Всякакви въпроси относно съдомиялните - 20

• 79 649
  • 727
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Koгато в таблетката има сол и гланц не е ясно дали са достатъчни спред твърдостта на водата. Функцията мултитаб /за тези които я имат/ удължава времето на избраната програма /за да има време да се разтвори и отмие/ и спира ползването на сол от контейнера за сол, някои модели спират и гланца. Това се ползва за таблекти n в 1, но както казах не е сигурно дали солта в таблетката стига. За мека вода стига, но за средна и твърда не е ясно. Затова най-правилно може да се дозира с отделни сол, гланц и прах/гел. С таблетката пък е по-лесно, но иска по-дълги програми и повече градуси. Всеки сам си преценява.
-------------------------
Уж внимателно изчетох тази и предходната тема, четох и в темата за препарати за миялни. Явно не съм разбрала, че таблетки и сол са несъвместими тугедър.
Водата ни е мека, миялната е настроена за най-меката вода. Миялната няма настройка на опция за "таблетка". Всъщност в отделението за препарат не знам как би се сложил прах, изглежда ми приспособено само за таблетки.
Остава ми да изчакам солта да се изчерпи, но предвид меката вода,  май ще чакам доста...
Някакви други предложения?

Сигурна ли си че нямаш тази функция, виж си книжката. Ако нямаш, може да ползваш прах/гел или таблетки без сол, докато ти свърши тази в контейнера и държиш да ползваш такива със сол. Отделението ти за препарат няма как да е само за таблетка. Може да слагаш прах и гел също /не заедно де/.
-------------------------------
Нашето чудо върти за втори път.Първия път нещата бяха целите мокри и много горещи.На упътването пише клас на изсушаване А.Не знам,не бяха никак сухи.Капеше вода в цялото нещо.Сега втори път върти,ха дано са сухи чиниите.Програмата е 35 минути,един тиган,3чаши,2 купи,приборите и един комплект чисто нови чинии 18бр.
Виж си в книжката дали програмата на която върти има изсушаване накрая, т.к. при някои машини не всички програми завършват със сушене. Може да имаш и само сушене като отделна опция /програма/, която да пускаш, след програма която няма сушене. Виж си книжката кое как е  при теб.

# 511
  • На брега на реката
Бухали и Сови, моята кратка програма /30 мин./ е без сушене, най-вероятно и при теб е така. Пусни друга програма /по-дълга/ и тогава ще видиш дали суши.

# 512
И моята 30-минутна не суши. Като отворя веднага след приключване вратичката, докато са горещи, изсъхват сами. Но трябва да се изчака.

# 513
  • Mediterraneo
Моята пък на 20 минути суши и то много добре.
Понеже аз ползвам напоследък предимно таблетки Сомат, сега нещо зачетох и пак се оплетох. Отделно си имам сол и гланц в машината. Та- ако не пусна мултитаб( никога не я пускам тази опция), напразно ми се хабят гланца и солта? Т.е. понеже таблетката има гланц и сол, не е необходимо да зареждам и машината с тях?
Сол така или иначе слагам, водата тук е много твърда, в упътването пише да се зарежда сол. Гланц започнах да използвам, след като в началото не бях доволна от вида на чашите специално.

# 514
  • някъде там
Вече два месеца ползвам машината на автоматична програма. Нямам никакви забележки, нито от към измиване, нито от към изсушаване. Ползвам таблетките Революшън на ДМ.
Един единствен път, като ги извадих бяха на петна от капки, но после забелязах, че е защото гланца ми бе свършил. Пускам я на отложен старт нощем и като стана сутрин всичко свети.
Ех..... голям благодат!

# 515
Здравейте, дойде време за съдомиялна Yum И тъй като до сега съм нямала, се лутам между марки и размери. Няколко пъти смених проекта за кухнята.. Първоначално исках размер 60, после реших, че нямам нужда от толкова голяма и го смених на 45см, но в процеса на четене в темата, реших, че като ще е гарга да е рошава и сега пак съм 60см Grin И през марки се лутах много.. Б8джета ми вече е ограничен, защото поръчахме другите уреди и не мога да се отпускам. Незнам какво да гледам, за да ми е удобно..като кошници и т.н., защото не съм ползвала. Предполагам като сменя няколко вида ще имам представа кое на мен ми приляга, но в момента попивам от вас Simple Smile
Та значи мога да отделя максимум 600лв, даже 550лв..
Попаднах на Hot Point Ariston, според мен на добра цена и се чудя дали е добро моделчето. Ако може да дадете по едно мнение ще съм благодарна Simple Smile
https://zora.bg/product/ltf-8b019-c-eu
В момента в HomeMax  е намалена на 531 лв

