Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се изчислява продължителността на бременността?
Каква е разликата между гестационната и календарната седмица по време на бременност?
Как да определим правилния термин за раждане и да проследим основните етапи на развитие на бременността?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се изчислява продължителността на бременността?
-
Каква е разликата между гестационната и календарната седмица по време на бременност?
-
Как да определим правилния термин за раждане и да проследим основните етапи на развитие на бременността?
За определяне на термина за раждане и проследяване на основните етапи от развитието на бременността може да се използва специален калкулатор, който отчита началната дата на последната редовна менструация. Този калкулатор може да предостави информация за периода с висок риск, формирането на органите на бебето, времето за завършване на всеки триместър и кога бебето вече е жизнеспособно.
-
Как да определим коя гестационна седмица съответства на кой календарен месец?
-
Какви са причините за появата на кожни проблеми по време на бременност?

Гледам да пия по макс 2, но вчера пих три... Какво да правя, много ми се пиеше... Алкохол не пия, но аз така или иначе обичам уиски, а сега не може, така че ще си чакам... Относно цигарите... С първата бременност ги спрях веднага и не ми се пушеше, но сега ми се пуши страшно много...от време навреме. Опитвам се да не мисля затова, но на моменти ми е доста трудно...