Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 48

• 60 406
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
  • София - Варна
Да. Трябва да се действа на много фронтове точно. Но факт е, че без хормон не става работата, колкото и да пием добавки и да се храним като богове.
И лошото е, че когато функциятс на жлезата е зле, тоест когато сме без хормон, целият ни труд по другите фронтове отива леко на кино. Защото когато жлезата се мъчи да работи, а не може оптимално,  и не й се помага с хормон, автоимунната атака се позасилва. Това дори и Изабела Уентц го казва. Но сега едва ли ще намеря точните  й думи, за да я цитирам.

# 61
  • В една слънчева къща...
Здравейте! Наскоро открих темата и реших да се включа.
Месец и половина след мисед направих някои изследвания, като отклонения се откриха тук:

Ходих на консултация при д-р Начев, който ме гледа на ехограф и не откри възли или нещо друго притеснително. Каза ми, че диагнозата е Хашимото и за сега само да се наблюдава, като пускам изследвания веднъж годишно, а ехограф да правя на всеки 2 години. Моля и за вашето мнение относно тези резултати и съвет какво мога да предприема, за да се подобрят нещата.  bouquet

# 62
С подобни стойности съм както ми казаха и тук и лекарката при която ходих щом не е нарушена функцията на жлезата само се следи.Едва ли това е причината за миседа.Според мен търси другаде.

# 63
Здравейте момичета, първо да благодаря за насоките и да се отчета. След започване на вит Д, леко качване на л-тироксин (редувам 100/ 112.5 през ден) и включен иногинол заради ИР....ами чувствам се по-добре. Още задържам да не пия Б12, тъй като хемоглобина ми е много висок (не знам всъщност дали при ниско Б12 би следвало и хемоглобина да е нисък?).
Видях, че коментирате и храненето...от години отказах кафето след много опити, бяла захар не ям, от шоколадите не се отказах обаче, добре че има такива с кокосов нектар, иначе не знам, единственото което още не мога да спра на 100% е глутена, но още не съм се отказала. Определено се чувствам по-добре така, затова и успявам да удържа, лошото е, че при мен този режим не се отразява на кг... Confused
Желая ви много слънчев и усмихнат уийкенд   smile3525

# 64
  • Бургас
Може да има дефицит на Б12 без това да се отрази на хемоглобина.  Peace

# 65
  • София - Варна
Ерна, ти откога пиеш хормон? От юли 2016-та ли?
И сега на доза 50 си откога? От юни 2017-та?
Откога започна да ти става зле? Откакто намали на 50? Или отпреди това?
И изобщо какви са ти били оплакванията на всяко едно изследване?

Tany3dj, съвсем възможно е това да не са оптимални хормони. Ти имаш ли оплаквания? На desitoveee хормоните са наистина хубави, ТСХ е под 1. А при тебе може и да мине за съмнителен, както на тази моята позната - ТСХ беше около 1.70, но ФТ4  и ФТ3 бяха с развалено отношение помежду си, а и тя имаше симптоми - леко безсъние, будене нощем, потене, нервност, сърцебиене (главно сутрин на ставане и вечер на лягане). И всичко това, защото ФТ3 имаше превес.

Последна редакция: сб, 02 сеп 2017, 13:25 от afrikancho

# 66
  • В една слънчева къща...
Единственото ми оплакване беше стягане в гърлото, но само когато съм под висок стрес. Други симптоми нямам. ФТ3 не съм изследвала. Ще го пусна следващия път и него. Не знам дали не им е повлияла бременността ми, която приключи в 10 г.с., месец и половина преди да се изследвам  newsm78
Изследвах и витамините: Д - 30,6, б12 - 320, б6 - 15. Пия от всички за повишаване на стойностите. Взех и рибено масло, хапвам и бразилски орех /уж за набавяне на селен/. Не пия, не пуша, не пия кафе, от доста време избягвам глутен. Пристрастена съм обаче към шоколада Simple Smile
Остава да изследвам ТЛА, АФА и НК-клетки. Пусках и тромбофилии, но нямам мутации в 4-те изследвани показателя от разширения пакет в МД. Преди около 6 години изследвах ТСХ и ФТ4, като резултатите тогава бяха ТСХ-1,7, ФТ4 - 10,5, но не съм пускала ФТ3 или пък ТАТ и МАТ.
Ох, не знам след колко време да пускам нови, малко ме е страх да не покажат още по-лоши резултати...

