Какво ви се работи?

• 97 911
  • 1 325
  •   1
Отговори
# 360
  • София
ти си се сдухала. За липсата на обучение правилно си се сетила, а колкото до сещането за хилядна от секундата, това е контекстуално - друг не би се сетил нещата, които ти си свикнала да правиш и да мислиш, а той не е. Същото и за възприемането на други хора - по-скоро на хора, с които отдавна не си общувала. И майка ти да беше от тези хора,с които не си общувала дълго време, и с нея щеше та ти е странно в началото. Всичко, което описваш няма нищо общо с трудовите навици, нито със затъпяването. Нещата са много прости - на човек му трябва някакво време да се адаптира при промяна, а който очаква да щракне с пръсти и веднага да се случи всичко, има твърде високи очакваня към себе си, нереалистично високи. При нова работа тряббва и самоподготовка, особено ако няма нужното въвеждане в работата и обучение - хващаш си домашното и си го четеш преди лягане. За кръстословиците нямах предвид да се решават на работа.  Кой ли не го е изпитвал това, което описваш, и то без значение дали и за ден е прекъсвал работа.

# 361
Съгласна съм с Андарел. За всеки е трудно на нова работа, независимо колко се е откъсвал от работния процес.

# 362
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Сдухана не съм била. Гледам реално, но съм максималист, признавам. Peace
За вас може да изглеждат така нещата, но аз си знам възможностите  bowuu, знам как сама да се гоня до дупка, знам и какво по принцип очакват хората от мен, защото са свикнали да го получават в определен обем и качество. В случая и на старата работа да се бях върнала, пак щях да имам същите проблеми, само може би с 10% по-леки. Peace
Никога ли не сте имали чувството, че главата ви не е на мястото си, че тялото ви присъства някъде и машинално извършва някакви неща, но и грам от тях не можете да осъзнаете! Laughing

# 363
  • София
разбира се, че сме имали това усещане, а Вапцаров е написал половината си гениални стихотворения именно в това състояние, когато ръцете му са работили, а главата му не си е била на мястото.
Призравам, че откакто преди много години започнах да ги уча тези неща от различни гледни точки на различни полета (икономика, обучение и т.н.), все по-малко изпадам в такива усещания, които описвааш,  защото поне понякога успява да се включи рационалната мисъл, че влизам в капана на чуждите очаквания за "веднага, в голям обем и още повече, защото аз така казвам, а ти трябва да го направиш без да питаш". Повечето хора само изискват, но защо и как изобщо не разбират.  Ако пренавиеш пружината отвъд техническите й характеристики, не само няма да получиш ефект, а ще стане дефект. Затова и все по-малко се впечатлявам от ненужни очаквания и изискваниия. Резултати имам ли - имам. Тогава не ми се бъркайте.

# 364
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
В още по-кофти позицията съм от мен да очакват до известна степен да казвам какво и кога трябва да се направи. Съответно после да понасям само негативите, докато по-високите етажи обират позитивите. hahaha
Но се отклонихме твърде от темата.
За сметка на това, като гледам какви анализи му дръпнахме  Laughing, спокойно бих могла да работя като някакъв анализатор. Grinning Само да не е финансов, че това не го разбирам. Peace

# 365
  • София
е, това е да си началник с началници отгоре. Единственият начин е да станеш по-голям началник. Wink

# 366
Работи ми се премиер.
Ако не се сбъдне, искам да държа лавка в някое министерство. Може и в парламента.

# 367
По-добре си дръж за лавката, не ти трябват ядове...

# 368
... капана на чуждите очаквания за "веднага, в голям обем и още повече, защото аз така казвам, а ти трябва да го направиш без да питаш". Повечето хора само изискват, но защо и как изобщо не разбират. 
Как се излиза от този капан? Как може да бъде заобиколен? Казваш резултат от работата ти има, но началниците /тези, които те вкарват в този капан/ не са доволни. Освен смяна на работата, какви са другите опции.

ПП Не съм много в час с темата, възможно е питането да е неадекватно, но това провокира любопитството ми.