Оп, Съжалявам, видях другата темата за марките. Не виждам как мога да си изтрия коментара Flushed
Ще си копирам въпросчето там. Извинявам се Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 29 яну 2018, 08:27 от ive1ina

# 516
Afrodita, благодаря за отговора!
Пак ще проверя в книжката за тази функция и ако я няма, ще купувам отделно само прах, докато свърши солта, което с нашата мека вода сигурно ще се проточи с месеци...
А има ли опция да махна солта от резервоара!??? 🙄

Между другото, програмата, която ползвам е с продължителност около 2:30 ч. Като последните 20тина минути е сушене. Достатъчно дълга ли е?

# 517
Добре де, няма ли настройка да се сведе ползването на солта до минимум?

# 518
Второто пускане на съдимиялната завърши малко по-успешно от първото.Отворих машината около 20мин след като приключи.Всъщност от миенето съм просто възхитена,не намирам забележка.Обаче сушенето....Нещата бяха на капки тук-там,и доста топлички.Нямам настройка само за сушене,проверих.

# 519
  • Варна
Здравейте!
Като домакиня и майка на 2 деца най-накрая взех да не смогвам пред мивката и почвам да се оглеждам за съдомиялна. Сякаш нямам колебания за марката /понеже имаме и други уреди на Бош, реших и миялната да е същата/ Ще е свободно стояща. От към бюджет не го докарвам много, но като гледам има и не толкова скъпи решения. Благодарение на темите /не съм изчела всичко/ горе долу знам, какво да гледам. Сега на прима виста мярнах една евтина Бош, пускам я тук, ако някой има отзиви да сподели Relaxed.  Виждам обаче , че няма мотор за смилане на хранителни отпадъци /това всички ли го имат, ако го нямат проблем ли е?/

Ето я https://techreview.bg/sadomialna-mashina-bosch-sms40e32eu-revyu/

# 520
Виждам обаче , че няма мотор за смилане на хранителни отпадъци /това всички ли го имат, ако го нямат проблем ли е?
Аз пък за пръв път чувам за такъв мотор. Филтрите се почистват ръчно, а и ако се обират едрите остатъци със салфетка, не е нужно особено слугуване. Нашия го проверявам веднъж седмично и обикновено няма нищо, а не просто съдовете, както казах - само обирам едрите остатъци.
Иначе машината звучи добре според мен - въпреки малкото програми, мисля че ще върши работа. Само това предварително изплакване за час и половина ме смущава - нашата е 15 минути.

# 521
Второто пускане на съдимиялната завърши малко по-успешно от първото.Отворих машината около 20мин след като приключи.Всъщност от миенето съм просто възхитена,не намирам забележка.Обаче сушенето....Нещата бяха на капки тук-там,и доста топлички.Нямам настройка само за сушене,проверих.

Oтвори я след приключване на програматта ( или само я открехни) и я остави така. След 15-20 мин. ще имаш сухи и негорещи съдове и прибори.

# 522
Виждам обаче , че няма мотор за смилане на хранителни отпадъци /това всички ли го имат, ако го нямат проблем ли е?
Аз пък за пръв път чувам за такъв мотор. Филтрите се почистват ръчно, а и ако се обират едрите остатъци със салфетка, не е нужно особено слугуване. Нашия го проверявам веднъж седмично и обикновено няма нищо, а не просто съдовете, както казах - само обирам едрите остатъци.
Иначе машината звучи добре според мен - въпреки малкото програми, мисля че ще върши работа. Само това предварително изплакване за час и половина ме смущава - нашата е 15 минути.
Моята е подобна. Доволна съм. Измити и подсушени ги вадя, което е и основната функция на уреда. Не съм се заглеждала за разликите в модификациите и броя на програмите. На моята са 5 програми плюс половин зареждане. Нацелила съм най-кратката програма и само с нея действам.
(Редактирам,  видях, че телефонът си дописвал, както му хареса...)

Последна редакция: пн, 29 яну 2018, 14:10 от luna

# 523
Аз също ползвам 3 програми от 9 - икономична, бърза и интензивна.

# 524
  • Варна
Благодаря момичета, няма да бързам да я поръчвам, ще намеря време да се разходя до един-два магазина да видя на живо различни модели и марки Simple Smile. А дали всички нови модели имат по две перки или пръскали се казва.

Общи условия

Активация на акаунт