# 67
  • София
Африканчо, много благодаря за включмането.  bouquet
Скрит текст:
Ерна, ти откога пиеш хормон? От юли 2016-та ли? От края на септември 2016 г.
И сега на доза 50 си откога? От юни 2017-та? От края на юли 2017 г.
Откога започна да ти става зле? Откакто намали на 50? Или отпреди това?
Откакто намалих на 50
И изобщо какви са ти били оплакванията на всяко едно изследване?
Преди да изследвам хормоните на ЩТ, години наред изпитвах тежест в областта на сърцето, но нито един лекар на ме насочи да изследвам точно тези хормони, аз си ги самоназначих по съвсем други причини. Тежест не усещам, когато съм на доза 75.

# 68
  • София - Варна
Ерна, лошо е, че на няколко изследвания нямаш ФТ4 и ФТ3 и се губи картинката малко.
Отначало на първите две изследвания ФТ4 е фалшиво завишен - на едното - 1.36, на другото - 18.55, при различни реф. граници. Тоест ниво на ФТ4 от 1.30 (9.30-17) е височко, особено за човек на хормон.
Обаче пък поддържаш доста добър ФТ3. Той, заедно с ТСХ, се мени преди цикъл - тогава ТСХ и ФТ3 се покачват, особено при хора със завишен ТСХ. Когато ТСХ е над 2-3, той прави съвсем големи вариации и се качва преди цикъл, и дърпа и ФТ3 със себе си. Тоест твърде възможно е изследването от август 2015-та да е било правено преди цикъл непосредствено, защото ФТ3 е по-близко до 6 дори. Там и ТСХ е по-висок от 3.
А пък ако не е правено в дните, предхождащи цикъла, то значи имаш някакво страхотно конвертиране.
Както и изследването от януари 2017-та? Дали не е правено 7-10 дни преди цикъл? Защото ФТ4 там е същият, но ТСХ и ФТ3 са по-завишени. ФТ3 специално е по-завишен, отколкото преди да започнеш хормон.
После обаче на доза 75, на която си седяла достатъчно дълго време, за да слегне, ТСХ е само надолу.
Например при мен за 2.5 месеца на една доза, след като слегна един вид, ТСХ се мръдна от 0.8 - до 1.60 (е, правих и малко спиране на хормона, от около 6-7 дни, за да кача ТСХ, но после никога на падна под 1.60, но след рестарта седях само месец на тази доза, доакто се усетя, че е висока). Та тази доза ми беше висока. Аз се чувствах най-добре със сутрешен ТСХ 1.60-1.90, ФТ3 4.10 и ФТ4 15.30.
И се чудя при теб дали 75 не е била висока.
А ТСХ като е бил под 1.67, 100% и ФТ4 е бил по-висок от 1.31, колкото е на последното изследване, и ФТ3 е бил по-нисък от 4.09 100%.
Но пък казваш, че си се чувствала добре на 75, най-вероятно с ФТ3 дори под 4 обаче.
Тоест тази тежест, която имаш като основен симптом, и която си имала винаги, още преди да започнеш прием на хормон, и ти е от хипо/хипер - тоест от висок ФТ3 (и дисбаланса м/у ФТ4 и ФТ3 естествено). И най-вероятно с доза 75, като си смъкнала ФТ3 под 4 (или поне под 4.09 със сигурност), тежестта е изчезнала. Ама пък тогава добиваш превес на ФТ4 и пак не е добре. (Но явно когато ФТ4 взима превес при теб, нямаш осезаеми и дразнещи симптоми.) Защото сега - месец и нещо след като си свалила от 75 над 50 - ФТ4 все още е висок (1.31), а ФТ3 леко нисък.
Ако това бях аз, щях да гоня резултати, при тия референтни граници, около 11.80-12 за ФТ4 и 4.10 за ФТ3, и ТСХ над 1.67 малко. Приеми го като пример само. (Но малко ми е трудно с тия реф. граници да преценя с точност за ФТ4, но със сигурност 1.31 е високо ниво. То си личи и по падащия ФТ3 и ТСХ.)  Тоест не е нужно да гониш точни нива, то тялото ще ги намести, където иска и където може, но поне по занижените ТСХ и ФТ3 и завишения ФТ4 трябва да се ориентираш.
Сега като си намалила дозата, ФТ3 ще се вдига, а ФТ4 ще пада, ТСХ ще се вдига също, но пък доза 50 може да се окаже ниска и да пусне ФТ3 и ТСХ да се вдигнат прекалено. newsm78
Аз бих следила как са нещата на 50 и може пък 50/75 да се окаже по-добрата доза. Която да поддържа ФТ3 и ТСХ добри, както и ФТ4.
А пък твоят ФТ3 не е нисък. Според мен е доста добър и най-вероятно няма да имаш нужда от Т3.
Тия граници се правят на база на резултати от изследвания, обаче колко хора имат напълно нормално функционираща жлеза и колко от тях се изследват. Изследват се такива като нас главно, чийто ФТ3 в повечето случаи е завишен заради завишения ТСХ. И ето ти реф. граници до 6 за ФТ3.
Според мен всичко от 4.10-5.10 е добър ФТ3. А и като сме на хормон, трябва пак да имаме запазено отношение като на здрав човек между ФТ4 и ФТ3 (запазено частно), само че с малко по-ниски (сутрешни, 24 часа без хормон) нива на ФТ4 и ФТ3 и малко по-висок ТСХ. Поне изхождайки от своите изследвания, както и на още една позната, това виждам.

