Бързи здравословни въпроси и отговори – 9

• 50 834
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Уинд, защо не направиш втора консултация с друг дерматолог?

Сладурка, а изследва ли го Б12? Всъщност и неврологът би трябвало да се сети и да ти  назначи изследването, но....

# 211
Като цяло по принцип препоръчват витамини Б за неврологични  проблеми

# 212
Милгама N e с В12, Нивалин също изписват за неврологични, но невролозите решават какво и за какъв период.

Последна редакция: ср, 18 окт 2017, 15:29 от Анонимен

# 213
Вие знаете , че съм си малко драма става ли въпрос за хипохондрия, но лятото бях отишла на дерматолог за едни петна по гърба , тя каза гъбички.
Така и не взех мерки , защото ходихме много по басейни , морета и реших, че и да приложа предписаното ми лечение , няма да има ефект.
Тези дни , ми слушаха дробовете , нали сега отново за пореден път гърлото и носът правят проблем.
Лекарят ме пита дали имам алергии и ми казва , че кожата ми била атопична , казвам "как така атопична , съвсем наред ми е кожата" и ми каза , че имам витигило  на гърба . Е изплезих език !?  Как така ?
Казвам му , че съм била на дерматолог , той казва - гъбички .
Та от днес вече прилагам лечението за гъбичките , което така и не започнах .
Сериозно бих се сгромолясала , ако и това чудо ми дойде на главата.
Ще се лекувам 2 седмици , дано има ефект .
Гледах много снимки в нета за витигило , прилагам снимка на моите петна (ако не ви се гледа , недейте)
Ако някоя от вас има опит , нека сподели
Скрит текст:

Кадърът е доста близък и не е лицеприятно !
  Не ми приличат на гъбички. Обикновено при гъбичките, кожата става на светлокафяви петна и най-важният симптом е сърбежът за гъбички. Вие имате ли такъв сърбеж?

# 214
Сладурка, а изследва ли го Б12? Всъщност и неврологът би трябвало да се сети и да ти  назначи изследването, но....
Прясно, прясно-от днес, 226pg/mol при реф. ст-ст от 246-911. Разчитам,че оттам малко ще се пооправя, дано!

# 215
Дано да е това. Иначе си със сериозен недостиг, около 500 е оптимално.
Тук има тема за Б 12, ако ти е интересно, може да погледнеш....

http://www.bg-mamma.com/?topic=966373

# 216
Изчетох темата, оттам и решението да се изследвам.
Благодаря!

# 217
Мами, пак ме хвана вирус  Shocked Нямам температура, но вече 2ри ден съм хремава, кашлям и леко ме наболява стомаха. Изнервена съм и ми прилошава отвреме на време, изпотявам се. Пия мултивитанини, отделно вит Ц и омега 3. Вечер си разтварям Упсарин с витЦ. Какво друго да взема, ужасно се чувствам, слънце ме дразни, всичко...  Shocked #2gunfire

Последна редакция: ср, 18 окт 2017, 15:00 от neli_20

# 218
Момичета, не ми шиха порязаното, зарастна само. Сега ще остане белег, но нищо. Не се излагай в спешното.

Аз се включвам с второ питане. Даже поредно.

Много съм се ошашкала. Болят ме гърдите. Не бюстът, а гръдната област, като сърце. Страх ме е, имам стрес от сърдечна болка, отделно в момента преживявам огромен стрес.

Само че ме плаши тази болка. Много е странна. Не е точно болка, а е напрежение в гръдната кост, или локализирана болка от вътрешната страна на лявата гърда. Понякога се мести към външната част на гърдата, към подмишницата. Понякога ме боли подмишницата лявата. Лявата рака понякога, като иглички или бицепсът, сякаш е мускулно, ама ме плаши. Понякога се мести и към дясната гърда и ме боли и ръката. Имам проблеми с гърба, бошят ме плешките и раменете. На 22 години съм, с вероятно Хашимото. След стресът, който изживях, ме заболя и щитовидната жлеза, после премина до напрежение там. Болкага в гърдите не е силна, а е като тежест лека. Може дори да си я втълпявам, може и киселини да са. Само че се побърквам! Оня ден си изкарах акъла и накарах приятелят ми да ходим до спешното ЗАРАДИ ИЗТРЪПВАМЕ В РЪКАТА. След рев и кардиограма, не ми казаха нищо, демек сигурно не имало проблем - изпратиха ме да си купя нимезил и валидол да се успокоя. Казаха ми, че ще си показвам кардиограмата слеД 50 години. Бях вдигнала жестоко пушсът от стрес, в последно време нямам нервна система, а и принципно е висок.

Не ме съдете, бях на психиатър, за да мо изпише антидепресанти и успокоителни, ще подействат след 2 седмици. Посъветвайте ме. Имали ли сте болка от сърдечен произход? На 22 съм, слаба съм, пуша, но ги намалих до 5 на ден, някои дни и не пуша въобще, че ги спирам. Активна съм. Правя постоянно паник атаки.

# 219
OutOfNowhere, имах абсолютно същите, като твоите оплаквания, в началото на септември. Даже може да видиш какво съм писала в тази тема и какво са ми отговорили. Между другото, и аз съм с Хашимото.

При мен се оказа интеркостална невралгия. Подозирах, че е това, още преди да си направя всички изследвания. Ходих на мамолог, кардиолог и си направих рентгенова снимка на бял дроб - всичко беше наред, за щастие.

Невралгията ме държа повече от 3 седмици. Пих "Диклофенак" и мазах с гелове, за да се оправя.

Между другото, наскоро ми се случи да се стресирам много сериозно и още същия ден невралгията веднага се обади отново, но всичко се тушира за ден-два след това. Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 18 окт 2017, 17:41 от Гърне без похлупак

# 220
И ръката ли те боля? Можеш ли да ми пишеш ня лични и да ми разкажеш. Вече взима да ми прималява ит стрес. Отвратително е.

# 221
При интеркостална невралгия принципно може да боли и в ръката, да.

Мен малко ме боля и тя, но повече - подмишницата, гърдите (особено вляво), лявата плешка...

За моите патила можеш да четеш от този пост натам - това е от предишната тема. Peace

Последна редакция: ср, 18 окт 2017, 17:50 от Гърне без похлупак

# 222
Оф, надявам се да е невралгия. Егати. Плаша се за стенокардия, сърдечни проблеми, инфаркти... аз имам невралгия и в крака, заради някакъв диск на гръбнака май. Ще мина през кардиолог скоро, просто не знам колко е спешно. Sad

# 223
Не се притеснявай, почти съм убедена, че и при теб е това. Peace

И аз много се бях сащисала, защото знам колко е неприятно и плашещо, но всичко ще отмине, бъди сигурна.

Шансът да имаш проблем със сърцето на твоята възраст, който да не е бил диагностициран досега, е минимален.

Невралгиите, обаче, също не са шега работа. Трябва да се види защо ги получаваш и да се вземат мерки, защото с времето, ако останат нелекувани, тези проблеми се задълбочават и могат да имат тежки последици.

# 224
Така ли? Това не го знаех. Трябва да се погрижа значи за тях.

А ти къде ходи на кардиолог? Ако си в София, можеш ли да ми препоръчаш? И лъм другите момичета е това, нямам направление, така че ще плащам така или иначе, по възможност да не е разоряващ.

Общи условия

Активация на акаунт