Изтеглен кредит без знанието на съпруга ми

• 30 234
  • 471
  •   1
Отговори
# 75
Вноската по кредита изплащам аз. Застраховките живот на децата бях направила, когато се родиха. Вноските им плащах аз. Мъжът ми знае, че децата имат застраховки и ангажимента по вноските беше мой. Действително, когато ги закрих, парите бяха значително по- малко от внесената сума, заради откупената стойност ( пишеше го в полиците ). Отделно одържаха и данък някакъв. В момента той не знае, че съм закрила застраховките им и усвоила парите.

# 76
  • София
Мъжът на Стефани е насилник! Психически насилник! Щом два пъти вече си е позволявал да се държи така и не е имало никакви последствия от нейна страна (да си събере багажа и да му даде да се разбере, че няма да позволява такова отношение), ще го направи пак и то ще е скоро. Както писа една потребителка по-горе. Тези отношения са наизчерпване. Затова, според мен, не е нужно нищо да му казва. Да приведе жилището в приличен вид и следващият път, когато я гони да си събере багажа и децата и да напуска.
Всички тук говорите за коректност в отношенията, обаче никой не се сети как точно се чувстват тези деца, когато гледат всичките неща, които се случват в къщи? Има една умна приказка, че единственият начин един баща да направи децата си щастливи е като обича майка им. А когато обичаш някого не се мъчиш да надделяваш над него и да го мачкаш! Стефани, съжалявам, че трябва да ти го кажа в прав текст, но този мъж не те обича, той иска да те притежава. В такъв случай освен да спасяваш себе си и децата, друго не виждам какво може да направиш. Трудното тепърва предстои!

# 77

Също съм сигурна, че ако абсолютно същата тема беше написана от мъж то горкият щеше да отнесе всичката критика и злоба и щеше да излезе най-черният. Женската солидарност също не я разбирам, това си е двоен стандарт от всякъде.

Maлко не мога да си представя жена да гони мъжа си от жилището така, че на него да му се налага да спи на пода в стаята на децата, при това, ако ТЯ изгони НЕГО, ТОЙ да трябва да си прибере и децата, дето ТОЙ ги е раждал и по подразбиране следва да им готви, чисти и др. непосредствени грижи.
Ако тя го подлага на тормоз - ОК, нормално е той да се защити. Но ако няма тормоз, за какво един мъж би си осигурявал тайно жилище?

# 78
Аз подходих към брака си с доверие. Не съм мислила, че така ще се получи, но... И до сега не мисля, че е лош човек, просто така се получи, но вече имам едно на ум и няма да съм доверчива и споделяща.

# 79
  • град-държава
НСЧ, още на първа страница попитах авторката дали и преди тази ситуаци, той се държал по такъв начин с нея и тя отговори отрицателно, но после промени историята. ✌

# 80
Аз подходих към брака си с доверие. Не съм мислила, че така ще се получи, но... И до сега не мисля, че е лош човек, просто така се получи, но вече имам едно на ум и няма да съм доверчива и споделяща.

Ако бях на мястото на мъжът ти, нямаше да имам претенции за частта от къщата, която си купила с парите от ТВОИТЕ три апартамента. Точно затова се опитвам да бъда коректна с приятеля ми, както съм била коректна и с предишния ми приятел. Наемът винаги се е делял на две, един път мине и напазарува той, друг път мина и напазарувам аз. И ако си бях правила оглушки и оставях само той да плаща наема, моята част щеше да е спестена, но той щеше да бъде ощетен. И сега, след като се разделихме, съвестта ми е чиста. Не съм го ощетила нито стотинка.

# 81
  • град-държава
Даун, аз като казвам да сподели имам предвид да ми каже, че е взел решение да направи тона и това, защото ако и аз ще участвам имам право и да не участвам, ако нямам желание. А не да се възползва, а аз да участвам без да имам понятие какво се случва.

