С какво ви дразнят свекървите- 87

• 81 300
  • 812
  •   1
Отговори
# 195
  • при късмета
Кали, защо се занимаваш? Тя авторката поясни няколко пъти, че на вилата не се живее постоянно, нито се ползва по принцип за лятото от свекърите, а сега така се е случило, но Птица, все пак реши да си пробута нейния сценарии. Решила си е явно, че при всички става както при нея и друго освен познатото ѝ няма да приеме. Ненужно се обясняваш.
На свекървите в темата май най-големия зор им е да не им вземе снахата безценните имоти. И по-важно от тях няма. И те определят задълженията към тях и т.н., и т.н.

# 196
Авторката е разумно момиче и няма драма.
Ма Ко, има и такива  снахи ,за имоти  драпат.Уж не ги интересува,а  това  им  е в главите.Но  е   вярно,че жената отделя  време за майчинството и  няма  добрите възможности години да изкарва добри пари,заради това  мъжът е  този,който осигурява дом.Никой  не кара  никого да изземва  това му задължение и  после да го използва  като натиск.
Поне в повечето случаи  е така-жената с децата,мъжът с парите.И заради  натиска  младите  се изнасят ,старите се сърдят и  стават драми.

# 197
  • при късмета
Може и да има такива снахи, но пък не са правилото. И може за основно жилище да се правят сериозни сметки, но не и за вили. При това всяка снаха с минимална обща култура е наясно, че всичко наследствено и налично преди да се събере с когото и да е си е на мъжа ѝ. Това, че може тя да вземе нещо е само в главата на плиткоумна свекърва, защото юридически няма как да стане

# 198
Имаше и още нещо, което още повече нагнети положението. В събота отидохме да си съберем багажа и не успяхме да влезем в двора. Някакви техни приятели бяха там (били близо и решили да минат) и решиха, че трябва да ни кажат как да маневрираме за да влезем. Може тъпо да звучи, но дойде в повече.

И какъв е проблемът?

# 199
Не са се сетили да попитат "Пречим ли?" и сега я е яд.  Laughing

# 200
Хм, аз няма да наследя нищо от родителите си- втори бракове и отчуждение между нас и т.н., чисто законово шанса да наследя нещо е някаква неописуема дроб Simple Smile , а мъжът ми още от сега е проучил законово как да се откаже от наследство, тъй като в момента майка му, както знаете просто трупа и трупа задължения...
Значи нямаме задължения към никой и нищо?! Ми отдъхвам си...и вече ще спя спокойно...Simple Smile
Честно казано така ми се иска просто да живеем човешки, в разбирателство, без сметки за имоти, без драми и натякване, да си помагаме, да се изслушваме...ама не...не става...сянката на имотите, на стари разпри, на много неща...вечно я има...много пъти съм се шокирала от сценариите и интригите в главите на хората...

# 201
мъжът ми още от сега е проучил законово как да се откаже от наследство, тъй като в момента майка му, както знаете просто трупа и трупа задължения...
Сори за офтопика.
Скрит текст:
Вероятно знаеш, но аз да кажа Simple Smile достатъчно е при откриване на наследството, т.е.веднага след смъртта да се направи отказ от наследство при нотариус.

# 202

И то във вилата на мъжа й.

# 203

И то във вилата на мъжа й.
Всъщност се сетих.
Ние там си се чувстваме като вкъщи. На вас ако ви дойде някой вкъщи и ви каже от къде да минете за да влезете, няма ли да ви е кофти.
Казах, че от това ни стана тъпо, защото се беше случило всичко останало преди това. Освен това, едва ли не ни казаха, че не можем да отидем там с приятели и отиваме и виждаме, че те са там с приятели.

# 204
Е, нали такава е уговорката - ако някой ходи с приятели, другите не стъпват там. Да не би пък първо те да са си направили плана и да им е било неудобно да ви кажат, че вече имат уговорка и затова да са подходили с въпрос - "ще пречим ли"?

ПП. Аз много обичам някой да ми казва как да маневрирам, вместо да се мъча, особено на тясно място. Да не говорим, че много обичам, ако ММ или съседа са пред входа, когато се прибирам, направо спирам колата и им давам ключовете да я паркират.

# 205
На вас ако ви дойде някой вкъщи и ви каже от къде да минете за да влезете, няма ли да ви е кофти.

Не. Защо трябва да ми е кофти? Ще го приема за опит за помощ, каквото най-вероятно е било по принцип.
Наежена си сега и всичко те дразни. Нормално.
Като се успокоиш, ще видиш, че положението не е толкова черно, както ти изглежда сега.  Grinning
Не си хаби нервите за глупости, не си струва. Имате добри взаимоотношения, не ги съсипвайте за дреболии. Отделете се във вашия си дом и си починете едни от други. Защото със сигурност и вие ги дразните така, както те вас. Рано или късно така се получава, когато се съберат няколко поколения под един покрив – пък ако ще и ангели неземни да са по принцип.  Simple Smile

# 206
Много си се вживяла в ролата но малката стопанка. Тези хора може да са идвали на вилата, преди ти да се появиш и дори преди да се родиш.

# 207
Не са ни казвали, че ще им ходят на гости, не са знаели. Просто са им звъннали, че са в близкия град и свеки ги е поканила. Знам, че се издразних прибързано, още тогава го знаех и затова вместо да питам "ще ви пречим ли?" си замълчахме.
Ооо не беше опит за помощ и не беше "пълен ляв и леко напред", а "дай назад и влез в храста за да изляза навън, а ти да влезеш вътре, че скоро ще тръгваме" или нещо подобно.
Съвсем не съм наежена Simple Smile или поне не от тях. Имам чувството, че на моя казус му се обърна прекалено много внимание и се търси под вола теле и всякакви скрити замисли след всяко мое и на свеки /свекъра действие.
Изобщо не се вживявам, това пък от къде дойде. Човек да не се издразни...

# 208
Наистина се дразниш за глупости. До сега ми правеше впечатление на разумен човек. Не се нахъсвай за дреболии.

# 209
  • София
А още по-добре, ако поостарея и направо да умра неочаквано и бързо, без да съм в тежест.
Всеки иска това, но не всеки има този късмет.
Има начини, но не вярвам да се осмелите.

Общи условия

Активация на акаунт