А вие защо намалихте от 75 на 50? Много рязка смяна.

И друго, което ми направи силно впечатление - антителата са паднали, когато ТСХ е паднал под 2. Същото се беше случило и с мен, както и с още 1 позната.

Tany3dj, ФТ4 10.5 е нисък. Дори и да е при граници 9-17. Ти не се плаши, ами по-добре се изследвай.
Скрит текст:
А тук научих от едно момиче, че може да се стигне до задържан аборт и ако имаш само хомозиготни АСЕ или Ф13, тоест тия мутации от втория пакет, без да имаш нищо по основните 4.

# 69
  • София
Африканчо, хиляди, хиляди благодарности за подробните разяснения и отделеното време. Дано и аз някога успея да се реванширам.  bouquet  Hug
Скрит текст:
Ерна, лошо е, че на няколко изследвания нямаш ФТ4 и ФТ3 и се губи картинката малко. Да това го отчитам, като пропуск, но в онзи етап бях на друга вълна и не следях подробно темата. Сега вече знам и ще изследвам и  задължително ФТ3 и ФТ4.
Отначало на първите две изследвания ФТ4 е фалшиво завишен - на едното - 1.36, на другото - 18.55, при различни реф. граници. Тоест ниво на ФТ4 от 1.30 (9.30-17) е височко, особено за човек на хормон. Какво означава фалшиво завишен? При посочените първи три изследвания хормон не съм приемала, само добавки. Това са резултати след прием на ЛТироксин 50  - 3 месеца и ЛТироксин 50/75  - 1 месеца, общо четири месеца след започване на прием на хормон:
 Януари 2017, прием на ЛТироксин 50/75 и добавки.
TSH    2.38 uIU/ml    - 0.27 - 4.2
Ft3     4.65 pmol/l     - 3.95 – 6.8     
Ft4     1.15 ng/dl         - 0.93 – 1.7
MAT   14.9 IU/ml        < 34   
TAT    23.8 IU/ml        <115
Обаче пък поддържаш доста добър ФТ3. Той, заедно с ТСХ, се мени преди цикъл - тогава ТСХ и ФТ3 се покачват, особено при хора със завишен ТСХ. Когато ТСХ е над 2-3, той прави съвсем големи вариации и се качва преди цикъл, и дърпа и ФТ3 със себе си. Тоест твърде възможно е изследването от август 2015-та да е било правено преди цикъл непосредствено, защото ФТ3 е по-близко до 6 дори. Там и ТСХ е по-висок от 3.
А пък ако не е правено в дните, предхождащи цикъла, то значи имаш някакво страхотно конвертиране. Т.е. да разбирам, че изследванията на ЩТ се правят преди и около О.?
Както и изследването от януари 2017-та? Дали не е правено 7-10 дни преди цикъл? Правено е три дена преди МЦ. Защото ФТ4 там е същият, но ТСХ и ФТ3 са по-завишени. ФТ3 специално е по-завишен, отколкото преди да започнеш хормон. Относно МЦ и изследванията на ЩТ, съм спазвала единствено правилото да са на чист ден.
 После обаче на доза 75, на която си седяла достатъчно дълго време, за да слегне, ТСХ е само надолу.
Например при мен за 2.5 месеца на една доза, след като слегна един вид, ТСХ се мръдна от 0.8 - до 1.60 (е, правих и малко спиране на хормона, от около 6-7 дни, за да кача ТСХ, но после никога на падна под 1.60, но след рестарта седях само месец на тази доза, доакто се усетя, че е висока). Та тази доза ми беше висока. Аз се чувствах най-добре със сутрешен ТСХ 1.60-1.90, ФТ3 4.10 и ФТ4 15.30.
И се чудя при теб дали 75 не е била висока.
