Тромбофилия - тема №4

• 77 326
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
За какъв имунитет става въпрос , може би имате предвид автоимунно заболяване ?
Да автоимунно - хашимото с хиперфункция. И през втората бременност го имах. Просто сега се притеснявам дали ще забременея и дали ще износя живо и здраво бебе.Не знам защо са ми повишени тези клетки. И имат ли отношение към забременяването.

# 706
  • София
Казабланка, НК клетките имат отношение към имплантация и ранната бременност. Виж темата генетични и имунологични проблеми.

# 707
За какъв имунитет става въпрос , може би имате предвид автоимунно заболяване ?
Да автоимунно - хашимото с хиперфункция. И през втората бременност го имах. Просто сега се притеснявам дали ще забременея и дали ще износя живо и здраво бебе.Не знам защо са ми повишени тези клетки. И имат ли отношение към забременяването.
За NK клетки вливате интралипид , за Хаши , имате повишени MAT I TAT  . Терапията е вливане на имуноглобулини  и излиза доста знаци . Скъпо е ,но това е спасението .

# 708
Аз с високи тат и мат си забременявам три пъти.

# 709
Много противоречиви неща изчетох за тези нк клетки. Някъде пише, че се активират от теомбофилията. Също така пише, че в чужбина не ги изследват изобщо. Четох и мнение на проф. Кременски, че само се натоварва организма с тези вливки. Обаче като съм наплашена и изпълнявам. И аз два пъти забременява с висок мат. Изобщо не съм следила нк клетки. Ама сега за по сигурно и това правя. Обаче се чудя дали няма да има образен ефект.

# 710
Задължително ли е ако имаш тромбофилия,да има проблем с тези Nk клетки?
Сега се чудя да пускам ли изследване за тях или първо трябва да мина през лекар

# 711
Сладурче, аз мога да ти отговоря на база мои изследвания. Имам тромбофилия, но нямам завишени НК клетки.

# 712
Много противоречиви неща изчетох за тези нк клетки. Някъде пише, че се активират от теомбофилията. Също така пише, че в чужбина не ги изследват изобщо. Четох и мнение на проф. Кременски, че само се натоварва организма с тези вливки. Обаче като съм наплашена и изпълнявам. И аз два пъти забременява с висок мат. Изобщо не съм следила нк клетки. Ама сега за по сигурно и това правя. Обаче се чудя дали няма да има образен ефект.

Интралипид или имуновенин натоварва организма?
Или и двете?

# 713
  • София
Не е задължително при тромбофилия да имаш високи НК клетки, както и обратното. Препоръчвам консултация с имунолог по темата.

Това че в чужбина не се изследват НК клетки не е вярно. Всъщност освен интралипид и имуноглобулин се практикува и трети вид вливка, която се извлича индивидуално от серум на партньора.

Кременски е известен с това че игнорира нискорисковите мутации. Това че са нискорискови спрямо тромботични инциденти не означава, че не са причина на спонтанни аборти обаче.

# 714
Не е задължително при тромбофилия да имаш високи НК клетки, както и обратното. Препоръчвам консултация с имунолог по темата.

Това че в чужбина не се изследват НК клетки не е вярно. Всъщност освен интралипид и имуноглобулин се практикува и трети вид вливка, която се извлича индивидуално от серум на партньора.

Кременски е известен с това че игнорира нискорисковите мутации. Това че са нискорискови спрямо тромботични инциденти не означава, че не са причина на спонтанни аборти обаче.
Да, и аз останах с впечатлението, че Кременски някак си подценява риска от тромбофлибии, особено при един спонтатен аборт. Ето какво ми отговори по е-мейл, като го бях питала за небходими изследвания:

Цитат
При 2 (в Англия 3) се препоръчват:
1) Хромозомно изследване(кариотип) - при двама;
2) Антифосфолипидни антитела - 3 вида.
3) Хормонът ТСХ трябва да бъде под 2,5 Е, а Пролактин в норма.
Тромбофилии се обсъждат при късни усложнения в предишна бременност или при член от семейството с прекарана тромбоза.

Добре, че все пак на своя глава реших да пусна тромбофлибии и излязаха две нискорискови мутации, които в комбинация обаче повишават риска, та другата седмица съм при Русев да видим какво ще ми пусне той от имунологичните...

# 715
Значи трябва да мина първо през лекар,благодаря ви:hugs:

# 716
  • София
Или и двете?

Интралипид се използва за венозно хранене на лежащо болни. Колко точно да натоварва организма?

Пускам линкове към листовки, да си четете ако ви е интересно:
Интралипид
Интратект (една от марките имуноглобулин)

# 717
Или и двете?

Интралипид се използва за венозно хранене на лежащо болни. Колко точно да натоварва организма?

Пускам линкове към листовки, да си четете ако ви е интересно:
Интралипид
Интратект (една от марките имуноглобулин)

Именно, точно затова питам. Знам, че интралипид е омега 3-6-9, използва се за венозно хранене, ама знае ли човек. Пък и за да не се заблуждават момичетата тук, е добре да се уточнят тези неща.

# 718
Аз не съм много запозната, а по-скоро споделям това, което прочетох като инфо. Иначе съм наплашена. Много бързо си вкарвам филма както се казва, така че не взимайте мнението ми под внимание. До сега не съм имала проблем с имплантацията нито някой ми ги е следял тези нк клетки, както съм писала и в предишни постове. Неуспеха на бременностите ми се дължеше на тромби в плацентата. Не ми беше подходяща дозата на НМХ и не приемах аспирин, нито някой ме подготвяше преди забременяването. Сега ако пак забременея ще видим.

# 719
При положение, че на пазара таблетките с витамини и минерали за бременни не са с B9 мета и B12 мета, какво предписват на тези, които са с намалено усвояване на витамините от B групата?

Общи условия

Активация на акаунт