Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 41

• 39 639
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
Много ви стискам палци... много...

# 661
Тези дни имам по-обилно бяло течение, но забелязвам и разни "парцалчета". Дали са нормални, при вас има ли ги?

# 662
По принцип парцалчетата са гъбички.

# 663
Четох навсякъде но не пише тази игла от къде я вкарват. Извинявам се за глупавия въпрос но наистина не зная.
Иглата се вкарва през корема на майката и издърпва  течността, която е в около плодния мехур(около 2 супени лъжици издърпват) . Процедурата е неприятна, но не и болезнена. В течността има изклющени клетки на бебето, които се изследват.
На мен ми правиха амниоцентеза преди 2 месеца. Щом съветът на лекарите е да се направи, направете я! Вярвам, че информацията, която ще се получи ще бъде полезна!

# 664
Имам скорошна микробиология, която не показва гъбична инфекция.

# 665
Затова казах по принцип Wink но може и след микробиологията да са се появили.

# 666
Тези парцалчета не винаги са гъби.При мен още от тийнейджър застудее ли - тези се появяват със по-обилно белезникаво течение.Без да имам гъбички.През бременността с напредването й течението се увеличава,нормално е.
 Аз искам да попитам дали при вас се получава подуване?Сутрин като стана съм като балон....В лицето най-вече.

# 667
  • Пловдив
И аз имам такива 'парцалчета', около 5 микробиологии направих в различни лаборатории(шаш  и паника съм за инфекции).. еми всичките излязоха чисти като сълза и вече спя спокойно. АГ ми обясни че било нормално+да имаш постоянно вагинално течение.. Но аз съм малко Тома Неверни и си ходих на прегледи и при други, които и те така ми обясниха

# 668
assija_s, изследвала ли си TSH?

# 669
assija_s, изследвала ли си TSH?

Не... В петък на ЖК ще ми пускат изследване за антитела,ще кажа на лекаря и за този проблем.Не ми се е случвало до сега и е много неприятно.Мисля че нямам проблеми с щитовидната жлеза,но пък знам че през бременността се отключват много заболявания :/

# 670
Аз съм много потдута в ръцете. Към 7ми месец ми изтръпнаха ръцете. Сега вече на края усещам, че и краката ми са потдути. Пръстените ги махнах в 5 месец. А щитовидната жлеза е в идеални граници. Следя я всеки месец. Пия Еутирокс. Бързо нормализирах стойностите.

# 671
Аз имам хипофункция и това ми е един от сигналите, че се е покачило.

# 672
Аз усещам леко подуване в ръцете, често си свалям халката за справка, но последните няколко дни ми е доста трудно да я махна, мисля, че ще трябва да я сваля преди да родя. При мен има някаква тежест в корема, събуждам се нощем към 3-4 и трябва да се преместя от ляво на дясно, защото имам някаква тъпа тежка болка. Тази седмица сънят ми е много тежък с това събуждане и удуване по час-два нощем.

# 673
Аз си мислих дали не е задържане на течности? Flushed

# 674
Принципно е възможно, но според мен по-скоро в крайниците, на лицето надали..

Общи условия

Активация на акаунт