А ТСХ като е бил под 1.67, 100% и ФТ4 е бил по-висок от 1.31, колкото е на последното изследване, и ФТ3 е бил по-нисък от 4.09 100%.
Но пък казваш, че си се чувствала добре на 75, най-вероятно с ФТ3 дори под 4 обаче.
Тоест тази тежест, която имаш като основен симптом, и която си имала винаги, още преди да започнеш прием на хормон, и ти е от хипо/хипер - тоест от висок ФТ3 (и дисбаланса м/у ФТ4 и ФТ3 естествено). И най-вероятно с доза 75, като си смъкнала ФТ3 под 4 (или поне под 4.09 със сигурност), тежестта е изчезнала. Ама пък тогава добиваш превес на ФТ4 и пак не е добре. (Но явно когато ФТ4 взима превес при теб, нямаш осезаеми и дразнещи симптоми.) Защото сега - месец и нещо след като си свалила от 75 над 50 - ФТ4 все още е висок (1.31), а ФТ3 леко нисък.
Ако това бях аз, щях да гоня резултати, при тия референтни граници, около 11.80-12 за ФТ4 и 4.10 за ФТ3, и ТСХ над 1.67 малко. Приеми го като пример само. (Но малко ми е трудно с тия реф. граници /с кои риф. ст. ти е по-лесно, за да помоля да конвертират/ да преценя с точност за ФТ4, но със сигурност 1.31 е високо ниво. То си личи и по падащия ФТ3 и ТСХ.)  Тоест не е нужно да гониш точни нива, то тялото ще ги намести, където иска и където може, но поне по занижените ТСХ и ФТ3 и завишения ФТ4 трябва да се ориентираш. И аз до този извод стигнах, усещайки тялото си, но нали ФТ4 трябва да го поддържам в по-ниска граница.
Сега като си намалила дозата, ФТ3 ще се вдига, а ФТ4 ще пада, ТСХ ще се вдига също, но пък доза 50 може да се окаже ниска и да пусне ФТ3 и ТСХ да се вдигнат прекалено.
Аз бих следила как са нещата на 50 и може пък 50/75 да се окаже по-добрата доза. Която да поддържа ФТ3 и ТСХ добри, както и ФТ4. Аз съм решила да се помъча още 1 м. на Лтироксин 50 да и контрола , ти кака смяташ?
А пък твоят ФТ3 не е нисък. Според мен е доста добър и най-вероятно няма да имаш нужда от Т3. Ох дано.
Тия граници се правят на база на резултати от изследвания, обаче колко хора имат напълно нормално функционираща жлеза и колко от тях се изследват. Изследват се такива като нас главно, чийто ФТ3 в повечето случаи е завишен заради завишения ТСХ. И ето ти реф. граници до 6 за ФТ3.
Според мен всичко от 4.10-5.10 е добър ФТ3. А и като сме на хормон, трябва пак да имаме запазено отношение като на здрав човек между ФТ4 и ФТ3 (запазено частно), само че с малко по-ниски (сутрешни, 24 часа без хормон) нива на ФТ4 и ФТ3 и малко по-висок ТСХ. Поне изхождайки от своите изследвания, както и на още една позната, това виждам.
А вие защо намалихте от 75 на 50? Много рязка смяна. Чиста форма на любопитство, с цел да се информирам относно реакциите на организмът ми. Относно рязката смяна, да се повторя, четях ви по диагонал и съ пропуснала важин неща. както я вдигнах така я и намалих, сега вече ми е ясно, че така не се прави.
И друго, което ми направи силно впечатление - антителата са паднали, когато ТСХ е паднал под 2. Същото се беше случило и с мен, както и с още 1 позната. И на мен това ми направи впечатление.

