Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 41

• 39 646
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
И аз алкохол не пия просто, защото не ми се пие. Цигари никога не съм пушила, но с кафето е друга работа. Simple Smile Първите месеци не пиех заради гаденето, ставаше ми лошо само от мириса на кафе, но един ден просто ми се препи и от тогава всяка сутрин пия по едно еспресо с мляко. Чувала съм, че безкофеиновото кафе е по-вредно от едно нормално на ден. Разбира се като всяко нещо не трябва да се прекалява.

# 91
  • Стара Загора
Кафе не съм спирала да си пия всяка сутрин.
Безкофеиновото е вредно, защото изсипват само боклуци вътре, казвали са ми го разни дистрибутори на кафе.

# 92
Аз също пия по 1 кафе сутрин, мнооого рядко втори път.

# 93
На консултация съм в сряда и до тогава реших да се допитам до вас. Принципно течението ми е ту по-слабо, ту по-силно, като в момента съм в първия период, но тази сутрин (извинявам се за цветущото обяснение)по бельото си забелязах засъхнало такова с мнооого бледи розови линии на места :/

# 94
Здравейте мами.
Вчера цял ден усещах едно  пукане в корема. Първо от ляво, после от дясно и после отгоре. Беше като пукане на балончета. Много приятно. И дали това е бебчо Simple Smile

# 95
И аз алкохол не пия просто, защото не ми се пие. Цигари никога не съм пушила, но с кафето е друга работа. Simple Smile Първите месеци не пиех заради гаденето, ставаше ми лошо само от мириса на кафе, но един ден просто ми се препи и от тогава всяка сутрин пия по едно еспресо с мляко. Чувала съм, че безкофеиновото кафе е по-вредно от едно нормално на ден. Разбира се като всяко нещо не трябва да се прекалява.

аз съм с ниско кръвно и лекарката ми каза да пия до 2-3 кафета на ден. Малко ми е гузно, но си пия по толкова, защото много обичам кафе. Все пак си го пия с гузна съвест, въпреки, че лекарката ми ми го е препоръчала. Но не пия нищо друго съдържащо кофеин, нито кола, нито шоколад нищо.

безкофеиновото не е вредно, зависи как се е извличал кофеина. В Швейцария го извличат с някаква водна процедура и е напълно безвредно. Когато пия безкофеиново пия именно швейцарска марка.

Момичета връщам се от лекарката ми и съм толкова щастлива. С моите паранои и хипохондрии се чувствам единствено спокойна, когато видя всичко с ултразвук иначе само си измислям какво ли не. Колкото повече време минава от поредния преглед, толкова по-зле се чувствам и повече здравословни проблеми си наизмислям.

Слушахме тоновете на бебето. На мен ми се сториха, че не са съвсем ритмични, защото пулсът му скачаше малко и тн, но според лекарите всичко е супер. Мериха ми и контракции и тн, и няма никакъв проблем. Сервиксът ми е затворен и дълъг, засега няма риск от преждевременно раждане. Оказа се, че оргазмите са свързани с контракции и според лекарката ми, е напълно възможно именно от секс да са ми се получили. Тя каза, че не е проблем, но аз сега съм в дилема със секса, защото каквото съм шубе си параноясвам. ПРодължавам да не качвам килограми с тия диети, на които ме сложиха, но бебето се развива много добре засега и няма никакви знаци за висока кръвна захар, стомахчето му е с нормални размери. Тежи 1.5 кг и е 42 см Simple Smile))))) не мога да повярвам, че е имам такова голямо човече в корема...

Последна редакция: пн, 04 сеп 2017, 12:01 от bodybeautiful

# 96
И аз си пия по едно кафе сутрин с мляко. Друг алкохол, откакто съм разбрала за бременността не съм пила, освен 1-2 пъти по малко бира и веднъж чаша вино. Но след това нищо, а и не ми се и пие. Цигари не пуша така или иначе.

# 97
И аз съм с много ниско кръвно,но от три месеца от 90/60 закова на 110/70 и не мърда,като съм ядосана не се сещам да го проверя.Не пуша и не пия алкохол никакъв и винаги е било така,не са ми никакво изкушение  и проблем.Сладкото ме блазни последните седмици но се ограничавам до едно на ден,за сега всички изследвания са ми в норма,качила съм само 4 кг. и съм в 19 седмица вече Simple Smile

# 98
  • София
Мериха ми и контракции и тн, и няма никакъв проблем. Сервиксът ми е затворен и дълъг, засега няма риск от преждевременно раждане.

