С какво ви дразнят свекървите- 87

• 81 288
  • 812
  •   1
Отговори
# 165
  • Северозапада
Все е на обратно на моето мнение/решение. Особено когато става въпрос за детето, все има нещо, което да каже. Ако аз кажа, че е топло, тя ще контрира "Ама духа", аз казвам "вали и е мокро" в смисъл, че не искам малката да се мокри, защото не е с особено подходящи дрехи, следва - "Е да, ама е топло". Ако беше лято и разреша да се мокри на фонтан, ще ми говори как ще настине от водата. Да, тя е учителка и смята, че винаги е права. Провокира ме, а аз продължавам да и се връзвам и да се дразня. Опитвам се да се настройвам положително и да не и обръщам внимание, но не ми се получава добре напоследък. Добре, че идва зима и ще поразредим срещите.

# 166
Момичета, всички сме прави от нашата си камбанария. Ние след седмица се нанасяме в нашия нов дом и не съжалявам, че живях със свекито няколко месеца. Те са страхотни и приемам странностите им, както те приемат моите. Мисля, че с когото и да живея винаги има битовизми и винаги в някой момент казва нещо, което наранява някой друг, както стана при нас. Ние се разбрахме каквото имахме да се разбираме и всичко си е нормално.
Ант Г, аз бих ѝ обяснила, че тя е отгледала сина/децата си и сега е твои ред. Познаваш си детето, прекарваш повече време с него и знаеш от какво се нуждае. Може да не знаеш всичко, но трябва да се научиш.

# 167
Здравейте. Аз доста отдавна ви чета. В една от темите по-назад се бях включила за кратко, но почти не остава ред да пиша. Отбивам се и аз малко да се оплача...или да споделя по-скоро. Ние като цяло нямаме сериозни драми, но някой по-горе спомена как някои свекъри не се усещат кога къде имат работа и кога не. Е, моите са от тях. Хич не се усещат, че има моменти, в които не им е работа да се натрисат. Като споменем, че ще ходим някъде и айде "да дойдем и ние, а". Ама няма може ли, не може ли, има ли място, удобно ли ще е. Не винаги им излиза номера, но е имало празници, на които сме решили да празнуваме само с приятели, а те се натрисат, или се цупят, че не са били поканени. Вкопчили са се в нас и семейството на зълва ми, сякаш сме единствените хора на света. И понякога това е ужасно натоварващо. Веднъж бяхме поканили зълва ми с децата и като идват, гледам и свекитата с тях. Тя милата като влезе и само ме гледа жално, вика тъкмо щяхме да тръгваме и те на вратата, и като им казахме, че идваме при вас - ами то и ние да дойдем. И и станало неудобно да им каже, че не може, та ми ги домъкна. И естествено се смени цялата нагласа за вечерта. Не че ми бяха кой знае какъв проблем, но имаше въпроси, които искахме да обсъдим, а пред тях нямаше как. Та ей такива неща се опитват да правят, но аз много не се давам, добре, че и ММ е по-разбран и ги поставя на място от време на време.

# 168
  • Варна
Ами намалете споделянето тогава. Не казвайте предварително като си правите планове за ходене някъде, а после само им разкажете как сте изкарали. Бъдете по-дискретни.

# 169
  • sf
Четох, четох за вилата, ама от всичко запомних само "уЙкенд" 😂

# 170
Точно това и направихме. Малко по малко се научихме, че нещата трябва да се казват след, а не преди. Или докато пътуваме вече Wink но разбирам тези, които все още имат такива проблеми. Когато са несъобразителни хората отсреща е много трудно да се поддържа мир...

# 171
Четох, четох за вилата, ама от всичко запомних само "уЙкенд" 😂
Хахахахаха да, съжалявам, нямам идея как се пише на кирилица и за жалост нямаме една дума (не се сещам), която носи това значение.

# 172
Феъри, чела съм те в други теми. Правиш впечатление на разумен човек и сама си наясно, че няма смисъл да задълбаваш в дреболии. Че са те подразнили, ясно. То, мен и любимите ми деца ме дразнят понякога до степен да ми идва да им извия вратленцата.

# 173
  • Пловдив
В началото на връзката ни с мъжа ми държеше всеки ден да и изброявал кои са неговото семейство и той чинно изброяваше всички без родителите ми а тя ме гледаше в очите и сякаш се наслаждаваше от това че ми става криво.
Не е съвсем по темата, но и на мен ми стана интересно: в какъв контекст се провежда изброяването? "Хайде сега, моето момче, да преговорим: кое е твоето семейство"? Имам предвид, как точно, с какви думи и по какъв повод го караше всеки ден да изброява?  Shocked

# 174
Точно това и направихме. Малко по малко се научихме, че нещата трябва да се казват след, а не преди. Или докато пътуваме вече Wink но разбирам тези, които все още имат такива проблеми. Когато са несъобразителни хората отсреща е много трудно да се поддържа мир...