# 70
  • София - Варна
Отначало на първите две изследвания ФТ4 е фалшиво завишен - на едното - 1.36, на другото - 18.55, при различни реф. граници. Тоест ниво на ФТ4 от 1.30 (9.30-17) е височко, особено за човек на хормон. Какво означава фалшиво завишен? При посочените първи три изследвания хормон не съм приемала, само добавки. Това са резултати след прием на ЛТироксин 50  - 3 месеца и ЛТироксин 50/75  - 1 месеца, общо четири месеца след започване на прием на хормон:
Януари 2017, прием на ЛТироксин 50/75 и добавки.
TSH    2.38 uIU/ml    - 0.27 - 4.2
Ft3     4.65 pmol/l     - 3.95 – 6.8     
Ft4     1.15 ng/dl         - 0.93 – 1.7
MAT   14.9 IU/ml        < 34   
TAT    23.8 IU/ml        <115

Това "фалшиво завишен" аз си го измислих, ха-ха. Означава, че обикновено жлезата поддържа високи нива на ФТ4 и ФТ3 - по-високи от на здрав човек, преди да се започне хормон, заради завишения ТСХ. Тоест жлезата се мъчи да работи. И като се започне хормона, тия нива падат. Както е станало при теб, както и при мен, както и при много други хора, чиито резултати съм виждала.
Моят първоначален ФТ4 без хормон беше близко 17. И като почнах хормона, падна. След това без хормон знаеш ли кога е стигало нивото пак до 17? Точно никога. Докарваше до 13 само (при граници 12-22).
Естествено има хора и с първоначално занижени нива на ФТ4 и ФТ3. Но тук коментирам твоите резултати.

Както и изследването от януари 2017-та? Дали не е правено 7-10 дни преди цикъл? Правено е три дена преди МЦ.
Бинго! Правено е в седмицата преди цикъла точно, когато ТСХ на всяка жена скача, а с него и ФТ3. Затова ТСХ и ФТ3 са ти по-високи на това изследване. И може би тоя почти неспаднал ТСХ - от 2.50 и нещо от предходното изследване на 2.30 те е подлъгал да увеличиш дозата от 50/75 на 75. А то е било заради предстоящия цикъл. ТСХ 7-10 дни преди цикъл се качва на всяка жена. Дори май по-скоро седмицата само преди цикъл, не 10 дни. 7 дни. От 21-ви до 28-ми ден. Много общо има с прогестерона и естрогена.
И после като ти е дошъл цикълът само 3 дни след това януарско изследване, ТСХ е паднал.
Особено нисък става на 3-ти ден от цикъла, спрямо 1-ви. А да не говорим каква разлика има между ТСХ и ФТ3 3 дни преди цикъла и 3 дни след началото на менструалното кървене. Тоест тоя ТСХ и ФТ3 са ти паднали с идването на цикъла, сигурно и под 2.30, но ти си и увеличила дозата на 75.

