Всякакви въпроси относно съдомиялните - 20

• 79 660
  • 727
  •   1
Отговори
# 495
Не е по темата, но тефлоновите съдове хич не са полезни.

# 496
  • София
Не е по темата, но тефлоновите съдове хич не са полезни.

Скрит текст:
То и въздуха дето дишаме не е полезен с тая замърсеност, но го дишаме. Стреса също не е полезен, но го има на доста работни места и т.н. Mr. Green

# 497
От вредните съдове може да се оттървеш без никакви усилия. С въздуха е  по-трудно.
Всеки сам си решава де.

# 498
След като изчетох темите за сол и от писаното разбрах, че е добре да се слага не заради качеството на измиване, а заради живота на самата миялна, реших и купих, та даже и сложих вчера.
От два месеца я имам миялната и до този момент използвах само таблетките на Финиш Куантум. Всичко се измиваше супер - без петна и капки.
Солта, която купих, е също на Финиш. Обаче, като извадих днес чашите - ужасТ. Капки, неизмита сол по тях... За чиниите не знам, не си личи по тях, понеже са бели. Пуснах още веднъж миялната, без препарат. Отново не съм доволна от резултата... Използвам програмата Auto.
При вас как са нещата? Страдате ли от подобни проблеми и как ги решавате?

# 499
  • София
След като изчетох темите за сол и от писаното разбрах, че е добре да се слага не заради качеството на измиване, а заради живота на самата миялна, реших и купих, та даже и сложих вчера.
От два месеца я имам миялната и до този момент използвах само таблетките на Финиш Куантум. Всичко се измиваше супер - без петна и капки.
Солта, която купих, е също на Финиш. Обаче, като извадих днес чашите - ужасТ. Капки, неизмита сол по тях... За чиниите не знам, не си личи по тях, понеже са бели. Пуснах още веднъж миялната, без препарат. Отново не съм доволна от резултата... Използвам програмата Auto.
При вас как са нещата? Страдате ли от подобни проблеми и как ги решавате?
Малко по-нагоре коментирахме, че програма ауто и таблетка, обикновено не дават добър резултат. При теб има промяна, т.к. солта омекотява водата и отмиването на препарата /в твоя случай таблетка/ става по-бавно. Ако не си включила функцията мултитаб и в таблетката има сол - то машината е предозирана със сол - един път от контейнета за сол и втори път от таблетката. Неизмитото по чашите ти не е сол, а таблетка. Прочети малко назад мненята за таблетките.

# 500
  • София
Еко и Авто програма никога не съм пускала и нямам доверие на тези измишльотини.
Иначе високо ценя електрониката и уредите ми са максимално високо технологични, но държа аз да си избирам програма и температура, а не машината да решава как да мие.
"Пипала" съм и ползвала различни модели, и скъпи и бюджетни, и съм сигурна за себе си, че скъпите такива има защо да са скъпи, но това трябва да се пипне, за да се разбере.

# 501
Аз пък съм на мнение, че щом една бюджетна марка ми дава достатъчно добри качества, няма смисъл да се надскачам и да дам камара пари за нещо, което така или иначе има определен експлоатационен срок и остарява морално и технически от момента на излизане от магазина. Предпочитам да мога да го подновя след 4-5 години, а не да купя прекалено скъп уред и да му треперя да не се развали, защото не мога да го заменя. Предпочитам да гоня задоволително съотношение цена-качество.

# 502
  • София
Принципно е много хубаво да се купи бюджетна машина, която да дава отличен резултат с всякакви посуди, и ниво на замърсеност, но проблема е, че преди да се пробва, няма как да се знае колко и как работи. Вариант е само ако някой има такава и има повече от 3г. опита с нея. Бюджетните за да са такива им е спестено от материали, дизайн, удобство и електроника и т.н. При някои до такава степен, че не могат да дадат добри резултати, затова е малко рисковано с тях. Всичко е на късмет. Докато при средния и висок клас, много от проблемите като недоизмити съдове или сервиз през 2-3 месеца ги няма. Хората са си калкулираи печалбата в първоначалната цена на уреда, а не да слагат евтини части, за да разчитат на приходи от сервизно обслужаване и продажба на резервни части.

# 503
При моите бюджетни уреди също няма сервиз през 2-3 месеца, работят си съвсем задоволително. И докато Беко ми дава също чисти и измити съдове, не виждам огромната разлика със скъпия Бош или АЕГ, например. Колкото до дизайна, аз например търся трета кошница, която сравнително малко модели предлагат, поне в ценовия диапазон, който мога да си позволя.

# 504
Уж внимателно изчетох тази и предходната тема, четох и в темата за препарати за миялни. Явно не съм разбрала, че таблетки и сол са несъвместими тугедър.
Водата ни е мека, миялната е настроена за най-меката вода. Миялната няма настройка на опция за "таблетка". Всъщност в отделението за препарат не знам как би се сложил прах, изглежда ми приспособено само за таблетки.
Остава ми да изчакам солта да се изчерпи, но предвид меката вода,  май ще чакам доста...
Някакви други предложения?

# 505
Сипва се прах и се затваря, аз само с такъв мия. Има деление на самия контейнер за 25 и 40 мг., но аз сипвам с мерителна чашка от АБ на детето. Харесва ми, защото мога да съобразя количеството препарат с количеството и замърсеността на съдовете. По същия начин се процедира и с гела, предполагам.

# 506
Еко програмата не съм пробвала...досега на авто програмата забележката ми беше, че остават капки и то не винаги. Не разбрах защо веднъж е така друг път иначе. За първи път ми се случи на дъното да имам прах, съдовете уж изглеждаха ок, но реших да не рискувам и ги измих на ръка. Луда работа. Обикновено авто програмата ми е 2 ч и 50 мин, последния път обаче ми даде 2 ч и 30 мин, явно е дошло малко за таблетката. Подозирам, че съдовете бяха доста чисти от самото начало и затова.
Сега според книжката баш екото е за моите нужди- чаши, чинии, вилици и лъжици на 50°.
А каква е ползата тогава на тия програми? За да ги има значи вършат работа. Просто ето явно има тънкости какво слагаш прах или таблетка, със сол или без и тнт..
В моите таблетки има и сол и гланц и отделно в машината имам от двете...

# 507
Лино, и според мен щом си сложила таблетка три в едно т.е. препарат, блясък и сол, слагането отделно на сол е излишно.....аз поне като имам мултифункционални таблети не слагам сол и блясък!
Напоследък купувам таблети от ДМ, много съм доволна, имат и не мултифункционални и си слагам блясък и сол!

# 508
Нашето чудо върти за втори път.Първия път нещата бяха целите мокри и много горещи.На упътването пише клас на изсушаване А.Не знам,не бяха никак сухи.Капеше вода в цялото нещо.Сега втори път върти,ха дано са сухи чиниите.Програмата е 35 минути,един тиган,3чаши,2 купи,приборите и един комплект чисто нови чинии 18бр.

# 509
Лино, и според мен щом си сложила таблетка три в едно т.е. препарат, блясък и сол, слагането отделно на сол е излишно.....аз поне като имам мултифункционални таблети не слагам сол и блясък!
Напоследък купувам таблети от ДМ, много съм доволна, имат и не мултифункционални и си слагам блясък и сол!
аз тепърва разучвам, нищо че имам миялна от 5 год Grin

Общи условия

Активация на акаунт