С какво ви дразнят свекървите- 87

• 81 290
  • 812
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Тия "молби" накрая през носа излизат... Питай някои патили, дето пишат в темата Wink
Говори ми, говори...

# 181
...със сигурност тяхната (на свекърите) собствена, и в която те вероятно пребивават през лятото)
Ама разбира се, със сигурност е така. Как иначе ще се падне сгода да се начока канчето на поредната гугутка?
Я, ама то не било баш така? Не, не, не може да бъде. Гугутката лъже...
Кое точно не било баш така Grinning Синчето само си е построило вилата и от щедро сърце я споделя с родителите си. Ха! Ти като пишеш, вярваш ли си! Сякаш не знаем как се оформят документално имоти и даряват на деца, внуци и правнуци, за да се спестят данъци и такси!
Или намираш за нормално възрастни хора, прекарващи там лятото и вероятно грижещи се за двор и градина, да скачат и изнасят с 200 от къщата при подсвирването на снахата!?
Всъщност, точно ти сигурно наистина го намираш за нормално.

# 182
  • Варна
Че що трябва да се "изнасят с 200"? Аз останах с впечатлението, че точно сега не пребивават там постоянно, а само за лятото. Така че не става дума изобщо да се изнасят, а фигуративно казано да пропуснат да се "нанесат" по време на гостито на децата им с приятелите им. Ако правилно съм схванала.

# 183
Момичето писа, че тази година свекърът покрай болнични и преседял с месеци на вилата! Така че, ако е там, да очакват да се махне, защото те ще ходят, не върви; ако ли тръгва за там през почивните дни, предупреден, че младите ще я окупират, не е редно, да!

# 184
  • Варна
Aми ето какво е казала:

Не пребивават там през лятото. Обща е вилата, документално е на мъжа ми, но документите нямат значение. Свекъра беше болничен и затова беше там близо два месеца.
Всички ходим там почти всеки уйкенд и уговорката им от години е "ако някой ходи там с приятели, другите не ходят". От началото на годината, обаче, свекъра започна всеки път да казва "ще ви преча ли?" и няколко пъти мъжа ми казваше "не", но сега сме много хора, а и всеки път ли ще е с нас?

# 185
Най-естественото нещо на света е младите да искат да общуват, поне от време на време, със свои приятели, без присъствието на родителите си. Не виждам дори и намек за причина за спор по въпроса.   Да не виждаш отсрещната страна, а само собствената си проекция върху нея, е вредно, че и глупаво.

# 186
  • София
Хай, що се хабиш? В тая тема защитничките на свекървите много обичат да правят свой прочит на написаното от оплакващите се снахи.
И дори вилата да е на свекърите, какво точно им пречи да я отстъпват от време на време на младите за седмица или уикенд, за да се забавляват с приятели там? Вилата така или иначе не е основно жилище на свекърите. Като се натрупат годинки и разправии най-много на младите да им писне и да вдигнат ръце и от имота, и от свекърите, обаче като дойде ред за ремонти и поддръжка старите да не запеят друга песен?

Да му се не види и на имоти, и на пари и на всичко! Един живот се живее и той се живее с хора! Ама за тая работа трябва да си Човек!

# 187
В интерес на истината, свекърите не са длъжни да отстъпват нито дома си, нито вилата си. Но в случая на Феъри те сами са поели ангажимента да не се натрапват на компанията на младите, както и обратното. След като са поели ангажимент, да го спазват. Иначе, да, не са длъжни да отстъпват нищо на никого. Но не е коректно да поемеш ангажимент и после да не го спазиш.

# 188
  • София
Уиш, така е! Права си! Обаче после идва ред за гледане и тогава младите ще са длъжни!

За дом не съм говорила, само за вила, която така или иначе не се обитава постоянно, с изключение на времето по което свекъра е бил в болнични.

