Всякакви въпроси относно съдомиялните - 20

• 79 582
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
На колко време слагате гланц

Горе-долу на около 3 месеца, само когато индикаторът светне слагам гланц.

# 541
Мхм,питам,защото като купихме миялната ми подариха един голям пакет таблетки Финиш и се оказа ,че има  нещо като мостричка на гланц.едно найлоново пликче с гланц 70 мл и го сипах в съдомиялната на третото пускане.Т.е. от тогава мия с гланц и чиниите излизат сухи като барут.Взех си гланц на Лидл,но понеже много ми хареса на Финиш и реших направо мм да ми донесе в събота от София.Та мисълта ми е,дали мостричката от 70 мл ще стигне до края на седмицата,когато ще имам пак от същия.Наистина много ми харесва.Или да сипа лидълския ...

# 542
Еееее и да не стигне 2-3 пъти като си без гланц не е голяма работа. А и гланцовете май са едни и същи - ползвала съм ит Лидъл а и на Финиш - разлика не намирам....

# 543
Аз много рядко допълвам гланц , едно шише използвам повече от 1 година , настроила съм го на степен - 3 .
Голямата тава от фурната слагам леко полегнала и горната кошница повдигам , за да не опира горната перка . Аз също съм с миялна 45см широка и събирам доста неща , слагам другите тави настрани най-отзад в кошницата и се измиват без проблем .

# 544
Скрит текст:
Много хубава тема! Предстои ми да купувам миялна машина в близките месеци, но нямам място за такава с ширина 60 см, а само 40 см. А и сме само двама човека, другата ще я пълним по цяла седмица.

Някой има ли впечатление от определени марки, които да ми препоръча, с такава по-малка ширина?

Може евентуално, но ако НЕ готвиш и вечер слагаш само по 2 чинии и 2 чаши........
Вие само на готова храна ли карате?
То и ние сме 2-ма, но в събота и неделя едва ми смогва милата ми "Милка" да мие.....
Е, не, не караме само на готова храна. Simple Smile Едни познати ми казаха, които са също двама като нас, на нашите години, като нас са по цял ден на работа, че по веднъж в седмицата си пускат миялната машина.
На практика ще се види, като си купим, никога не сме имали. То въпросът е някой ако е доволен от някоя малка машина, ще е от полза, като вземем да избираме. Иначе ще се спра на някоя марка и това ще е.
Напълно достатъчна ще ви е 45см. Ние сме двама възрастни и едно дете и я пълним вечер. Не мия нищо на ръка освен тигана, който ползвам веднъж на две седмици.

Последна редакция: ср, 31 яну 2018, 23:00 от Пролетен дъждец

# 545
  • София
Замислих се за този гланц - аз слагам по-малко всеки път като я пускам и мислих, че така трябва. С Беко съм и отворчето ми е мъничко, до това за таблетката. Никога не ми е светвал индикатор за липса на гланц. Сипвам малко (прим. 5-6 мл.), машинката го използва и на другия път пак така. Сега като ви прочетох явно не правя нещо както трябва, но няма и къде да напълня този гланц. Моля някой с Беко да каже как действа.

# 546
  • Варна
Здравейте. Вчера капарирах тази миялна:
https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-bosch-smv-24-ax-00e

Днес, докато преглеждах техн. информация, забелязах, че не пише изплакване като функция, а на другите, по-скъпи модели, пише екстра изсушаване, което не знам дали да го тълкувам, че сушенето е екстта, или към стандартното сушене има и допълнително такова. Писах на бош, но се бавят с отговора, та реших да питам вас. Малко ми е нервно, защото ако не суши аз не я искам а не знам дали ще ми върнат капарото...

# 547
тази функция при мен означава, че имам и допълнително сушене

# 548
  • Резерват "Северозапад"
Със сигурност имаш изсушаване, просто нямаш допълнително изсушаване. На интензивната и на еко-то има изсушаване, само на някои кратки, каквато ти нямаш, няма тази функция Peace.
П.П. И аз съм с Бош, но с повече програми.

# 549
Всички си сушат, не се шашкай, не виждам каква екстра е това, търговски трикове.

За мен най- важна е повдигащата се горна кошница, често ми се налага. А новите модели все с някаква безидейна трета кошница за прибори горе...що за лудост е това, как се мият високи чаши тогава?

В стрес съм, защото нищо не си харесах, а моята 12- годишна бабичка нещо сдава багажа, не ще да пълни вода, тръгва само на Еко програмата, която досега не бях ползвала, над 2 часа е....Дано успеят да ми я спасят  Praynig

VSD, твоята ми изглежда без трета кошница, пиши като я пробваш, моля те! Смятам, че е чудесен избор, не виждам регулируема кошница, ама ти пък може да не го ползваш

# 550
  • Резерват "Северозапад"
Ааа, за третата кошница нищо лошо да не чувам Wink...страхотна работа ми върши за прибори и ножове. На второто ниво си слагам високи чаши без проблем Peace.

# 551
  • Варна
Леле, много ви благодаря за бързите отговори!:rose: Шашнах се, защото никога не съм ползвала съдомиална и реших, че може да има и такива без сушене...

И да попитам, керамични съдове и дървени прибори мият ли се в миялна? Както и бебешки шишета, биберони и залъгалки?

# 552
Сузане, колко високи чаши, на столче? Кой е модела? И какъв е проблема да са си долу в кошницата приборите?

# 553
  • Резерват "Северозапад"
Да, високи чаши със столче слагам на второто ниво, подпрени на едни повдигащи се приспособления. Нямам кошничка за прибори специална за моята Бош-ка, слагат се на третото ниво Peace. Моделът е стар, ще го потърся и пусна по-късно.
Намерих я: http://technohome.bg/product/3117/sadomialna-mashina-za-vgrazhda … h-smv58l70eu.html

Последна редакция: чт, 01 фев 2018, 16:44 от Сузане

# 554
  • Варна
Да, високи чаши със столче слагам на второто ниво, подпрени на едни повдигащи се приспособления. Нямам кошничка за прибори специална за моята Бош-ка, слагат се на третото ниво Peace. Моделът е стар, ще го потърся и пусна по-късно.

И при моята има поставки за чашите и в двете основни кошнички, Всички разделения са подвижни, и за чаши и чинии могат да се свалят хоризонтално ако не са нужни или пречат. В третата кошница за прибори се събират много от същите и за такива като мен дето лъжичка не мият на ръка си е екстра , кошница за прибори да не заема място в основните кошници. Моята е Бош, 45 см, няма смисъл да ти я показвам.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт