Какво ви се работи?

• 97 920
  • 1 325
  •   1
Отговори
# 375
Не е само до гламавото, старото поколение, имам предвид 40-50 годишни, че и младите не знаят език Къде могат да заминат без елементарен чужд език! Sad Sad

Той затова е чужд език, а не матерен. Елементарен не е, все пак е чужд.

# 376
Не е само до гламавото, старото поколение, имам предвид 40-50 годишни, че и младите не знаят език Къде могат да заминат без елементарен чужд език! Sad Sad

Имах предвид елементарно ниво на владеене.....и не, никак не е елементарен, учи се дълго, трудно и упорито! Wink Все пак трябва да знаеш пет думи на кръст, поне храна, вода и билет да си поискаш! Wink

# 377
  • София
В оранжериите заминават, на всякаква неквалифицирана работа, още повече, че заниманат често нелегално.

# 378
В оранжериите заминават, на всякаква неквалифицирана работа, още повече, че заниманат често нелегално.
Това не е решение.....не всеки има смелост да хукне нелегално....!  Whistling

# 379
  • София
Съгласна съм. Аз съм категорично против човек, независимо от възрастта си, да тръгва за чужбина да работи нелегално.

# 380
Трябва ли всички да хукваме към Европа и с каква цел? Невена не прочетох да е постигнала върхове в кариерата си като е в чужбина.
Понякога излизането от страната не е въпрос на върхове в кариерата Sad, а на физическо оцеляване.....двама млади родители, с две деца ...търсят и не намират работа...и какво правят....напускат страната обезверени и отчаяни с надеждата за нещо по човешко.....! Че тия деца трябва да ядат и да са облечени и стоплени! Cry

Аз съм твърдо „за” напускане на страната, ако се отвори добра възможност. Просто не разбирам призиви от рода на „за бога, братя, заминавайте”!

# 381
Абе къде са тия "двама родители с две деца"...обикновените БГ семейства масово са с по едно дете- рядко се оказват с две.

Всъщност най-много заминават не тия с нула опции в България, а тия, за които в БГ да стоиш значи много бачкане за малко пари и неприятни шефове. В последните 20 години има професии, за които в БГ е черна работа, но в чужбина са доста по-добре. Но не за всички професии е така.

# 382

Ох, колко сте смешни и как ми липсва търкалящия се емотикон.
40-50 годишните всъщност имаха достъп до езикови гимназии.  Знам, че е лаф, ама е крайно врвме да се смени с остаряването на ползващите го.

# 383
  • София
Със сигурнот тези от 40-50-годишните, които знаят чужди езици, поне един, го знаят много по-добре от сегашни млади, които си мислят, че "навсякъде е на английски" е достатъчно , за да го знаят. Искането на хляб и купуването на билет е под базово ниво, а човек и да не е учил, има си разговорници за тая цел - там пише как да си купиш билет и да си поискаш ядене.

# 384
Да ама езиковите бяха кът и никой не държеше на чуждите езици.......сега по две три английски гимназии в големите градове и какво, пак не го знаят! ooooh!............. А ако чакаш с разговорник да започнеш работаааа......по добре хич не се захващай! ooooh!

# 385
Около мен масово семействата са с по две деца. И да, знаем много добре ,Сирен, че ти си с три. Не вярвам някой в този форум да не е разбрал, проглушила си ушите на всички.

# 386
Това само допълва поста ми, че дори нямате и идея нито от история, нито от нищо.
Аз съм на 40, езиковите гимназии бяха доста по-качествени от сегашните. Имаше езикови във всички областни градове. Не ми се нрави времето и строя, но подобни изказвания са смешни.

# 387
А то пък какъв английски знаят тия от езиковите...майко мила...

Масовото семейство в БГ по статистика е с едно дете. Тоест това са почти половината от семействата. Но основната идея беше, че заминават в чужбина не тия с нула възможности, а тия, които в БГ имат добри възможности, но същевременно искат повече; не просто работа, ами и среда, закони, стабилност. Щото то не е само да работиш като изоглавен, след като мафията ти харчи данъците идиотски.

# 388
Това само допълва поста ми, че дори нямате и идея нито от история, нито от нищо.
Аз съм на 40, езиковите гимназии бяха доста по-качествени от сегашните. Имаше езикови във всички областни градове. Не ми се нрави времето и строя, но подобни изказвания са смешни.

А на мен не са ми смешни Sad......никак даже.....аз съм на 45 .........масово приятели край мен на моята възраст не знаят езици...езикови имаше, и много качествени, но малцина влизаха там, просто едно време език не ти трябваше.......и тези поколения си останаха тук да си работят за жълти стотинки по 24 часа на ден........дори аз избрах Математическа пред Англйска, та ми се наложи на доста по късни години да се напъвам да го уча! ooooh! ooooh!

# 389
  • Paris, France
Скрит текст:
Абе къде са тия "двама родители с две деца"...обикновените БГ семейства масово са с по едно дете- рядко се оказват с две.

Всъщност най-много заминават не тия с нула опции в България, а тия, за които в БГ да стоиш значи много бачкане за малко пари и неприятни шефове. В последните 20 години има професии, за които в БГ е черна работа, но в чужбина са доста по-добре. Но не за всички професии е така.

+1. Две деца без дом, доходи и стабилни спестявания в България никой не създава и така е от край време.

Не съм съгласна за езика никак. Българин, който да не владее поне 3 езика много добре, писмено и говоримо, аз не познавам а съм живяла в България. В България заплатите са обидно ниски от край време и много българи от поколението на дядо ми са работили навън. Просто тогава не емигрираха масово. Език се учи безумно лесно на място и го казвам като човек озовавал се неколкократно в чуждоезична среда. Не за всяка работа е нужен език и не навсякъде. Майка ми успешно е работила дълго в държави с език, който почти не може да чете. Английски и френски са и били достатъчни. Мъжът ми има сума ти колеги, които живеят и работят в Дубай, Китай, Виетнам, Бомбай и къде ли не и още не са научили местните езици.

Андариел, а защо трябва да работят нелегално в Европа? Нали БГ вече е в европейската общност. Познавам българи, които дойдоха да берат ягоди или гъби и като понаучиха езика си смениха попрището. Никой от тях не съжаляваше.

мими, езикови гимназии е имало и преди 100 години. Имам леля тук, завършила такава в Стара Загора в средата на 60те. Тя беше научила френски в Алжир, където чичо ми беше работил. Имах учителка по английски, завършила Американския колеж през 40те или 50те години. Нивото на езика им беше много високо. Езиците се ценяха преди 89г и всеки си пращаше детето някъде да учи някакъв език. Сега не зная, но имам съседка в София, която плаща по 35-40000 лева за френското у-ще на двете си деца. На друга съседка са в немското и то вече 4то поколение а на трета направо в Австрия си ги взе да научават немски на място  Laughing.

Сирен, явявала съм се в Английската гимназия като частен ученик. Учила съм в английски и американски учебни заведения навън и в Англия и имам база за сравнение. Нивото в английската в БГ беше високо - трябваше да уча а не съм глупава  Mr. Green и знаех езика. Във френската нивото на френски беше също много високо. За други не зная

Общи условия

Активация на акаунт