Т.е. да разбирам, че изследванията на ЩТ се правят преди и около О.?
Не, не, изследвания можеш да правиш, когато си поискаш. Нали идеята е да сме добре всички тия 28 дни от цикъла (или там на колкото дни идва на всяка жена).
Просто е важно да се знае, че ТСХ и ФТ3 скачат 7 дни преди идването на цикъла. И падат, когато той настъпи, особено на 3-ти ден то цикъла. Тоест е важно да се знае, за да не се подлъгваме по такова завишение преди цикъла и да увеличаваме дозата, съдейки само по ТСХ.
А при жени с ТСХ над 2 (тоест още неоптимален ТСХ) тия вариации на ТСХ и ФТ3 са съвсем огромни преди и след настъпването на цикъла. И тогава изследването ти от август 2015-та също сигурно е правено преди цикъл, с тоя грамадански ФТ3, а и ТСХ над 3.
Идеята е да се затапи ТСХ под 2 (но не и много под 2, защото пък тогава ФТ4 се качва много за сметка на ФТ3 и пак се стига до дисбаланс на хормоните). Но като се затапи ТСХ под 2, той ще прави по-малки вариации семдицата преди цикъла и след като цикълът настъпи. И благодарение на затапения ТСХ и ФТ3 ще варира по-слабо, което е важно за симптомите ни. И така просто човек се доближава до оптималните си нива.
А вече по-натам, когато си стигнала до оптимална доза, ти си близко до нея впрочем, след като ТСХ ти е под 2 вече, и когато видиш дали имаш нужда, или не от Т3, можеш да си правиш изслевания по време на менструалното кървене (когато ТСХ и ФТ3 са най-ниски), по време на овуалция, преди цикъл седмицата, за да прецениш дали пък няма да ти трябва Т3 синтетичен примерно в дните, когато ФТ3 е най-нисък - непосредствено след старта на кървенето. И примерно да спираш тоя Т3, когато дойдат ПМС дните, седмицата преди цикъла. Или да нагаждаш тия неща с дозата на Т4.
Така че изследване можеш да си правиш, когато си решиш, за да си нагласиш дозите.

На мен ми е най-лесно с граници 12-22 за ФТ4, тъй като аз все на тях съм се изследвала. Просто така се е случило случайно, и мога да проследя своите оптимални нива според тия граници. Иначе с другите ми е трудно.
Защото нещо интересно, което научих, и за което не съм споделяла още тука, е че нали отношението на ФТ4 и ФТ3 е 3.40. Бях го писала преди 2 месеца. Това вярно е така, но в зависимост от различните реф. граници на ФТ4 и ФТ3 в различните лаборатории, това отношение се мени. Не е 3.40.
Примерно при границите на трада (9-23) за ФТ4 и за ФТ3 някакви други бяха, не ги помня, отношението беше към 3.52.
При моите граници (12-22) и 3.10-6.10 или 3.95-6.10 за ФТ3 отношението е 3.72.
И действително гледах на здрави хора около мен с ТСХ под 1 отношенията при тия граници моите... еми, 3.72 е винаги. Mr. Green Брутално просто. И при мен, през бременността, когато съм била оптимална, без капка симптоми, със сутрешен ТСХ (1.60-1.90), 24 часа без прием на хормон, отношението ми е било винаги 3.72. Дори на 3.69 отношение, което значи лек превес на ФТ3, съм имала симптоми.

