Завършване на жилище

• 87 465
  • 998
  •   1
Отговори
# 225
Ходих сега до жилището. Място за две патеки и гардероб около спалнята наистина няма да има. Като вариант го виждам да преместя спалнята до прозореза, като остане някакво малко място за радиатор евентуално и все пак да има отстояние от външната стена. Също така ще попитам дали радиатора може да се премести на другата стена, ама малко ме съмнява.

П.С. Чудя се дали да не се обърна към интериорен дизайенер да ги помисли тези неща. Знам, че си е цифра, но не знам дали ще се справя сам да ги измисля. Сега брат ми ще попита някаква позната дизайнерка колко би струвал цялостен проект на това жилище.

# 226
Само внимавай с дизайнерите, аз имам много особено мнение за тях Crazy Преди да направим основен ремонт на настоящото ми жилище пробвахме едни дизайнери и резултатът беше изключително разочароващ ooooh! Първо, идеята им беше да правят нещо интересно, а не функционално и ми набъкаха всякакви криви стени и странни конфигурации. На всичко отгоре ги хванах, че са "сгрешили" някои размери за да си вместят художествените идеи. После си направихме всичко сами и сега, към 15 години по-късно, все още смятам, че сме постигнали оптималното за дадените условия. Та имай си едно наум. Според мен ако се напънеш сам и се приземиш в мераците си може и по-добре да се справиш. Но всичко се мисли с рулетка в ръка - рисуваш идеята, мериш и проверяваш дали става, преработваш и т.н.  После правиш функционално моделиране наум - представящ си, че сядаш на дивана да си чатиш в нета и да гледаш ТВ. Значи трябва да имаш къде да включиш лаптопа, трябва и контакт за лампа, диванът ще е 250 см, значи контактът трябва да е поне 5 см извън габарита на дивана за да не го застъпи и т.н. Най-добре е да са два контакта от двете страни на дивана, като онзи до стената с прозореца може и да е двоен (не ти трябва двойна розетка, има си двойни контакти). И така за всичко. Като го предъвчеш хубаво и ще стане, но бъди реалист и не лети в облаците със спални по 180 см и гардероби като боксониера Mr. Green

# 227
Спалнята ще е 160, ама за гардеробите няма начин. Трябва ми МНОООГО гардеробна площ. Ама много. Не ми се обяснява защо Simple Smile Факта, е че ми трябва. И то в тази спалня, без да се разпростирам в другата.

Та според теб ще има ли проблем със спалнята до прозореца? Какво отстояние е достатъчно да има от прозореца? Очевидно там пътека няма да има Simple Smile

Сега начертах и кухнята. Там всичко е шест, като изключим,  че няма място за пералнята от страната до вратата и ще я сложа напречно между двата плота, като печката ще се измести малко и ще се намали обема за шкафове.
Също мисля кухненската маса да е залепена за плота, като половианта от нея да е сгъваема. Така ще могат да се съберат до 5 стола при нужда.

Последна редакция: сб, 11 ное 2017, 11:42 от Анонимен

# 228
Спалня до прозорец е тъпо решение, защото не можеш да миеш и използваш прозореца. А и все някъде има радиатор и ако го затапиш ще трупаш сметки, а резултат йок.
Може да пробваш с ъглова спалня, но на отсрещната стена, принципно ето това:

И над нея и после по стената да сложиш гардероби - нещо като вариант на предишното ми предложение, но печелиш една пътека, защото такава няма да има.

Обаче за мен лично моето предложение с интегриран гардероб е най-доброто. Няма да ти е просторно, но ще можеш да минаваш и ще имаш много гардероби. А виж какви красоти може да се направят (при теб и още едно крило гардероби май може да се събере, 330 ли беше?).

# 229
Всичко супер, ама тези гардероби са ми крайно недостатъчни. Освен това над спалнята ми трябва още поне 2/3 стена гардероб. И засега това до прозореца ми изглежда най-добрия компромис. Какво трябва да е разстоянието минимално от спалнята до радиатора? Чудя се дали може да се направи някакъв дървен модул да загърне това място, колкото да не трупа прах или нещо такова.

