Бързи здравословни въпроси и отговори – 9

• 50 907
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
 Гърне без похлупак идеята ми беше, че може да заболее щитовидната жлеза от стрес. Обаче когато заболее вече ти колкото и да се успокояваш няма да се излекува. Това ТСХ със сигурност има нужда от медикаменти, но да си пусне изследванията и да се срещне с читав ендокринолог. Не е необратимо, но си има нужда от лечение.

# 406
Да, Глухарче, аз съм напълно съгласна с твоите постове по казуса. Peace Само исках да уточня, че според мен, при elle.n има някакъв реален проблем, причиняващ тази хипофункция, едва ли е нещо инцидентно. Написах го, защото ми се струва, че тя се надява всичко това да е плод на моментен стрес, но едва ли е така, за жалост... Confused

# 407
  • Русе
Здравейте дами. Проблемът ми е следният: приемам противозачатъчни три-регол от 3 месеца и напоследък последните два цикъла които ми дойдоха  идните два месеца станаха супер ръждиви. Менструалната кръв не е кафява ами направо отива към черно, като е супер гъста. Иначе като продължителност си е същото.
Дали е повод за притеснение или е нормално заради противозачатъчните, които си вземам по график?

# 408
  • Варна
   Здравейте! Предварително се извинявам, но може въпроса да е абсурден.. Забелязах в гърлата и на двете деца нещо, което при мен го няма и не мога да реша дали има повод за притеснение.
Когато зяпнат хубаво да си покажат гърлото, в основата на езика им стърчи малък израстък, който сякаш е закачен за езика, в най-дълбоката част. Четох за устройството на гърлото и сливиците, допуснах, че е езикова сливица, но по схемите, които срещнах, тя не е толкова ясно изразена и стърчаща. Иначе и при двете деца няма никакви оплаквания и симптоми на заболяване, гледах им зъбите, когато се натъкнах на тази гледка... Embarassed
Какво може да е това?  newsm78

# 409
Здравейте дами. Проблемът ми е следният: приемам противозачатъчни три-регол от 3 месеца и напоследък последните два цикъла които ми дойдоха  идните два месеца станаха супер ръждиви. Менструалната кръв не е кафява ами направо отива към черно, като е супер гъста. Иначе като продължителност си е същото.
Дали е повод за притеснение или е нормално заради противозачатъчните, които си вземам по график?

Трирегола не е ли твърде допотопно противозачатъчно?

# 410
Публикувам анонимно, защото въпросът ми е много деликатен.
След секс по главичката на приятеля ми се появяват червени точици, не знам дали е обрив, не го боли, просто ги има.
Не ползваме презерватив, но съм чиста, предполагам и той, защото нямам никакви оплаквания.
Той мисли, че се "протрива", защото въпросните червени точици се появяват, когато прекалим със секса.  Embarassed
Дали е нормално или да ходим на кожен?
Сетих се и друго, той държи, когато го правим след като е свършил, освен обичайното измиване, задължително да се изпикае с цел предпазване от бременност.  Laughing Това не е ли странен метод, никога не съм чувала да се практикува?
А дали е надежден? newsm78

# 411
  • Варна
Публикувам анонимно, защото въпросът ми е много деликатен.
След секс по главичката на приятеля ми се появяват червени точици, не знам дали е обрив, не го боли, просто ги има.
Не ползваме презерватив, но съм чиста, предполагам и той, защото нямам никакви оплаквания.
Той мисли, че се "протрива", защото въпросните червени точици се появяват, когато прекалим със секса.  Embarassed
Дали е нормално или да ходим на кожен?
Сетих се и друго, той държи, когато го правим след като е свършил, освен обичайното измиване, задължително да се изпикае с цел предпазване от бременност.  Laughing Това не е ли странен метод, никога не съм чувала да се практикува?
А дали е надежден? newsm78

Ако обрива не изчезва посетете кожен.
А за другото е пълна глупост!

# 412
Търся качествен и ефектен гел или стик за много сухи устни. В момента ползвам по препоръка на фармацевт меден вазелин, но няма особен ефект.

# 413
  • Варна
Търся качествен и ефектен гел или стик за много сухи устни. В момента ползвам по препоръка на фармацевт меден вазелин, но няма особен ефект.

В фейса в група за домашно приготвени продукти бях засякла някакво мазило за устни с  масла. Доста се зачудих дали да не си поръчам, защото моите устни се пукат до кръв зимата.Още го мисля...

# 414
Знаех си, че е безсмислено!
Според вас, при положение, че го вади преди да му дойде, има ли нужда да започна противозачатъчни примерно?
А и още нещо, той е от хората, които са готови непрекъснато. Искам да знам до колко е полезно да го прави 2-3 пъти за една нощ и така поне 3 пъти седмично.  Confused Със сигурност не искам да му създавам здравословни проблеми и ако това е доказано вредно, мисля да разредим.

# 415
  • Варна
Знаех си, че е безсмислено!
Според вас, при положение, че го вади преди да му дойде, има ли нужда да започна противозачатъчни примерно?
А и още нещо, той е от хората, които са готови непрекъснато. Искам да знам до колко е полезно да го прави 2-3 пъти за една нощ и така поне 3 пъти седмично.  Confused Със сигурност не искам да му създавам здравословни проблеми и ако това е доказано вредно, мисля да разредим.

От кога секса е вреден за здравето Joy
Секс се прави толкова пъти колкото имате желание и двамата, с времето ще се разреди от само себе си.
Този начин на предпазване от бременност не е ефиктивен, но пък лично аз съм против пиенето на противозачатъчни, презерватива не би ли ви свършил работа?

# 416
  • Варна
  Според мен ходенето по малка нужда след секс е начин да се "почисти" каналчето от останалата сперма, тъй като при следващия полов акт, който отново е без презерватив, тя може да доведе до бременност. Само външно измиване не е достатъчно  Peace

Последна редакция: пн, 30 окт 2017, 10:50 от Nervous User

# 417
  • Варна
  Според мен ходенето по малка нужда след секс е начин да се "почисти" каналчето от останалата сперма, тъй като при следващия полов акт, който отново е без презерватив, тя може да предизвика бременност. Само външно измиване не е достатъчно  Peace

Аз не бих разчитала на това.

# 418
  • София
Аз също не бих разчитала на тези методи.
Ако потребителката не желае да забременее нека използва противозачатъчни средства.
За т.нар. червени точици - лекар.

# 419
   Здравейте! Предварително се извинявам, но може въпроса да е абсурден.. Забелязах в гърлата и на двете деца нещо, което при мен го няма и не мога да реша дали има повод за притеснение.
Когато зяпнат хубаво да си покажат гърлото, в основата на езика им стърчи малък израстък, който сякаш е закачен за езика, в най-дълбоката част. Четох за устройството на гърлото и сливиците, допуснах, че е езикова сливица, но по схемите, които срещнах, тя не е толкова ясно изразена и стърчаща. Иначе и при двете деца няма никакви оплаквания и симптоми на заболяване, гледах им зъбите, когато се натъкнах на тази гледка... Embarassed
Какво може да е това?  newsm78
Епиглотис, напълно нормално е да е там.
Скрит текст:
Е не чак толкова огромен, колкото на снимката, но там му е мястото

Общи условия

Активация на акаунт