Идеята е да свалиш ТСХ под 2, след това да видиш как се движи ФТ3, за да видиш имаш, или нямаш нужда от Т3, и ФТ4 със сигурност да не е много висок, да. Тялото горе-долу ще намести нивата според дозата, която му подаваш.  И примерно ако нямаш нужда от Т3, както ми се струва, че няма да имаш, ако дозата на Т4 не е съвем точна, отношението ще ти е или нагоре или надолу от оптималното, и ще трябва да го играеш малко с дозата Т4, за да нацелиш. Тоест тогава, когато тялото вече е направило всичко възможно с дадена доза, и не може повече, и се вижда, че дозата е на една идея от оптималната, вече ще тябва да налучкваш (според симптомти също така), но и следейки отношението на ФТ4 и ФТ3, за да нагодиш добре нещата.

Пък после вече се играе според дните преди цикъл и дните след цикъл, ама това вече като си на стабилна доза Т4 дълго време..
Ако си на оптимална доза Т4, не по-висока от нужното, но примерно изпитваш симптоми в дните на кървенето, значи пък ФТ3 много пада. Тогава може да трябва Т3 в първите 21 дни на цикъла някъде. И после да се спира тоя Т3, като дойде седмицата преди цикъла и вдигне ТСХ и ФТ3.
Или пък изобщо не ти тябва Т3, но все пак ТСХ скача седмицата преди цикъла и ФТ3 с него, тоест пак идва превес на ФТ3 спрямо ФТ4, тогава можеш само с Т4 да го играеш, да вдигаш леко дозат на Т4 7 дни преди цикъл, за да тушираш ТСХ и да не скача ФТ3 и да не разваля отношението на ФТ4 и ФТ3 в своя полза.
Но това са неща занапред.
Засега нагласи дозата близко до оптималната, ти наистина си близко. Според мен обаче ФТ4 над 13 при тия граници е висок. и ФТ3 4.09 може би е добър или леееко нисък.
А може и нищо да не усещаш при ПМС дните и след началото на кървенето, защото вариациите на ТСХ и ФТ3, когато ТСХ е свален под 2, вече са много по-малки, не като ония, които са правели, когато ТСХ е бил висок.
Така че това не го мисли сега изобщо.
Ако искаш пробвай още малко на 50, добре. Ако ТСХ скочи над 2, и ФТ3 с него, значи дозата 50 ти е ниска.

# 71
  • София
Ехааааа, Африканчо, колко подробно написано. Ти да не би да работиш в сферата на медицинските услуги? Още веднъж голямо благодаря! Ще продължавам с изследванията и ще пиша.  bouquet Hug

# 72
  • София - Варна
Цитат
Ти да не би да работиш в сферата на медицинските услуги?
Ха-ха, не, в хуманитарната сфера съм. Mr. Green
Съжалявам, че си загубих почти година, вместо да разгледам по-подробно всичките си предходни изследвания. Това, което сега обяснявам, просто ми е избождало очите, но не съм го виждала... Сега, за последните 2 месеца, допълнително направени изследвания само го потвърдиха. Но загубеното време си е факт...  ooooh!

И все пак мисля, че шансът 50 да е ниска доза е немалък. Може би дозата ти е някъде между 50/75 и 75. Или между 50 и 75.
Естествено може и да греша. Всичко е проба-грешка, докато нацелиш.

Последна редакция: пн, 04 сеп 2017, 17:55 от afrikancho

# 73
Утре отиваме  до София.къде мога да посетя ендокринолог, частен прием? Става въпрос за дъщеря ми 25 год.

# 74
Обадете се сутринта на д-р Начев (телефонът му го имаше на първата страница), след 8.00 преглежда в кабинет в сградата на Майчин дом (ул. Здраве). Но звъннете да проверите дали не е отпуска. При него се минава по реда на пристигане, без запазен час. Друг не се сещам в момента кой да препоръчам.

Общи условия

Активация на акаунт