Изтеглен кредит без знанието на съпруга ми

• 29 630
  • 471
  •   1
Отговори
# 15
Практически нищо не може да направи, ако ще и 5 общи деца да имат и да я издържа 100 години, ако кредита и покупката й е на лично нейна фирма. Това са фактите. Фирми не се делят и при развод. Може да има претенции някакви, ако е на нейно име, но фирмата няма как да й пипне. Единствено ако докаже, че е наливал свои пари във фирмата, което няма как да стане в 99% от случаите, понеже трябва да е осчетоводено и т.н.

Фирмата е юридическо лице и нейните активи не са семейна съсобственост, даже при брак.

# 16
  • град-държава
Не разбрах, че покупката не е на лично нейно име. ✌
Е, остава авторката да си отговори на въпроса, защо е с този човек изобщо. А да, защото не може да си позволи разходите, които е направила.

# 17
Разбирам и, че по принцип държанието му не е лошо, нито в крайна сметка ви е оставил без финанси и без покрив, и въпреки заплахите си, той е постъпил отговорно и като глава на семейството си.

Да, затова съвестта ми ме изяжда.

the wishmaster, права си.

Не, той не е човек, който ще има претенции към жилището. Най- вече ще се ядоса за кредита, защото и той има свои фирмени. И за това, че не съм давала пари за децата и дома, а съм купила жилище, което предполага, че заради кредита, пак няма да имам възможност да давам пари за децата и дома. Но наистина ще помагам вече в бюджета. Заслугата е ваша Simple Smile

# 18
  • София
Но до скоро отношенията ни бяха напрегнати. Той ме гонеше от жилището си и аз около месец спях в детската стая при децата, на земята. Тогава взех това решение... След това ми се извини, искрено и ми обясни всичко. И аз му простих.
..............................
Дайте ми съвет, моля ви.
Имам ли право да му кажа и да му стоваря още притеснения?
Много лошо ли постъпвам?

Това, болднатото, не бива да забравяш, независимо колко се обичате в момента!
Утре може да се разлюбите, а ти и брак нямаш, не знам дали и децата са от него- комай, не?
Така че, направила си най- правилното нещо, което една майка трябва да направи.

Дали да му кажеш- няма начин да криеш вечно, особено щом сте в малък град.
Все ще разбере, затова аз бих му казала, аргументирайки се така, както го направи тук.
Хич не си постъпила лошо, а далновидно и това ще му покаже, че не си беззащитна и зависеща от благоволението му.

# 19
За мен, ако стигна до такава постъпка, значи отношенията с мъжа ми са изгърмели. Тоест не бих имала и 1% угризение на съвестта. За какво?? Че ни храни с децата? Това е нормално. Ако ме е гонил и половин път, изобщо няма да се чувствам неудобно, че се подсигурявам на друго място.

Обаче пак казвам - за мен, за да скрия нещо такова от мъжа си, значи не ми пука вече за него. Съответно няма и да се притеснявам за нищо.

# 20
  • град-държава
Потресаващо, така ли постъпвате с мъжете си всички? Зад гърбовете им защото сте се скарали и сте имали някакъв лош момент? Ужас.
Авторката потвърди, че той нито преди това, нито след се дъпжи лошо или безотговорно, та той и кредита плаща... не знам и как може да не усети липсващите средства.

# 21
Тя каза че е внасяла застраховки живот на децата, за които мъжът и не е подозирал. Предполагам покрива сумата на кредита и малко отгоре дава от себе си още.

# 22
Не, не постъпваме така. Ама ако постъпя, значи съм приключила вътрешно с този мъж - при мен поне би било така.

Цял месец да я гони мъжът от жилището си не ми се струва като обикновено скарване.

# 23
  • град-държава
Да, и аз бих се изнесла веднага - за мен също е край на отношенията и ще си плащам масрафа. По този начин обаче е грубо надолнище, без извинение.

# 24
  • Варна
Вермилион, аз донякъде я разбирам. Главно, защото тяхното не е било точно лош момент. Гонил я е, а тя е спяла на земята в детската. Не една-две вечери, а цял месец. Бая сериозно е било. На нейно място, честно да си кажа, вероятно и аз бих постъпила така. Друго си е да имаш резервен вариант, пък дори и да не се наложи да го ползваш. Извинил се бил, сега се обичали. Ама докога? Щом веднъж са се сбозили нещата шансът да има рецидив не е малък. Хайде, да не бъда черногледа, но за мен авторката е направила нужното. Вярно, по подъл начин, но ако се наложи наистина да се изнесат един ден с децата там дали ще има значение по какъв начин е действала или просто ще се радва, че не остават на улицата?

# 25
  • град-държава
Мога да разбера тайното закупуване на имот с лични средства (изкарани лично и без чужд принос) и приключване на взаимоотношенията. Не мога да разбера да живееш на гърба на някой, да правиш крупни покупки отново със съдействието и без знанието на този лош човек, от който се предпазваш. Постъпката е дална, както и да гледам на същата.
И аз съм се карала с мъжа ми, грубо при това, но независимо от това, сме били и сме честни и отговорни един пред друг. В този случай, мъжът 'и нито я е оставил на улицата, нито без средства, издържа ги и гледа семейството. Не оправдавам и неговата постъпка, но ако са се скарали веднъж сериозно, то на авторката това е начин на поведение.

# 26
Е, няма как да го разбереш, понеже не си си патила истински от никой мъж. Толкова е просто. Аз го разбирам. Никога не бих допуснала някой да се държи зле с мен, а аз да продължавам да бъда коректна като една патица. Понеже съм го правила вече веднъж и ми е за урок. Повече - не.

А и каква гаранция имате,. че мъжът дава пълен отчет за своята фирма и какви ги върши там?

# 27
  • град-държава
Бианка, той е бил и е продължил да се държи коректно. Нейният принос какъв е в този случай? Хипотетични възможности не ми се обсъжтат. Фактите са, че той ги издържа и кредита е изтеглен с негова помощ и без негово знание, също и се плаща с негова помощ и без негово знание. Той не я бие, не я тормози, не я държи гладна, жадна, боса, в скандали, отровна среда и без изход, както и децата. Скарали са се, да имало е тежки изпечения и заплаха, толкова.
И тя продължава да си стои при лошия човек...

# 28
  • София
Да, и аз бих се изнесла веднага - за мен също е край на отношенията и ще си плащам масрафа. По този начин обаче е грубо надолнище, без извинение.

Всъщност, нарича се далновидност, но малко жени я проявяват, затова реагираме първосигнално.
В повечето случаи, когато "милото" реши да ги изрита, взимат децата и се прибират при мама, ако имат късмет да ги приеме.
Фактите- има дете от първи брак, има дете от втори мъж, но без брак.
Няма собствено жилище, а е гонена от неговото, като се е принудила да спи на земята цял месец.
Вярно, после ѝ се бил "извинил и обяснил защо го е правил"?, а тя му била простила.............интересно, какво ли пък ѝ е обяснил?
Интересно е също, защо тя прави застраховки на децата, без той да знае?
Дали от няма нищо, или някаква червена ламБа ѝ е присветнала през годините?
Интересно е и какъв ли опит е придобила от предишния си брак?

Аз не бих я укорявала, че е била решителна и е реагирала навреме, и според обстановката.

# 29
Проявявам женска солидарност в 99% от случаите.

Общи условия

Активация на акаунт