# 189
Ааа почнаха имотите. Joy

Аз не мога да разбера друго. Сигурни не го разбирам, защото не ми е дошло до главата. Как така създаваме деца, блъскаме се за тях до не знам си кога (може и докато станат на 40:joy:  ) и изведнъж, когато тези деца си хванат живота в ръце, ние вместо да си погледаме кефа на стари години, пак се навираме около децата. Има толко' много хобита. Плетива, гоблени, зимнина, турски сериали, венецуелски сериали, футбол, телевизия. Даже, ако щете и онова, дето възрастните с годините събират много багаж, ами всеки ден да хванеш да подреждаш чеиза от млади години, пак е нещо.
Обаче не. Свекърите приемат за нормално да са около децата си, без да обмислят моментът дали е подходящ. Как една свекърва не се оплака, че снахата слухти наоколо и не я оставя две приказки да си каже с приятелките й? Joy

# 190
Цветенце, от човешка гледна точка, длъжни сме. Иначе, кой на каквото си е постлал...

# 191
  • София
Моята добре си постла, особено пред големия ми син.
Преди 5 години заведох всичките деца на гости за десетина дни, защото си знаех, че големият влезе ли в университета и повече ще е трудно да отдели време за гостита. Живеят далеко от София.
Тя обаче просто не миряса. Постоянно си намираше за какво да ми държи сметка, да ме обвинява и обижда и то пред децата. Много съжалявам, че не си тръгнах, а чаках мъжът ми да дойде да ни прибере. Никога не съм карала извън градско 400 км и много се притеснявах да шофирам на толкова дълъг път. От тогава синът ми не иска да стъпи там. Нищо не ѝ е казал, защото му е неудобно да държи сметка на баба си, обаче е свел комуникацията с нея до минимум. Сега се върна от щатите и преди това не ги беше виждал три години. Едва го накарах да отиде да ги види и то защото свекъра е доста болен и не се знае колко време ще изкара.
Прибра се вече. Това май ще му е последното гостуване там за следващите 2-3 години.
А дали баба му се е усетила, че има причина той да се държи резервирано и да не иска да ходи там? Не, тя е бяла и добра и нищо лошо не е направила!

# 192
Усетила се или не, каквото си е надробила, това ще сърба. Вярно, че трябва да си съвсем безчовечен, за да зарежеш стар човек болен, гладен, на студено, но едно е да правиш нужното само по задължение, друго е да даваш освен грижи и любов. Любов и топлина никой не може да го получи, ако не го е заслужил, ако ще и да се скъса от тропане с крак.

# 193
Свекъра беше на вилата до 18.10. Същата вечер се проведе разговорът. Изобщо не става въпрос за собственост или кой какво е длъжен. Земята е тяхна, по документи е на мъжа ми, парите, с които е ремонтирана са дошли главно от брата на мъжа ми, но всички са работили там и са се трудили(освен аз). Поддържа се от всички. Изобщо не ставаше въпрос за това, а дали уважаваш чуждите потребности. Имаше и още нещо, което още повече нагнети положението. В събота отидохме да си съберем багажа и не успяхме да влезем в двора. Някакви техни приятели бяха там (били близо и решили да минат) и решиха, че трябва да ни кажат как да маневрираме за да влезем. Може тъпо да звучи, но дойде в повече.
Не съм длъжна да ги гледам нито сега нито никога. Майка ми, баща ми и сестрите ми също не съм длъжна да гледам. Мъжа ми - не съм длъжна да го гледам. Длъжна съм да гледам детето ми/децата ми и домашни любимци. За момента нямам нито едно от двете, така че не съм длъжна на никого. Който каквото получава от мен знае, че го получава, защото го обичам и защото ме е грижа!

# 194
  • Варна
...със сигурност тяхната (на свекърите) собствена, и в която те вероятно пребивават през лятото)
Ама разбира се, със сигурност е така. Как иначе ще се падне сгода да се начока канчето на поредната гугутка?
Я, ама то не било баш така? Не, не, не може да бъде. Гугутката лъже...
Кое точно не било баш така Grinning Синчето само си е построило вилата и от щедро сърце я споделя с родителите си. Ха! Ти като пишеш, вярваш ли си! Сякаш не знаем как се оформят документално имоти и даряват на деца, внуци и правнуци, за да се спестят данъци и такси!
Или намираш за нормално възрастни хора, прекарващи там лятото и вероятно грижещи се за двор и градина, да скачат и изнасят с 200 от къщата при подсвирването на снахата!?
Всъщност, точно ти сигурно наистина го намираш за нормално.

И що да не построи синчето? Все пак вероятно не става дума за синче на 20 години. Къщата на свекърва ми на село си е изцяло нейна, и по документи, и по смисъл. Да не мислиш, че си я е построила сама с двете си ръце?
Ама вие знаете, бе, как да не знаете. Всичко знаете. И кой какво намира за нормално,  също знаете. Да изчезвали с 200... Свободни съчинения до безкрай...

Общи условия

Активация на акаунт