Агитациите за развод в бг-мама

• 52 427
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
  • София
какво означава, че няма какво да яде и го оставя някъде? Като не може да го гледа, нека да го заведе в ЗД или направо в някой социален дом, а не да го оставя на улицата. Едно време са ги оставяли пред църквите, но са дърпали звънеца, за може някой да прибере детето. Изоставянето на улицата, в парка, в мола или където там й дойде на ума на майката е оставяне в опасност. Кой знае какво може да му се случи на детето - да го нахапе куче, някой да го блъсне, да го отвлече и каквото ти дойде на ума, то белята лесно става. Никой няма да я прати в затвора, ако напише отказ и детето го поемат социалните.

# 151
  • София
ще чуваш за такива случаи. Откакто еднополовите бракове станаха модерни и законни в много държави, все по-често ще се раждат деца (в семейство на две лесбийки например), които имат две майки и нямат баща.
Законово - да, но все някой или е направил детето, или поне е дал сперма.

# 152
И все пак изоставянето в парка е възможно най-лошото решение - има болници, домове, какви ли не други възможности. Социалните служби и без това са щели да й го вземат, като каже, че не може да го гледа, не е било нужно да застрашава живота на детето.

# 153
Пак казвам, нека не я приравняваме към истинските изродки. Точно днес четох за майка, уж съвсем нормална била - да бе да - която застреляла двете си 6 годишни близначки в главите, здрави и прави дечица, убила ги на място. Е това е изрод вече!

Иначе в Щатите има случаи - преуморена майка бърза за работа, забравя, че беебто е на задната седалка и не го оставя в детските ясли. Паркира, отива на работа, през деня бебето умира Sad Това е далеч по-застрашаващо от оставянето в парка, а се случва и на нормални и уж отговорни родители...?? Специално четох за една майка, която се страхувала да не бъде уволнена, разбрала, че детето е в колата чак когато следобед мъжа й се обажда, че го няма в яслите Sad

# 154
  • Варна
Аз не отварям такива новини да чета, не мога, хора, това са изроди...

# 155
Аз преглеждам Dailymail, виждам заглавията и ми стига

# 156
Гнусни са ми единствено майки, които собственоръчно са пребили / убили детето си. Гнусни са ми тези, които си зарязват децата в затворена кола и се дрогират, а децата им умират от претопляне. Гнусни са ми родители, коиито издевателстват над децата си и ги мъчат.

Не мога да съдя обаче майка, която няма какво да яде и отчаяна оставя детето си някъде. А на който я съди, ще кажа само, че има една поговорка - Ситият на гладния не вярва. Който не знае какво е нямане и отчаяние, да не бъде прекалено самодоволен, че никой не знае какво го чака.
ох и на мен страшно мъчно ми стана за тази жена. Дано й върнат детето и й помогнат да си стъпи на краката! За жалост, сега има мания на вземане на деца и като нищо могат да й го вземат. тази жена заслужава помощ от обществото, а не порицание! И социална и икономическа и психологическа, всякаква!

Има ли новини за нея?

# 157
Разбирасе, че има и по-нормални начини да се реши подобен проблем, но не всички имат капацитет да го осмислят.

Нали си даваме сметка, че и хора с интелектуални и ментални проблеми са способни да се възпроизвеждат. Това, че не попадат в нормата, не ги прави "'изроди".

# 158
  • София
Разбирасе, че има и по-нормални начини да се реши подобен проблем, но не всички имат капацитет да го осмислят.
Нали си даваме сметка, че и хора с интелектуални и ментални проблеми са способни да се възпроизвеждат. Това, че не попадат в нормата, не ги прави "'изроди".
Възниква въпросът дали е добре за по-голямата част от обществото такива хора да се възпроизвеждат. Евгениката не е възникнала ей така, от нищото. Ето един пример:
Скрит текст:
Арне Рут: През 1997, когато бях главен редактор на най-големия шведски утринен вестник, Dagens Nyheter, ние решихме да проведем разследване по един въпрос, който дотогава не беше предизвиквал почти никакъв обществен интерес: насилственото стерилизиране на около 60.000 шведски граждани, повечето от тях бедни жени, в годините между 1930 и 1970. Проектът за насилствена стерилизация е бил междупартийно споразумение от средата на 30-те години и по онова време е бил описван като „социална мярка“. Чрез него се е целяло да се реши един появяващ се по онова време проблем: раждането на прекалено много деца от бедни жени, които не са притежавали средствата да ги отгледат и възпитат в нормални условия. Схемата е била поддържана и от лекарите. В шведския парламент е имало отделни гласове против, но в края на краищата тя е била приета с мнозинството на повечето партии. Тази политика се е провеждала до 1975. По-късно тя е била до голяма степен забравена, оставена на спомените на засегнатите от нея 60.000 души.

# 159
  • София
Тук за едни нищо и никакви разводи се дава акъл, но точно сега в една друга тема щедро се дават съвети за аборт. Темата най-вероятно е пързалка, но е важен принципът - история, стара като света - 16-годишно момиче мисли, че е бременно и се чуди какво да прави. На око като гледах, сигурно едно 90 процента от разписалите се в тематаа надълго и нашироко обясниха как момичето ще си съсипе живота, как ще пропусне живота, колко й е рано за дете, кой ще я издържа, ще си остане необразована..., като някои се осмелиха директно да кажат за аборт, а останалите,сещате се, наблегнаха на съсипваането на живота, което по пътя на логиката внушава идеята за аборт. Невероятна е лекотата, с която се дават съвети, включително като в случая на живот и смърт. 

# 160
  • Варна
Тук за едни нищо и никакви разводи се дава акъл, но точно сега в една друга тема щедро се дават съвети за аборт. Темата най-вероятно е пързалка, но е важен принципът - история, стара като света - 16-годишно момиче мисли, че е бременно и се чуди какво да прави. На око като гледах, сигурно едно 90 процента от разписалите се в тематаа надълго и нашироко обясниха как момичето ще си съсипе живота, как ще пропусне живота, колко й е рано за дете, кой ще я издържа, ще си остане необразована..., като някои се осмелиха директно да кажат за аборт, а останалите,сещате се, наблегнаха на съсипваането на живота, което по пътя на логиката внушава идеята за аборт. Невероятна е лекотата, с която се дават съвети, включително като в случая на живот и смърт. 

Ти какво очакваш да и кажат, че на 16 и е баш време за деца ли ?

# 161

Това е некоректно представяне на мненията в другата тема, а и ти какво лично би казала на собствената си дъщеря, в подобна ситуация? Ама бъди честна.

Куку, тези идеи са античовечни и изобщо не бих ги обсъждала. Всеки, който е полово зрял, може да има поколение.

# 162
  • Варна
Всеки си казва мнението в темите тук, все пак това е форум. Никой не е опрял пистолет в главата на момичето и да я задължи да абортира. Аз лично от онази тема си направих някои изводи, които ще се постарая да запомня хубавичко предвид факта, че имам дъщеря.

# 163
Когато някой започне да пише как е против развода, против абортите и иска да защити "невинни" жени, като онази, която обсъдихме, си мисля, че този човек вероятно е силно религиозен и в такъв случай наистина няма за какво да си говорим...

# 164
  • София
Дайте да не пренасяме оная тема тук, а да си я обсъждаме там, иначе е малко безсмислено. И аз не мога да се начудя как някой може да каже на 16 годишна да ражда, ама ей на, имало и такива.

Общи условия

Активация на акаунт