# 230
П.П. При спалня под 4 х 3 просто винаги ще трябва да се правят компромиси. За мен 4 метра ширина и 3 метра дълбочина са абсолютният минимум за що годе функционална спалня.
А ти си се набутал според мен. Хем даде едни пари, хем (с извинение) жилишето за нищо не става. Ако беше взел онова, дето ти го предложих, щеше сега да пееш, ама...

Според мераците ти единственото решение е да направиш спалнята като на картинката, а втората стая (детската) да я направиш на дрешник с бюро. Пък един ден като се ожениш и решиш да имаш деца, ще продаваш и ще купуваш друго. Няма друг начин, с трици маймуни не се ловят.

Последна редакция: сб, 11 ное 2017, 11:51 от Черна станция

# 231
Ами вече не помня със сигурност точно ми беше предложила, но мисля, че беше едно с 20к евро отгоре Simple Smile

Та смятам, че ще се получи перфектно със спалня в ъгъла и голям гардероб и модула, който ми предложи.

Ако трябва радиатора ще се мести, сега ще се опитам да разбера до колко е възможно това.

# 232
Остави леглото с двете пътечки отстрани, не можеш да запушиш радиатора. Хем няма да топли, хем някой може да се изгори на него насън. Гардеробите срещу леглото. Не е най-страхотното и ще трябват плъзгащи врати, но ще има за поне 3-4 крила. Дрг голям гардероб можеш да имаш в другата стая, за сезонни и по-рядко ползвани неща.

# 233
Ами вече не помня със сигурност точно ми беше предложила, но мисля, че беше едно с 20к евро отгоре Simple Smile

Аз съм на двойно на твоите години и опитът ме е научил, че като правиш нещо го правиш като хората. След 2, 3 или 4 години ще ги имаш тези 20 000 евра, ама вече ще си се набутрал с кофти жилище. Колкото пъти съм решила да спестя пари, толкова пъти после съм си скубала косите. Дано все пак съм ти помогнала с някоя идея.

Последното, което не съм предлагала, е гардероб с ниша за телевизор срещу леглото:

# 234
  • Canada
Искаш много градероби по принцип или искаш много пространство за складиране на дрехи. при втория случай можеш да си вземеш спалнята с повдигащ механизъм и скрин, върху който да сложиш телевизора, ако мястото позволява.

# 235
При новото строителство парното минава под пода ( хоризонтално, не вертикално), не би трябвало да е проблем изводите да излязат където и да в стаята, стига да не са прокарани вече и да трябва да се кърти.

# 236
Спалня до прозорец и парно е лошо решение, и да се измести парното, което е свързано с доста къртене и доста зависи как ще го направят, както са казали прозореца става неизползваем.
Направи още един гардероб в друга стая или някакви други решения, ако става въпрос за събиране на багажи.
В спалнята ти минава половината живот и да си затиснат от мебели и вещи без никакъв простор, на мен не ми допада.
Но всеки изхожда от собственото си виждане

# 237
Има много хора, на които спаляната е до прозореца. Винаги може да се бутне, като се мият стъклата, не се мият всеки ден я. По-лошото е, че ще е малко по-студено на спящия до стъклото,колкото и да е изолирана дограмата. И най-голямото неудобство, че спящия там няма да може да става и ляга нормално както другия, или ще трябва да прескачат или да ляга първи.

# 238
  • Canada
Реално погледнато никакъв проблем не е да се спи до прозореца. Единствено наличието на радиатор и малко праостранство са пречка. На нашата спалня в Бг таблата и беше под прозореца, а гардероба отсреща.Прозорецът пак може да се използва с модерните механизми за отваряне. Ние имахме щори и воалени пердета и не ни е било студено.

# 239
Не казвам, че не се прави, да поради разни обстоятелства, но защо човек да не се постарае да избегне изброените от теб неудобства, които са ежедневие, а не от дъжд на вятър

Общи условия

Активация на акаунт