ПРодължавам да не качвам килограми с тия диети, на които ме сложиха, но бебето се развива много добре засега и няма никакви знаци за висока кръвна захар, стомахчето му е с нормални размери. Тежи 1.5 кг и е 42 см Simple Smile))))) не мога да повярвам, че е имам такова голямо човече в корема...

Здравей, bodybeautiful..
Радвам се , че с бебока всичко е наред , нека и занапред да е така.
Имам няколко въпроса - в коя седмица си , как така ти измериха контракциите (за първи път чувам, че може да се мерят) и защо са те сложили на диета?

Благодаря и успех!

# 99
Мериха ми и контракции и тн, и няма никакъв проблем. Сервиксът ми е затворен и дълъг, засега няма риск от преждевременно раждане.

ПРодължавам да не качвам килограми с тия диети, на които ме сложиха, но бебето се развива много добре засега и няма никакви знаци за висока кръвна захар, стомахчето му е с нормални размери. Тежи 1.5 кг и е 42 см Simple Smile))))) не мога да повярвам, че е имам такова голямо човече в корема...

Здравей, bodybeautiful..
Радвам се , че с бебока всичко е наред , нека и занапред да е така.
Имам няколко въпроса - в коя седмица си , как така ти измериха контракциите (за първи път чувам, че може да се мерят) и защо са те сложили на диета?

Благодаря и успех!

Здрасти, аз малко жаргонно се изразих, защото не съм лекар, мерят активността на самата матка, заедно с тоновете. мисля, 4е това е стандартното. като мерят тоновете слагат и нещо отделно, още една джаджа на корема ми. Ползваха това https://en.wikipedia.org/wiki/Cardiotocography.  На диета ме сложиха преди няколко седмици, защото при глюкозното ми натоварване, една от стойностите (тази след един час, която се смята за най-важна) ми е точно на границата. Контролирам кръвната си захар с тази диета да е винаги в много строги рамки. Аз съм с навършени 29 седмици.

# 100
  • Благоевград
Добро утро, дами.
Хемоглобина ми е 95, и АГ ми изписа тот`хема 2хсутрин на гладно, но вчера в аптеката ми казаха, че това е безумно много, и не е хубаво, трябвало по 1.
Но скоро ще раждам все пак, и трябва да го наваксам това желязо някак.
Някоя приемала ли е по 2 ампули? Как се чувствахте?

И аз съм с нисък хемоглобин - 82, но по предписание на моя АГ взимам по 1 ампула тотема.

# 101
  • София
Аз пия по две ампули на ден.Една сутрин и една вечер вземам.Последно ми беше 105 хемоглобина.За 10 дни ми го изписаха.

# 102
Добро утро, дами.
Хемоглобина ми е 95, и АГ ми изписа тот`хема 2хсутрин на гладно, но вчера в аптеката ми казаха, че това е безумно много, и не е хубаво, трябвало по 1.
Но скоро ще раждам все пак, и трябва да го наваксам това желязо някак.
Някоя приемала ли е по 2 ампули? Как се чувствахте?

И аз съм с нисък хемоглобин - 82, но по предписание на моя АГ взимам по 1 ампула тотема.
Аз имах изписани 2 на ден, които пих един месец.

# 103
Момичета,

От другата седмица лекарката иска да изляза в болничен докато родя. Някъде из форума пише, че по принцип по време на бременност ни се полагат 180 дни (преди 45-те преди раждане). Само че никъде не намирам някаква референция към член от закон например. Също така никъде не се казва как се плаща този болничен? Дали е на 90% от осигурителния доход? Някой има ли някаква достоверна информация по темата?

Благодаря предварително! Simple Smile

# 104
Момичета,

От другата седмица лекарката иска да изляза в болничен докато родя. Някъде из форума пише, че по принцип по време на бременност ни се полагат 180 дни (преди 45-те преди раждане). Само че никъде не намирам някаква референция към член от закон например. Също така никъде не се казва как се плаща този болничен? Дали е на 90% от осигурителния доход? Някой има ли някаква достоверна информация по темата?

Благодаря предварително! Simple Smile
Болничният се заплаща на 80% от средния осигурителния доход за 18 месеца назад. Само първите три дни, които се плащат от работодателя, са на 70%.

Общи условия

Активация на акаунт