина ми е над 120. Сигурно знаете, че не само яденето на месо помага. С първата бременност ми беше паднал леко и тогава четох, че в сусама има много желязо, както и в червеното цвекло, листните зеленчуци. Никак не ми се пиеше желязо, а доки беше изписала и затова започнах да консумирам повече такива храни.
Аз напоследък много се движа. Само да не е адска жега, излизаме много. Баткото ходи на тренировки, даже понякога се налага само аз да го водя и то с градския транспорт. Ноооо последно ми се падна автобус без климатик и си беше мъка. Добре, че баткото е по-голям, както писа wild poppy, че си излиза сам навън с децата в комплекса, където живеем. Всеки си иска своето. А у дома като съм само ми дай да шетам и като Joony и аз пренареждам, хвърлям дрехи и разни ненужни неща Laughing
За козметиката - мисля за начало да опитам с Бочко и аз. Пък после ще видим как му понася на бебо.
Стефи, аз с първата бременност имах такива болки в таза, много ме болеше отдолу. Сякаш съм правила шпагати и съм се разтягала цял ден.
Симона, така като гледам май твоето секцио ще е първо от септемврийската редица. Аз съм за по-натам евентуално.

# 81
Тони,с такъв хубав хемоглобин може би не ти трябва желязо.Затова не са ти казали нищо.Моят е 105 и се налага да пия.Как го докарвате тоя хемоглобин с такива хубави стойности?Аз се мъчих месо да ям въпреки че не обичам,и ферофолгама пих.Ами не само че не се вдигна,а още повече взе да пада. Confused
Стефи, до преди да забременея не хапвах месо почти 3 години, но на първите изследвания с хемоглобин 109 ми казаха - повече месо иначе желязо ще изписваме. И през ден телешко, много зелении - спанак, лапад и всякакви салати, а и умирам за леща всякаква. Не ме питай как започнах месото, уви наистина бързо помогна, само риба не става Simple Smile

# 82
ОО, не съм спирала кафенцето аз. Сутрин като стана първата ми работа е да пия турско кафе с мляко.
Следобед пия безкофеиново, но понякога ми се допива нормално и си правя.

# 83
Благодаря за мнението, Стефи! Hug

Toni_sti, пия кафе - сутрин нормално с мляко, следобяд някой път и фрапе пия. До 2 кафета не били проблем. А и с моето ниско кръвно с долна граница около 50 даже май ми е препоръчително.

Вчера най-накрая се наканих и поръчах креватчето. Малко се ядосах на фирмата, защото бял цвят излиза с близо 50 лв. отгоре (в нашата спалня мебелите са бели), но така или иначе този вариант ще го ползваме не повече от 6-7 месеца, така че няма да е бяло. Сега чуденката ми е откъде да намеря завивка, хайде чаршафи ще шием. Матракът е супер нестандартен - 90x55, а не ми се иска завивката да я подгъвам чак толкова много. Вариант е да завивам бебо с късата страна на стандартна бебешка завивка, а дългата да идва към мен на спалнята, но нещо не съм сигурна.

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 15:47 от wild poppy

# 84
Лизи,точно си го описала това с таза.Все едно шпагати съм правила,такива болки,като разчекната се чувствам.
Мен малко ме е яд,че лекарите не се опитват да разберат от къде идва проблемът,а директно изписват лекарства.Желязото ми казаха от изследванията,че било в норма даже горна граница.И сега заради хемоглобина айде пак желязо изписват.Да уточня че преди изследването последния прием на ферофолгама беше минал повече от месец и не може да е маскирало резултата.Високо желязо,а нисък хемоглобин. Thinking

# 85
Аз не знам колко ми е хемоглобина,вие често пускате изследвания ,мен ми е правено още април и сега септември.Сигурно е паднал защото много ми е отпаднало и поспаливо.Иначе всеки ден гледам да излизам ,не е много движение но не е и без хич.За кафето още си пия по две на ден,не мисля да го спирам,защото ме боли глава без кафе.

# 86
Стефи, моя приятелка беше по същия начин - нисък хемоглобин и добро желязо.
Намериха ѝ таласемия, защо не се консултираш с хематолог да ти пусне някои изследвания ?
Не казвам, че щеом при нея е било така, това е задължително във всеки случай, но не пречи да си вземеш едно направление, хем ще ти пуснат сума ти други изследвания. Аз се радвам много като ми пускат разни неща да изследвам, по-спокойно ми е Simple Smile.

# 87
Моя хемоглобин от 130 сега е 97 . Както не ям месо от меси сега започвам са се насилвам и каквото стане. Надявам се да не започна пак да го пвръщам Simple Smile ще пробвам няколко дни,ако не стане - майната му 😂😂 тот'хема ще помага Хахах 😁 Днес пак направих 4 часова разходка . Уж сядам Ама все си е движение . ММ скоро,ще ми сложи катинар на стаята 😂 Колкото трябва да се пазя,толкова започнах да обикалям. Но пък болката тези дни я няма. Ще видим довечера на прегледа как са контракциите . Може пък да са си заминали хахахах

# 88
Кафенце си пийвам и не съм имала проблеми със запек и т.н. :Д
До две силни кафета на ден знам, че са допустими, аз пия лате, така че нямам притеснения. Вчера в Коста едно голямо лате като си взех, оххх.

# 89
И аз вдигнах повече хемоглобина от храна, отколкото от хапчета.
Много диня, пъпеш, боровинки.

Общи условия

Активация на акаунт