Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 41

• 39 708
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Иди в спешно,което ти е най-близо няма да те върнат никъде за преглед. HugИ пиши резултат.

# 151
Иди на спешен кабинет, ако си от София почти навскякъде има и никой няма да те върне, а ти ще си по-спокойна, все пак предстои и уикенд.

# 152

ами имам леко напрежение там където преди ми бяха яйчниците, но болки нямам. миналия понеделник имах проверка на сервикса, възможно ли е да е от това? като чета в интернет причините са все кофти Sad
Не чети в интернет. Отиди в един спешен кабинет, да те видят, няма да ти откажат или върнат.
Пиши като се прибереш!

# 153
Момичета, сега се замислям - като пуснем продължението на темата, живот и здраве, да направим кратък списък на спешните гинекологични кабинети (който за когото град може, като някак ги ограничим като бройка) за ситуации като тази, например... Аз лично зная за Надежда, където спешното по-скоро е на изчакване. Но специално за гинекологичен спешен... Майчин дом? Не ги знам и аз, не дай боже да ни се налага де...

# 154
  • Пловдив
Всички частни болници имат дежурни лекари и спешни кабинети. То и в която и да е АГ болница да идеш няма да те върнат.

# 155
  • София
Досега, по собствено усмотрение, приемах Неофолик. Преди 2 дни АГ-то ме "светна", че голям процент от жените не усвояват този тип фолиева киселина и ми изписа Топ Фолат. Вие знаете ли за това?

# 156
В София има един куп АГ болници(държавни и частни), където може да се отиде вечер за преглед. Навсякъде има дежурни лекари, които да посрещат раждащи през нощта. Аз се следих в Щерев и съм ходила в техния дежурен кабинет веднъж.

# 157
  • Пловдив
Не трябва ли първо да се пусне изследване дали се усвоява или не?

# 158
Досега, по собствено усмотрение, приемах Неофолик. Преди 2 дни АГ-то ме "светна", че голям процент от жените не усвояват този тип фолиева киселина и ми изписа Топ Фолат. Вие знаете ли за това?
Аз също пия неофолик, на своя глава, но и хематолог ми ги предписа, така, че ги продължавам. Да, вярно е че някои не усвояват фолиевата киселина. Peace

# 159
  • София
Доколкото аз разбрах, Топ Фолат се усвоява от всички, защото е естествената форма на вит. В9, а фолиевата киселина е синтетичен вариант. Обаче не съм се задълбочавала в четене и се доверих на АГ-то. Щом има такъв вариант, нямам нужда от изследване, дали го усвоявам.  Peace

# 160
Доколкото аз разбрах, Топ Фолат се усвоява от всички, защото е естествената форма на вит. В9, а фолиевата киселина е синтетичен вариант. Обаче не съм се задълбочавала в четене и се доверих на АГ-то. Щом има такъв вариант, нямам нужда от изследване, дали го усвоявам.  Peace
Ако има такава фолиева която се усвоява от всички, защо не изписват  САМО нея?

# 161
Има фолиева киселина Неофолик Мета и в аптеката ми бяха обяснили, че тя е с гарантирано усвояване, за разлика от обикновения Неофолик.

# 162
Неофолик- 5.60 за 90 таблетки и топ фолат 18.30 за 30 таблетки...Цената си е солена.

# 163
Неофолик Мета - 10 лв., стига за 3 мес. и е най-добрата. Изненадвам се, че изобщо някой АГ предписва обикновена ФК, рискът ми се струва неоправдан за някакви си там 10 лв. Много жени имат намалено усвояване на ФК, но не подозират без изследване. Но с изследване или без Метата е решение и няма да навреди на никого, наистина се учудвам, че някой все още предписва обикновена ФК.

# 164
Аз прочетох тук за Неофолик мета и започнах приема преди да забременея. На 1вата ЖК лекаря само ме попита пия ли фолиева и до там. Не се очудвам изобщо на подобни неща вече.

Общи условия

Активация на акаунт