Завършване на жилище

• 85 876
  • 998
  •   1
Отговори
# 165
Ами то нали точно това обсъждахме, че ако дивана е ъглов трябва да има отстояние от бара и става кофти така. Ще има някакво мъртво място между бара и напречната чат на дивана. Та дивана не го виждам ъглов и така ще може да се сложи и до прозореца и до бара.

# 166
 Получих оферта от мебели Пипонков за кухнята и тв модул със секцийка около него. Направиха оферта за МДФ, защото твърдяха, че разликата с ПДЧ-то няма да е голяма. Искат 8 бона за кухнята и 4 бона за модула...скандализиран съм от тези цифри Grinning

Предполагам, че им са хубави мебелите, ама no way да дам такива пари за това...

# 167
Подшушвам ти, че има провинциални фирми, които работят със същото качество на поне два пъти по-ниски цени.... На мен софийските фирми ми искаха за едно шкафченце 165 лв. и си намерих фирма, която ми го направи за 68! Става дума на ПДЧ.

# 168
Можеш ли да дадеш линк към някоя конкретна Simple Smile Засега съм си харесал една в Люлин. За качеството не знам, но цените им са доста по-добри.

# 169
Ще ти пиша на лични, че може да излезе реклама.

# 170
Получих оферта от мебели Пипонков за кухнята и тв модул със секцийка около него. Направиха оферта за МДФ, защото твърдяха, че разликата с ПДЧ-то няма да е голяма. Искат 8 бона за кухнята и 4 бона за модула...скандализиран съм от тези цифри Grinning

Предполагам, че им са хубави мебелите, ама no way да дам такива пари за това...

Затова много хора просперират - от кухня дето струва маск 2 бона, искат 8, нормално Simple Smile
МДФ се работи с Егер и Кроношпан, което плочатата е 240 лв., за една кухня лицето ти трябяват 2 плочи, вътре е макс 300-400 лв, механизми 200-500 лв.(зависи какви), плот и гръбче много варира. И работа монтаж и транспорт. Та това са цените.

https://rosi.bg/mdf-ploskosti-107/
http://www.salex.bg/category/MDF,%20mdf
И още няколко производители. Това горе са самите плочи и дистрибутори. От тези цени имаш кант около 1.5 лв/лин.метър и разкрой на плоча около 30 лв.

Последна редакция: ср, 08 ное 2017, 16:39 от Magnifique

# 171
Можеш ли да дадеш линк към някоя конкретна Simple Smile Засега съм си харесал една в Люлин. За качеството не знам, но цените им са доста по-добри.

Човек, какво значи качество??
ВСИЧКИ фирми работят с едни и същи плоскости.  Тук-таме някоя лакира, което рядко означава качество, зависи от лака и други фактори. По-скоро въпросът не е в качеството, а колко е сериозна една фирма (не е гаранция големината):
Дали при грешка от тяхна страна с размер, ще ти сменят в нормален срок
Дали ако има отлепен кант в началото или одраскване, ще ти сменят
Дали са монтирали качествено(най-вече пантите).

ПДЧ не е по-лошо от МДФ. Имам и от двете, в различни стаи. ПДЧ гардероби и портманто не са мръднали. МДФ кухня не виждам голяма разлика, освен че гланцовото покриетие е някакво проклятие. Повече никакъв гланц.

# 172
Ще го имам в предвид Simple Smile На мен тези ми допадат от Софийските:

http://www.tidmebel.com

Ще провяря и тази врачанската, която Петя ми изпрати.

# 173
Не всички работят така. Аз например съм си поръчала шкафове от МДФ с дъбов фурнир 4мм (виждащите се части де, скритото е от ламиниран ПДЧ). Вярно е, че за относително малко по-добро качество и визия се плащат много повече пари, ама ако това малко е разликата между да си доволен или да ти боде очите нещата се променят. Ама аз си обичам да си гледам мебели с дебели талпи от масивно дърво, с естествени фурнири и т.н. Ама каквито и фурнири да си поръча човек цената не може да стъпи на малкия пръст на техническия камък Twisted Evil  Общо взето гръб и плот от технически камък струват колкото самата кухня.  Ама пък е готино Mr. Green

# 174
Ами мен не не впечатлява техн камък, а кухня тип масив изобщо не ми е в стила, освен на хижа. Така че въпрос на вкус. Единствено от по-скъпите ме блазни кориана, но наистина е цифра. Ако искаш екстри, доплащаш, но те пак ти казват една базова доста завишена цифра.

# 175
То ако трябваше да е "тип масив" нямаше да има нужда от МДФ + фурнир, а щеше да си е направо от масив с таблите му и прочее. Но ако човек иска по-модерна визия с гладки врати, изходът е само фурнирован МДФ.  А и от камък до камък има разлика - най-евтиният технически камък стои малко като мозайка, докато по-скъпите са хомогенни, със съвсем друга естетика.  Ето един пример за технически камък и дърво, ама не е "тип масив" Grinning

# 176
  • София
Лично мнение!
Никога няма да дам 10 бона за кухня, като може да е за 3. Предпочитам след 5 години да я сменя след като децата я налепят със стикита или случайно среща някой плот....

# 177
Така е, всеки си има приоритети. Аз пък искам веднъж да го направя и да не се занимавам повече. С оглед и на възрастта ми така ми е по-изгодно.

# 178
При мен нещо като ме хване, и не гледам цената. Естествено тези неща са все пак в рамките на постижимите, не имот за 500 000 евро например....
Та това с мдф с дъбов фурнир над 4 мм...Нещо такова ли:

# 179
Аз съм сигурен, че тази кухня, която ми я предлагат за 8, някой ще я предлагам с прилично за мен близко качество за 3.

Общи условия

Активация на акаунт