Донякъде те разбирам, защото моята свекърва е такава. Иска да знае всичко, да участва във всеки разговор, абе въобще все едно да си живее с нас и да е наясно на 100% с ежедневието ни. Обаче аз не обичам да ми ровят в личните неща и да ме разпитват. Не обичам скъсените дистанции и трудно допускам някого много близко до себе си. От доста време съм усвоила тактиката да казвам "не знам" и "питай сина си". Ако той иска да сподели нещо, нямам против, но аз не участвам в тази игра.

Този месец реши да ми се обади един път и разговаряхме. След два дни и било скучно и решила, че пак може да ми звънне, но аз не съм толкова добра снаха. Не вдигнах. Обикновено даже така правя - не вдигам, а звъня на сина й да й се обади. Стигат ми разговорите и вижданията по празниците. И не го правя на инат, а защото съм разбрала, че колкото  и пъти да реша, че мога да й се доверя и да скъсим дистанцията, винаги ме наранява или изнервя с нещо.

# 175
На мен в началото ми звъняха и двамата често. Но обикновено приключвах разговора много бързо и постепенно намалиха обажданията до минимум. Със свекъра даже ми е приятно да разговарям, той е малко по-друг човек. Обаче когато е с нея се променят нещата. Не ми пречат по принцип. Разбирам, че се интересуват и гледам да го приемам като загриженост. Но не допускам да ме карат да се чувствам гузна, че искам да живея и без тях. Не е мой проблем, че са се откъснали от приятелите си и са се вкопчили в децата си. Мужа ми ги укротява по-бързо. Виж, зълва ми горката, явно не е успяла да сложи границата и при нея е по-тежко положението. Повече си позволяват и повече се натрисат.

# 176
  • София
Когато се оженихме с мъжа ми, свекървата все ми разказваше как нейната свекърва присъствала на всяко гости на техни приятели и младите една дума не можели да си кажат свободно. Дори, когато на бабата ѝ се доспивало и започвала да клюма на стола, като я подканели да си легне тя се сепвала и казвала, че всъщност не ѝ се спи и продължавала да седи до края на гостито. Те са живели заедно винаги. В началото това беше един вид оплакване каква била несъобразителна бабата. С годините обаче моята свекърва започна да обяснява как това всъщност не било лошо и колко задружно си живеели и ние сега трябвало така ooooh! Обаче, когато тя е свекървата това не е несъобразителност, а нейно право едва ли не да е на всяка манджа мерудия.
За щастие досега не ни се е налагало, освен през студентските ваканции и малко гостувания по празниците и отпуските. Обаче мен ако ме питате с нахални и нетактични хора и това е твърде много.

# 177
Бях на гости на една свекърва,посрещна ме снахата и насочи накъде да отида.Всеки си  има  мястото и си говори със своите гости,докато бях дойде  и на снахата позната,та видях как става.Все повече хора са така.За  съжаление  има и от другите. И дори да са заедно и да се засичат ,дори да е обща вечеря,след нея  е  редно  едните да се оттеглят и оставят другите,обикновено младите стоят до късно и си говорят техни неща.  Няма две мнения  по въпроса.

# 178
Моята баба е много любопитна и също е така- седи и дреме, но държи да е център на вниманието, гостито, всичко Joy Та разбирам за що за поведение става въпрос.
Хем ужасно ме дразни, когато е у нас и се случи да дойде някой, хем знам как я насмита баща ми, буквално като куче я гони, и много ми е жал. Не ми пречи чаак толкова, даже е готино да се включва в разговора и да разправя истории...подсмихваме се някой път с останалите, като вземе много да досажда и не се усеща, но спасението е,че не живеем заедно, а сме заедно периодично и това не ме натоварва, напротив, мило ми е и ме забавлява.
Но иначе се сетих как моята свеки се оплаква, че нейната свекърва едно време"един пакет захар не ми е донесла за тия две деца" . Е, моята буквално е същата Joy Не пакет захар, бучка захар не носеше, напротив, аз й давах армаган като се видим...е, напоследък се посближи с внук си, та откри, че и моите деца ядат и не растат от въздуха и взе да му носи разни неща Joy. Но...явно никой не е застрахован да стане като този, по който е плюл...

# 179
  • Варна
...със сигурност тяхната (на свекърите) собствена, и в която те вероятно пребивават през лятото)
Ама разбира се, със сигурност е така. Как иначе ще се падне сгода да се начока канчето на поредната гугутка?
Я, ама то не било баш така? Не, не, не може да бъде. Гугутката лъже...

Общи условия

Активация на акаунт