# 82
Здравейте, Stephanie Simple Smile

Според мен не трябва да имате никакви притеснения относно кредита.
Първо: Той не Ви е съпруг, нищо, че имате дете от него.
Щом не сте подписали официално, нищо относно кредити и Ваши задължения официално не се отнасят към него, разбира се, ако не е съкредитоискател или поръчител (а той не е такъв).
За да постъпите по този начин, има и провокация от негова страна, кой ще Ви гарантира, че утре няма пак да Ви изгони да спите в детската стая или (не дай Бог) нещо още по- драстично.
Не му споделяйте нищо относно кредита и жилището Ви.
Да разбирам, че Вие и децата (едно, от които е негово) живеете в негово жилище. Напълно нормално е той финансово да се грижи за жилището си (откъдето нерядко явно Ви гони) и задължението си, че е направил дете. Не следва и не трябва да имате никакви угризения.
Когато връзката Ви приключи (а за мен тя е на изчерпване) ще се удивите на една рязка промяна в характера му.
Мъжете (не всички, но повечето) са едни, когато са във връзка с една жена и съвсем други, когато излязат от нея.
Според мен, направете си, ако имате възможност един хубав ремонт на новото си жилище, обзаведете го според както намерите за добре и не го давайте под наем. Не се знае в кой момент ще Ви се наложи да го използвате по предназначение.

Хубав и Усмихнат ден,
Честита Покупка, С много хубави моменти и сполука да я ползвате,

Peace

Благодарна съм за това, което си ми написала.

Наистина, той няма никакви задължения по закон към кредита. Отговорността е моя.

# 83
  • град-държава
Да на документ няма, но не отделяш ли от семейния ви бюджет за вноските? Нали казваш, че няма да се справиш със същите, ако не е той?

# 84
Аз не смятам, че авторката трябва да продава жилището, което е купила "зад гърба" на приятеля си. Просто трябва да намери начин да му го съобщи и да обясни адекватно защо го е направила. Без скандали или предизвиквания на другия. Нейната постъпка има съвсем логично развитие след подобни ситуации с "гонене". Даже задължително е да вземе мерки да се подсигури с място, където да отиде с децата си, ако приятелят пак изпадне в настроение "взимай си багажа".

# 85
Цитат
Няма лошо да купи, но не и по подобен начин, за сметка на децата. А, че чак сега е осъзнала, че е редно и тя да допринася финансово за семейството, а не само да чака на мъжа си не знам как да го коментирам просто.  

Ок,Зизу,ами как ще коментираш дами,които са теглили кредит преди да се обвържат с брак ,семейство ,деца ? Например моя колежка изтегли 75 000 лв като несемейна и си купи разкошно жилище ,което ще изплаща 10г с 1/2 от заплатата си .Преди извествно време срещна мъжа на живота си и имат също   2 деца ,но тя есттествено не може да допринася с доходите колкото него,тъй като към момента кредита я дърпа назад ,докато го обслужва ..и значи ли това,че  решението й да има собствено жилище ще е за сметка на децата и съпруга й тъй като известно време няма да допринася с равностоен доход.. ? newsm78
В случая авторката не е дава и лев дори без кредита за апартамента. Нали правиш разлика?
И въобще не мога да сравнявам двете ситуации. В случая на приятелката ти тя явно все пак дава някакви пари за настоящите разходи, макар да не са равни на тези на мъжа й. А авторката и при наличие на средства не е давала такива.

# 86
Аз недоумявам защо вадите душата на жената, че не давала пари за вкъщи? Браво, щом го е постигнала, явно мъжът и печели добре, какво лошо! И какъв е тоя чужд гръб, нали са семейство, или вие мъжа си го броите за чужд?

# 87
Не, не съм казала, че няма да се справя с вноските по кредита, ако не е той. Писах, че заради вноските по кредита ще ми е по- трудно да поемам разходи по семейния бюджет.

# 88

Ако бях на мястото на мъжът ти, нямаше да имам претенции за частта от къщата, която си купила с парите от ТВОИТЕ три апартамента. Точно затова се опитвам да бъда коректна с приятеля ми, както съм била коректна и с предишния ми приятел. Наемът винаги се е делял на две, един път мине и напазарува той, друг път мина и напазарувам аз. И ако си бях правила оглушки и оставях само той да плаща наема, моята част щеше да е спестена, но той щеше да бъде ощетен. И сега, след като се разделихме, съвестта ми е чиста. Не съм го ощетила нито стотинка.

И аз не мислих, че ще го направи. Аз не бих, но ето че се случи. Преживях го и ще се справя, но ми нанесе сериозен удар не толкова финансов, колкото психологичен. Няма да мога да повярвам на друг.

# 89
  • София
Успех, момиче Wink И смело напред Wink

И това, според мен, не е любов, нещо друго е и лично на мен не ми харесва (като отношение към една жена и майка)

Стикам палци и дори и да решиш да останеш сама (след негова приумица или друго гонене),

знай, че сама ще ти е по- спокойно и един ден, когато намериш Мъжа, ще знаеш какво наистина е Любов.

Peace

Общи условия

Активация на акаунт