# 369
  • Paris, France
Скрит текст:
Мдааа, и трудовото ни законодателство е едно такова "гъвкаво", много ми е интересно, как, ако работиш 4 дена седмично, което е 16-18 дена месечно, ще бъдеш осигуряван за пенсия...ще ти се наложи да поработиш с 20% повече години, т.е. не 35 г., ами 42. Nice, a?
Предполагам, че 5-ят ден не е точно почивен, а home office. Тогава си е съвсем nice.
Три дена са 24 часа, 4 дена са 32 часа на седмица, а 5 дена са 40 часа.
Другият вариант е 35 часова седмица, по 7 часа на ден, но това не ме устройва. Искам да си имам 1-2 дена почивни минимум в седмицата, отделно уикенда, искам да си почива и да си изчистя къщата.
Има държави, които са разбрали че прекаленото работене причинява здравословни проблеми- бърн аут например, и после излиза прекалено скъпо когато здравната и пенсионна каса трябва да плаща на тези хора. Така, че втората работа се наказва в кавички с данък 60 процента. А и е забранено по-дълъг работен ден от 10 часа. А ако правиш извънредни часове бюрото за труда ще принуди шефа ти да наплати в сметка извънредните пари предварително, да внесе примерно за цялото предприятие 500 000 евро като гаранция. И за това в много предприятия извънредните часове не са желателни.
А в България работодателите направо правят работниците си като крепостни селяни и роби, така ги третират. Ама такава ни е политиката.

Във Франция работната седмица е 35 часа. Хората, които работят на 8 часов работен ден имат РТТ - взимат почивни дни, отпуска. Максималният работен ден е 13 часа. Имам приятелка, която работи три дена седмично по 13 часа. Понякога работи 2-3 седмици 6 дена седмично по 13 часа и после има 2-3 седмици отпуска. А работниците в България гламави ли са, че да седят като крепостни селяни и роби и при отворен пазар на труда в Европа не отиват другаде?

По темата - нищо не ми се работи  Embarassed.

# 370
Скрит текст:
Мдааа, и трудовото ни законодателство е едно такова "гъвкаво", много ми е интересно, как, ако работиш 4 дена седмично, което е 16-18 дена месечно, ще бъдеш осигуряван за пенсия...ще ти се наложи да поработиш с 20% повече години, т.е. не 35 г., ами 42. Nice, a?
Предполагам, че 5-ят ден не е точно почивен, а home office. Тогава си е съвсем nice.
Три дена са 24 часа, 4 дена са 32 часа на седмица, а 5 дена са 40 часа.
Другият вариант е 35 часова седмица, по 7 часа на ден, но това не ме устройва. Искам да си имам 1-2 дена почивни минимум в седмицата, отделно уикенда, искам да си почива и да си изчистя къщата.
Има държави, които са разбрали че прекаленото работене причинява здравословни проблеми- бърн аут например, и после излиза прекалено скъпо когато здравната и пенсионна каса трябва да плаща на тези хора. Така, че втората работа се наказва в кавички с данък 60 процента. А и е забранено по-дълъг работен ден от 10 часа. А ако правиш извънредни часове бюрото за труда ще принуди шефа ти да наплати в сметка извънредните пари предварително, да внесе примерно за цялото предприятие 500 000 евро като гаранция. И за това в много предприятия извънредните часове не са желателни.
А в България работодателите направо правят работниците си като крепостни селяни и роби, така ги третират. Ама такава ни е политиката.

А работниците в България гламави ли са, че да седят като крепостни селяни и роби и при отворен пазар на труда в Европа не отиват другаде?

По темата - нищо не ми се работи  Embarassed.
Не е само до гламавото, старото поколение, имам предвид 40-50 годишни, че и младите не знаят език Къде могат да заминат без елементарен чужд език! Sad Sad

# 371
Трябва ли всички да хукваме към Европа и с каква цел? Невена не прочетох да е постигнала върхове в кариерата си като е в чужбина.

# 372
Във фаза нищо не ми се работи съм, уморена съм  и имам нужда от по-дълга почивка

# 373
Трябва ли всички да хукваме към Европа и с каква цел? Невена не прочетох да е постигнала върхове в кариерата си като е в чужбина.
Понякога излизането от страната не е въпрос на върхове в кариерата Sad, а на физическо оцеляване.....двама млади родители, с две деца ...търсят и не намират работа...и какво правят....напускат страната обезверени и отчаяни с надеждата за нещо по човешко.....! Че тия деца трябва да ядат и да са облечени и стоплени! Cry

# 374
  • София
Изслушшваш началника, и каквото и да каже, да критикува и т.н., не го приемаш лично.  Ти си знаеш, че си добър професионалист и много често знаеш нещата в детайли и по-добре от началника.. Да, ако толкова държи да е на неговата - правиш го. Но обичайно след време се оказва, че не е толкова важно. малко като да угодиш на дете. Някои началници са много манипулативни и искат да накарат хората да се чувстват виновни или незнаещи, това им е стил на управление и няма да се променят, но пък и работникът не е нужно да го взема присърце и да се разколебава в знанията и уменията си. Началниците са като учителите - човек ги има в предостатъчно количество в живота си, но цял живот трябва да живее със себе си и да си гледа интересите, защото началникът днес е един, утре друг, а всеки сам се изгражда като професионалист.

Общи условия

Активация на акаунт