Завършване на жилище

• 87 424
  • 998
  •   1
Отговори
# 180
Та това с мдф с дъбов фурнир над 4 мм...Нещо такова ли:

Не точно, моята идея е за нещо по-изчистено, комбинация от дърво, гланц в екрю и технически камък, включително и маса-плот за хапване от двама души. Принципно като това:

# 181
Доста е стилно. Кое е по-различно от да кажем едно мдф или пдф от стандартните? Текстурата ли?

# 182
То си зависи от вкуса, но за мен естественото дърво има топлина и ...абе личи си му, че не е пластмаса. Но от масив могат да се правят основно рустикални и ретро мебели, защото  масивът се измята и не става за равни вратички без релеф. И тогава разумният компромис е МДФ + естествен фурнир. А искам да не е 0,6 - 0,8 мм, а много повече, защото тънкият фурнир се наранява лесно, излющва се и после отдолу се виждат несъвършенствата. Докато 4 мм си е направо дъсчица и даже да го праснеш с нещо тежко и желязно ще остане много малка и трудно забележима следа, а на всичко отгоре дървото "носи" на дребни повреди. Хора даже нарочно си купуват изкуствено състарени и наранени мебели. В Англия съм гледала не знам колко вековна маса на която яде кралицата, ми тя е така накълцана и настъргана от ножовете на разни лордове, че по стандартни мерки е за боклука, ама си я пазят и стои стилно. Абе то и тронът, на който коронясват кралете си англичаните ако знаете как е накълцан и нарязан от джобни ножчета Joy

# 183
Въобще нямам претенции нито да е естествено, нито да е нещо уникално изглеждащо. Искам бюджетни и здрави мебели изработени по точен размер.

# 184
https://planner5d.com/editor/?key=49c017579e1b91c795bac0f71a97a160

Малко поправка в голямата спалня. Бях пропуснал факта, че вратата е долепена до стената. Това ми пречи доста за гардероба. Как според вас е най-оптималното разпределение, така че да мога да направя една цяла стена гардероб и да може да се сложи телевизор срещу спалнята?

Вариант е да сложа спалнята да гледа срещу прозореца, обаче пътечките около спалнята ще са доста малки, а и как ще сложа телевизор на прозореца?

https://planner5d.com/editor/?key=49c017579e1b91c795bac0f71a97a160

# 185
Ти сериозно ли? #Crazy За мен това е невъзможна конфигурация - като влезеш в стаята и се блъскаш в легло на 20 см от стената и после два метра вървиш като в египетска фреска докато влезеш в стаята newsm78 А и покрай телевизора няма да минеш. За мен нормалното решение е леглото да е допряно до западната стена ( приемам, че наляво е запад, надясно изток, нагоре север и т.н.).  После имаш няколко варианта:
- Гардероб 2 метра на северната стена и пак имаш място за влизане.
- Гардероб над спалнята и с ъглово продължение по северната стена.

Вторият вариант ти дава най-добро усвояване на пространството. Сега не ми се чертае, но нещо такова:

Забележи, че не е задължително ъгълът да е със скос, може да са си просто перпендикулярни двете крила на гардероба, или с извивка. Напиши в нета "ъглов гардероб" и ще видиш всякакви идеи.

А може и само така:

И сега вече ще си имаш и ТВ на стената и що годе нормални пътеки зьа минаване.

# 186
Ами хубаво, ама тези гардероби всичките ми се виждат много малки.

# 187
Да бе, малки, съвсем нормални са си. А и ако искаш 5 метра гардероб да не си си купувал жилище с квадратурата на гардероба Joy

Ето ти още една картинка, ставаща за теб - имаш 6 крила (едното е скрито навътре в ъгъла).
Но няма да имаш място я за най-лявата колона,  я за лявото шкафче. Но пък те може да се обединят в едно.

# 188
Честно казано стаичките са малки. Ти на проект може да го докараш, но като почнеш да влизаш, ще се сгъваш да отвориш нещо или да минеш.  В момента защо ти е голям гардероб при положение, че другата стая няма да е спалня, може да е с единично легло или диванче, малко бюро и по-голям гардероб. Все пак в тоя голям гардероб, дето искаш да ти е в основната спалня няма да слагаш всички ежедневни дрехи и аксеоари.

# 189
Това повече ми допада Simple Smile Огромния гардероб ми е много важен

# 190
Това повече ми допада Simple Smile Огромния гардероб ми е много важен

При теб се налагат модификации все пак. Ако се интегрират нощните шкафчета в страничните колони (т.е. да има едно празно място с височина 30-40 см през колоните) ще се събереш спокойно.
И забележи, че отляво има чекмеджета на леглото, но отдясно не може да има, защото няма място за отваряне. Затова половината легло ще е ракла, а другата половина чекмеджета.

# 191
  • Canada
Вратите на стаите обикновено се отварят навътре. Честно казано конфигурацията е абсурдна. Черна станция е дала много добри идеи.

# 192
Моите врати ще трябва да се отварят навън Simple Smile

# 193
  • Canada
Което също не е добра идея, ако чертежът ти е коректен. Вратите ти се застъпват при отваряне. Simple Smile

# 194
То не може хем малко жилище, хем всичко като хората. А вратите навън е приемлив компромис. Аз съм фенка на това решение, особено за тесни бани и тоалетни. А ако се окаже много тежка ситуацията с блъскане на вратите (не ми се вярва) може да си сложи плъзгащи се врати примерно. Но плъзгащ се гардероб не може Grinning
Виж за детската може да помисли за падащо легло и ще има площ да стане добър кабинет.

Общи условия

Активация на акаунт