Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 41

• 39 639
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Никога не съм била от големите пиячи, но и аз си пийвам...понякога пия от тези сайдери, но и при тях % на алкохола е колкото при бирата Simple Smile

# 76
Мисля че рязкото спиране и да си забранявам когато ми се прииска е по-вредно от това да го изпия Beers

С това можеш да се успокояваш, но категорично не е вярно. Нищо вредно не се случва ако ти се иска нещо и не си го позволиш. Една бира от време на време не се отрича. 2 една след друга (зависи какво се разбира и за 2 бири - 2 чаши от по 250 мл., 2 х 330 мл или 2х 500 мл) за мен е много.

# 77
  • София
Една бира (330мл) не е проблем стига да не е в началото - специално съм питала доктора си. Дори и да е 500мл - ако е консумирана бавно и с кеф. Това в случай , че знаеш , тази бира как ще ти се отрази - някой ще се замае , друг - не. Твърд алкохол - категорично НЕ.
Относно цигарите - пуших 15 год по една кутия и ме беше страх какво ще правя, но истината е , че не ми се пуши. Усетих няколко пъти силна нужда , но няма как да поема този риск с цигарите. И доктора ми е против. Знам , че може да се допусне 1 цигара на няколко дни примерно (разбира се не в началото) но не знам дали сте виждали снимки на плаценти на пушачки . Да не говорим , че няма по-грозна гледка от пушешта бременна жена.

# 78
  • Стара Загора
Вредно или не да се взимат в началото, факт е че тогава се взимат най- много. Simple Smile
Не всяко бебе е направено с дебнене за зачеване и здравословен начин на живот.

# 79
Жената питаше за бира и не виждам смисъл да се намесват цигарите и да се прави сравнение. По една бира от време на време не вреди. Знаете приказката за прекаления светец... За мен, пък, не е нормално да си налагате казармен режим. Бременността трябва да е приятен период. Бира от време на време, по едно кафе дневно са си нормални неща. Така или иначе, ако кърмите после, пак ще трябва да спазвате ограничения затова малките удоволствия в този период ще ви карат да се чувствате добре. За пример ще дам една майка, която фанатично си забраняваше всякакви храни и напитки през бременността и след като роди се чувстваше депресирана, че ще трябва още да се съобразява с бебето и още първия месец спря да кърми.

# 80
Аз не смятам, че една-две бири седмично биха навредили по някакъв начин на бебето.
Аз също обичам биричка, но сега рядко ми се приисква, да съм изпила максимум 5-6-7 бири към момента от началото на бременността. Но това е защото не ми се пие, ако ми се пиеше, щях да си пийвам.

# 81
  • София
Позволявате ли си да пушите през бремеността?

# 82
На мен пък спря да ми се пие всякакъв алкохол, с кафето обаче е "друга бира", откакто не ми се гади си пия по 2 кафета на ден...ако можех и повече бих пила, но не искам да предизвиквам съдбата. Grinning

# 83
Аз никакъв алкохол не съм си позволявала повреме на бремеността. Бира не обичам и не съм имала необходимост да пия. Попринцип обичам самърсби, но това лято не съм пила.

# 84
На мен много ми се пие кафе... Sad Гледам да пия по макс 2, но вчера пих три... Какво да правя, много ми се пиеше... Алкохол не пия, но аз така или иначе обичам уиски, а сега не може, така че ще си чакам... Относно цигарите... С първата бременност ги спрях веднага и не ми се пушеше, но сега ми се пуши страшно много...от време навреме. Опитвам се да не мисля затова, но на моменти ми е доста трудно...

# 85
  • София
Моята АГ в началото ми каза, ако почне да ми се гади много - вечер по чаша бира Grinning Таа и според мен не е проблем точно бирата. Освен това в нея има витамини като б12 и фолиева Simple Smile

# 86
Алкохол и аз не пия никакъв, просто не ми се пие. Взела съм си безалкохолна бира ако все пак ми се допие Grinning Grinning а за цигарите, си дръпвам понякога, когато ми се допуши много.

# 87
На мен много ми се пие бира откакто съм бременна, но започнах да си позволявам чак в края на 4-ти месец. Сега като ми се припие си пия, но това е рядко, обикновено все ям някакви плодове, с които не върви да пия и бира и тя си отпада. Пила съм няколко пъти и по чаша бяло вино с доста лед. Кафе пия сутрин, но кръвното ми е ниско и не мога без. И азне смятам, че трябва да се подлагаме на прекалено строг режим и ограничения, защото и периодът с кърменето тепърва предстои и все пак и душевно е хубаво да чувстваме добре  Simple Smile

# 88
От време на време и аз си позволявам за изпия по една бира, но от тези малките по 330 мл. Или си взимам безалкохолна такава . Надявам се ,че не вреди по някакъв начин .   Simple Smile Кафе не пия ,защото просто спря да ми се пие . От началото на бременността да съм изпила най-много едно-две кафета и то още в началото .

# 89
  • Стара Загора
На мен не че ми се пие бира, просто в тази жега каквото видя газирано и запотило нечия чаша- искам да го изпия. Grinning
Сега може да си позволяваме вредните неща по- малко, после с кърменето ще е голямото ограничаване.

Общи условия

Активация на акаунт