Така че подканянето не е напук в 99.99% от случаите.Старите си говорят ,младите да си правят каквото знаят ,не е поводи причина за ядове.
Дойдох в новата къща и по инерция поканих лелята на свека-тя сто пъти е казвала ,че тези хора са ни оставили на центъра ,взели са ниви,а дворът за двамата братя е разделен по декар и нещо.Представете си изненадата като ме овика защо съм сипала на жената ,постен гювеч бях правила тогава.Не нещо скъпо да и се свиди
Причината мисля е ,че тя не е поканвала леля си,на приказки е важна.И лелята ме е похвалила,което вече е проблем.
Държа ми дълго забележката,умирах от срам като дойде някой и ни завари да се храним-отива си непоканен. Нямам думата.
Не се оплаквам ,минало е.
Но има разлики стари и млади от век и и ще са во веки.Което не е причина за кавги и ядове.
И аз съм канила снахата по два пъти ,залче ,троха да опита ,да не и стане нещо,поверие,не вярвам ,но все пак да не предизвиквам дявола. То не е идвала много де.
И като си вземат сега държа да близнат-ако не им хареса,да не вземат и хвърлят и само да мият съдове.Не е от зло.