Всякакви въпроси относно съдомиялните - 20

• 79 695
  • 727
  •   1
Отговори
# 480
  • Varna
Много ти благодаря Афродита.Ще ги разглвдаме и може би ще дадем малко повече,все пак няма да купуваме всеки ден Simple Smile

# 481
  • София
Много ти благодаря Афродита.Ще ги разглвдаме и може би ще дадем малко повече,все пак няма да купуваме всеки ден Simple Smile
Така е, ако можете да отделите повече средства ще е по-добре, т.к. и крания резултата е важен - сухи и перфектно измити съдове, както и не ползване на сервиз /т.е. да е здрава/. Препоръчвам ти аег или електролукс /те са един бранд, като аег е по-високия клас/ или самсунг. Иди в реален магазин и ги разгледай. Там ще видиш разликата "на живо" между евтините марки и хубавите, като повечето различни марки си имат съответно нисък, среден и висок клас. Е, сега, има и за по 2500лв. машини, но за мен и това не е ок., т.к аз не бих вложила толкова в миялна, но около 800 - 1200лв. си заслужават парите. Разбира се който има повече средства няма да сгреши. Важното е да ти харесва на теб.

# 482
Като започнете с тая цифромания и 2-3 марки... Хубаво са хубави, е и?
Ми не е така - моята е 300 лв, Зануси. 5-6 години вече не е мръднала. Как няма да затварям пари в бели кутии желязо по 1000 лв.

# 483
  • София
Ми не е така - моята е 300 лв, Зануси. 5-6 години вече не е мръднала. Как няма да затварям пари в бели кутии желязо по 1000 лв.
Ами извадила си невероятен късмет. Повечето евтини машини нито мият добре, нито сушат. Пак казвам повечето, рядко има попадения. Качеството на материалите, от които са напавени, също е на доста занижено ниво и това се вижда с просто око, както и на допир. За това и цената е ниска. Не всичко в по-скъпата машина е "пари за марката". Всеки си има мнение, аз за 300лв. миялна няма да си купя, не само заразди качеството на измиване, а и заради техническите характеристики на  частите му. Това си е е мое мнение.

# 484
  • Mediterraneo

Абсолютно! Бас хващам, че моята миялна откъм характеристики е по- добра от повечето прехвалени и споменавани тук марки и модели. А е марка, която не се харесва твърде, както и бюджетна( нямаше 400 евро).

# 485
  • София

Абсолютно! Бас хващам, че моята миялна откъм характеристики е по- добра от повечето прехвалени и споменавани тук марки и модели. А е марка, която не се харесва твърде, както и бюджетна( нямаше 400 евро).
400 евро не е баш бюджетна, поне не и за БГ.

# 486
  • Mediterraneo
Е, не е като да са 1200 лева, това имам предвид. А и за тук си е баш бюджетна, цените започват от 300 нагоре за това, което исках аз. 360 мисля беше моята, най- евтината в Карефур в момента на купуването.

# 487
вчера не знам какво стана обаче съдовети си останаха мокри, бая влажни, чашите на много капки...защо веднъж са сухи, а друг път не?
отделно гледам долу на дъното леко като прах има, явно от табс-а...използвам само една програма- автоматичната.
когато ми беше свършил гланца я пусках няколко пъти без и излизаха изцяло сухи. А уж нали гланца бил за добро изсъхване. Дали въобще са добре измити, иде ми да ги измия всичките на ръка
Таблетките не са за такива програми, за дълги и на високи градуси и им се задава функцияа "мултитаб". В противен случай  може да не се доизмият, както в твоя случай.
не можах да те разбера...
авто програмата имаш предвид е дълга и на високи градуси ли? то пише от 45° до 65° май, аз мисля автоматично си наглася или? Мултитаб не се слага ли?
толкова се ядосах сутринта, че си измих всичко на ръка хаха

# 488
  • София
Е, не е като да са 1200 лева, това имам предвид. А и за тук си е баш бюджетна, цените започват от 300 нагоре за това, което исках аз. 360 мисля беше моята, най- евтината в Карефур в момента на купуването.
За там може и да е бюджетна, но за БГ 800лв. не е бюджетна, поне за мен не е, предвид цените от които започват. При вас е различно.
-------------------------
авто програмата имаш предвид е дълга и на високи градуси ли? то пише от 45° до 65° май, аз мисля автоматично си наглася или? Мултитаб не се слага ли?
Имам предвид, че автопрограмата може би идва къса и/или на ниски градуси, тя не еднаква всеки път, а се влияе от нивото на замърсеност, а на таблетките има трябват повече градуси и по-дълга програма, за да се разтворят и отмият. Поради това и функцията "мултитаб" /или там както е кръстена на различните машини/ удължава времето на съответната програма. За това е хубаво като се ползва таблетка да се включва тази функция и ако не е отмита след края, да се ползва по-дълга програма и на повече градуси при ползване на таблетки. За по-кратките програми и на по ниски градуси е препоръчитело прах или гел.

# 489
За там може и да е бюджетна, но за БГ 800лв. не е бюджетна, поне за мен не е, предвид цените от които започват. При вас е различно.
-------------------------
Имам предвид, че автопрограмата може би идва къса и/или на ниски градуси, тя не еднаква всеки път, а се влияе от нивото на замърсеност, а на таблетките има трябват повече градуси и по-дълга програма, за да се разтворят и отмият. Поради това и функцията "мултитаб" /или там както е кръстена на различните машини/ удължава времето на съответната програма. За това е хубаво като се ползва таблетка да се включва тази функция и ако не е отмита след края, да се ползва по-дълга програма и на повече градуси при ползване на таблетки. За по-кратките програми и на по ниски градуси е препоръчитело прах или гел.
Ясно, благодаря! Наистина, че времето този път беше с 18 по-малко на дисплея, явно е дошло малко. Ще потърся за тази функция, имам за по-дълго сушене. Аз нямам много програми, другата е за тенджери, още една която се казва еко и една парти, но тази парти е някаква странна за 20 мин....автото ми се струва най-удобна, освен да взема прах или гел (даже не знаех, че има).

# 490
  • Mediterraneo
И аз имам 20 минутна програма, да ти кажа не виждам абсолютно никаква разлика в измиването с програма от 3 часа! Ама никаква! При все това ползвам най- често една 50- минутна.

# 491
И аз мисля , че за автоматичната програма не е подходяща таблетка .
Аз лично използвам програмата за 1 час на 60 градуса  , когато нямам тенджера или тава . А когато имам тави и тенджери , пускам съдовете на една 2.20 часа на 70 градуса .

# 492
  • Sofia
Още нямам миялна Simple Smileв процес на избор  сме Simple Smile Но тук прочетох,че тефлон не се слагало вътре,а моите почти всички съдове за готвене са такива . И тави,  и тигани и 2 тенджери...то,май няма смисъл да купувам миялна,а ? За едните чинии-те не са ми зор,виж големите съдове са тежката задача и главно заради тях искам машината.

# 493
Ами аз тигани имам само тефлонови . Мия си ги в миялната без проблем, нищо им няма . Просто , не могат да изсъхнат добре, но не е фатално .

# 494
Наистина таблети за късите програми не са удачни, пишеше го в моето упътване, хапчето не се измива напълно, нужно му е реме да се накисне, да мие и да се отмие, доста са силни хапчетата......затова накрая пускам десет минутна само изплакване....е не са сушени но мен не ми пречи! Понеже миялната ми е малка късите програми пускам с половин хапче......чиниите скърцат пак! Flutter Flutter

Общи условия

Активация на акаунт