Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е грубата оценка за завършване и обзавеждане на апартамент в строеж в София?
Какви съвети има за завършване на жилище в строеж?
Какви са цените на материалите за довършване на жилище?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е грубата оценка за завършване и обзавеждане на апартамент в строеж в София?
-
Какви съвети има за завършване на жилище в строеж?
Някои от съветите за завършване на жилище в строеж включват наемане на майстор или фирма, които да се справят с всичко; не пестете от вградени елементи и такива, които не могат да бъдат поправени; и възползвайте се от възможността за консултация относно интериорния дизайн, докато всичко е все още върху голи тухли.
-
Какви са цените на материалите за довършване на жилище?
-
Какви са предимствата на поръчковите мебели пред готовите?
-
Кои са най-неприятните аспекти на ремонта?
Преди да направим основен ремонт на настоящото ми жилище пробвахме едни дизайнери и резултатът беше изключително разочароващ
Първо, идеята им беше да правят нещо интересно, а не функционално и ми набъкаха всякакви криви стени и странни конфигурации. На всичко отгоре ги хванах, че са "сгрешили" някои размери за да си вместят художествените идеи. После си направихме всичко сами и сега, към 15 години по-късно, все още смятам, че сме постигнали оптималното за дадените условия. Та имай си едно наум. Според мен ако се напънеш сам и се приземиш в мераците си може и по-добре да се справиш. Но всичко се мисли с рулетка в ръка - рисуваш идеята, мериш и проверяваш дали става, преработваш и т.н. После правиш функционално моделиране наум - представящ си, че сядаш на дивана да си чатиш в нета и да гледаш ТВ. Значи трябва да имаш къде да включиш лаптопа, трябва и контакт за лампа, диванът ще е 250 см, значи контактът трябва да е поне 5 см извън габарита на дивана за да не го застъпи и т.н. Най-добре е да са два контакта от двете страни на дивана, като онзи до стената с прозореца може и да е двоен (не ти трябва двойна розетка, има си двойни контакти). И така за всичко. Като го предъвчеш хубаво и ще стане, но бъди реалист и не лети в облаците със спални по 180 см и гардероби като боксониера
Факта, е че ми трябва. И то в тази спалня, без да се разпростирам в другата.