Бързи здравословни въпроси и отговори – 9

• 50 931
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Малко вероятно е грейпфрута да реши проблема, но това не означава, че не трябва да се стараеш към по-здравословен начин на хранене. Възможно е да има свойства, които да облекчават симптомите.

# 391
  • Варна
Малко вероятно е грейпфрута да реши проблема, но това не означава, че не трябва да се стараеш към по-здравословен начин на хранене. Възможно е да има свойства, които да облекчават симптомите.

Е фреша си е фреш, няма лошо да си го пиеш, освен здравословен е и вкусен, но със сигурност няма да ти излекува Хашимотото.

# 392
не мога да кажа, че водя супер здравословен начин на живот, но почти всеки ден ям плодове ( това е обядът ми) , мазно не ям, рядко пържено ... но стресът понякога е в пъти повече отколкото би могло да се приеме за нормално (едва ли има хора , които не изпитват никакъв стрес ... пък ако има нека споделят как го постигат Simple Smile )

# 393
Веднъж засякох някакво предаване по телевизията с гост в студиото професор точно за болестите на щитовидната жлеза, та той сподели, че многото ядене на зеле може да доведе до смущения във функционирането й.

Другото беше радиацията (то това се знае) и бензиновите изпарения в градовете.

# 394
  • Варна
Веднъж засякох някакво предаване по телевизията с гост в студиото професор точно за болестите на щитовидната жлеза, та той сподели, че многото ядене на зеле може да доведе до смущения във функционирането й.

Може би е бил проф. Пандев. При болна щитовидна жлеза или по точно при хипертиреоидизъм не се препоръчва консумация на много зеле.
А относно радиацията едните казват от Чернобил е проблема, други казват не е от него.Например проф. Хаджиева категорично отрича проблема да е в радиацията.
Сигурно истината е някъде по средата.

# 395

зеле не ям никакво ... не го харесвам
а съм родена след Чернобил

# 396
  • ту тук, ту там
Момичета, може ли да ми препоръчате кожен лекар в София? Искам да ми отдели достатъчно време и внимание, а не да ме претупа, както се случи вече. След първото ми раждане още започнаха разни дребни и не толкова дребни кожни проблеми и искам да имам възможност да обсъдя всички тези прояви.
Не държа да е по ЗК, даже по-добре да не е, но ми се иска да не чакам много за час, да се случи в рамките на две седмици.

# 397
  • София
Доктор Борисов - студентска поликлиника. Мисля, че се води 5 ДКЦ.

# 398
  • София
Гърлото се обади...
Според Вас спрейовете за гърло под налягане имат ли годност след първото връскване?
Бипарокс (exp. 10/2017 - "отворен" поне от 6мес).
Той е май на-добрия от трите и ще го ползвам него.

Орофар  (еxp. 03/19)

Lichensed (не е под налягане) - 12/2019

Не ми се ровят опаковките - на тях обикновено пише дали имат по-къс срок (както на кремовете).

# 399
За Биопарокс от опит знам, че има годност, в смисъл, че действа.
За детето винаги съм имала под ръка, не съм следила срока, но е бил ефективен след отварянето.

# 400
Орофара не е ли слаб?
Биопарокса е с АБ, но много гадно мирише, на мен ми се повдига от него направо...

# 401
  • София
Момичета, бях на дерматолог и това на гърба се оказа гъбична инфекция.
Друго , което ме изненада много неприятно е , че имам една бенка на врата много голяма.
Та доктора ми каза , да я премахна веднага, тъй като съвсем скоро ще се превърне в раково образование.
Била съм на стотици дерма прегледи, но никой никога не ми го е казвал в очите.
Думите му бяха , "премахни я, защото от този рак се умира най- бързо"
Тази седмица отивам директно в онкологията.

# 402
  • София
уинд, успех!

# 403
Здравейте, бих искала да попитам някоя от вас лекувала ли е вагинална инфекция с E.faecalis и с какво? Откриха ми я при микробилогия, но лекарката ми изписа рецепта за приготвяне и аз луднах търсейки аптека, която да приготвя вагинални глобули. И все пак някой да знае къде има такава аптека...
Благодаря

# 404
значи съм избрала най - неподходящия момент да си направя изследването ...  а дали , ако се успокои положението и проблемът може да изчезне

Сигурно отговорът ми ще те разочарова, но аз не смятам, че е възможно само от стрес TSH да скочи толкова много. Да, разбира се, при един здрав човек TSH не е с константна стойност и варира под влиянието на редица фактори - МЦ (при жените), стрес, недоспиване, вирусни инфекции, но говорим за някакви по-пренебрежими вариации.
При един здрав човек TSH обикновено е около 1 - 1.5, не повече от 2, твоето е 4.64 - това е доста висока стойност, за съжаление.

Задължително си пусни пълния пакет за ЩЖ - TSH, FT3, FT4, TAT и MAT. Нещата веднага ще лъснат. Направи си и ехография, по възможност, но след като си пуснеш изследванията. Peace

Общи условия

Активация на акаунт