Забранен достъп до детска градина в София след 8:30

• 17 621
  • 373
  •   1
Отговори
# 210
Към
За първи път чувам за заключване на детска градина и слава богу, през шестте години прекарани там с двете ми деца, до такива "правила" не се е стигало.

# 211
  • София
До входната врата на градината е кабинката на портиера, който е винаги на мястото си и не, не се притеснявам, че стои отключена градината Hands V
Както и да е, живи здрави, всеки има право на мнение, разбира се и с риск да бъда критикувана просто реших да изкажа и своето Wink Приятен ден!

# 212
  • Варна
Според мен правилата са си правила. Ние не сме на мястото на директорката, на учителките, на обслужващия персонал за да знаем какво точно седи зад тях. Явно логика има и щом са въведени значи ще се спазват. Ако бяха толкова абсурдни нямаше само един-двама да роптаят, а щяха да са всички.

# 213
Разликата със закъснелите от катастрофиралият автобус и вас е, че тези хора са закъснели един ден-инцидентно. На всеки може да се случи. Разликата е, че вие не признавате правилата на детското заведение и държите да закъснявате всекидневно!
Толкова много мнения се изписаха, а вие все още си знаете своето. Щом от детската градина, която посещавате са ви казали някакъв час, бе следвало да го спазвате.Пуснали сте жалба по регион-чудесно, но ако не ви уважават молбата имате две опции-спазвате изискванията на традината или сменяте мястото. Стига сте писали глупости и някакви детски оправдания...

Първо, не съм пускал жалба, а говорих с експертите от Общината защото ми казаха че те го били решили и пуснали отгоре това за заключването а се оказа че не е изобщо вярно това...

За ДГ-на за която става въпрос - аз не съм против правилата и редът! Но тези правила не могат да се решават индивидуално за всеки и от всеки! Някой ми внуши че такава била "системата". Ами не, обратното - това е резултат от безсистемието. Аз имам основание да идвам по късно защото живея далече и защото идваме закусвали. Който няма никакво основание и живее на 50-метра наистина не трябва да закъснява и да идва в 8:30. Иначе да докаже че има основание. Това са правилата и правилника одобрени от директора и Педагогически Съвет на ДГ-на и ако някой ми налага негови си правила значи че разрушава цялата система и правилници и налага самоуправство.

# 214
  • Beyond the stars
Разликата със закъснелите от катастрофиралият автобус и вас е, че тези хора са закъснели един ден-инцидентно. На всеки може да се случи. Разликата е, че вие не признавате правилата на детското заведение и държите да закъснявате всекидневно!
Толкова много мнения се изписаха, а вие все още си знаете своето. Щом от детската градина, която посещавате са ви казали някакъв час, бе следвало да го спазвате.Пуснали сте жалба по регион-чудесно, но ако не ви уважават молбата имате две опции-спазвате изискванията на традината или сменяте мястото. Стига сте писали глупости и някакви детски оправдания...

Първо, не съм пускал жалба, а говорих с експертите от Общината защото ми казаха че те го били решили и пуснали отгоре това за заключването а се оказа че не е изобщо вярно това...

За ДГ-на за която става въпрос - аз не съм против правилата и редът! Но тези правила не могат да се решават индивидуално за всеки и от всеки! Някой ми внуши че такава била "системата". Ами не, обратното - това е резултат от безсистемието. Аз имам основание да идвам по късно защото живея далече и защото идваме закусвали. Който няма никакво основание и живее на 50-метра наистина не трябва да закъснява и да идва в 8:30. Иначе да докаже че има основание. Това са правилата и правилника одобрени от директора и Педагогически Съвет на ДГ-на и ако някой ми налага негови си правила значи че разрушава цялата система и правилници и налага самоуправство.

В одобрения правилник пише, че тези, които живеят над 50 метра от ДГ, могат да закъсняват ?  newsm78

# 215
Хубаво и важно е да се спазват правилата. Но още по-хубаво би било правилата да се осмислят критично, преди да се спазят, а не да се следват сляпо, без грам мисъл.

# 216
В правилника пише че приемното време е 8:30 и тези които им се налага да идват по късно трябва предварително да уведомят директорката и възпитателките. Директорката решава дали причината е основателна. Аз съм минал през цялата тази процедура и следователно си спазвам правилника. Но никой тук не чете какво пиша....

В някои ДГ-ни правилника е даже далеч по свободно формулиран:

ЕЖЕДНЕВЕН ПРИЕМ И ПРЕДАВАНЕ НА ДЕЦАТА
:
Чл.22.
Децата с
е приемат от 07,15 до 08,30 ч сутрин. По желание на родителите, заявено в
писмен вид до директора и със знанието на учителите в съответната група, децата могат да
се приемат в удобен за родителите по
-
късен час.

# 217
В правилника пише че приемното време е 8:30 и тези които им се налага да идват по късно трябва предварително да уведомят директорката и възпитателките. Директорката решава дали причината е основателна.

Сам го пишеш, а след това казваш, че това не се отнася за тебе. Спри се, че вече дразниш.
ОСНОВАТЕЛНАТА ти причина е, че не ти се става или че минаваш през Околовръстното? Ти си единствен и неповторим по този маршрут и затова е страшно основателно късното ти появяване ВСЕКИ ден?
Абе що не кажеш на Фандъкова да спре движението по твоя маршрут, в твоя час, та белким остане само недоспиването като фактор? Колко му е цяла София да тръпне от твоето появяване, преминаване и заминаване?
А пък каква е тая директорка, дето си позволява да иска да има ред и подредба и даже не си помисля, че Ваше Величество МОЖЕ да си донася д*то плавно и величествено когато иска??? Ама ха! Смърт на такива номенклатурчици!!!

пп.Що не питаш в тези "някои" ДГ-ни дали няма да ти приемат детето? Може пък да настъпят мир и любов и на нашия континент...

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 12:42 от gerata

# 218
  • Куциндрел
В правилника пише че приемното време е 8:30 и тези които им се налага да идват по късно трябва предварително да уведомят директорката и възпитателките. Директорката решава дали причината е основателна. Аз съм минал през цялата тази процедура и следователно си спазвам правилника. Но никой тук не чете какво пиша....

:
Чл.22.
Децата с
писмен вид до директора и със знанието на учителите в съответната група, децата могат да
-
късен час.

Ами напиши едно заявление до директорката и готово. Не е сложно...

# 219
пътувам почти ежедневно по същия път. околовръстното придобива този "задръстен" вид след 8-8:10 и продължава така докъм 9 и нещо. та ако авторът не се тикаше точно в най-гъстия трафик, а излизаше 20-тина минути по-рано, едно, че щеше да стига навреме в дг, второ, че нямаше да хаби нерви и бензин в трафика.

# 220
sylviana какви глупости говориш, тръгвайки 20 мин по-рано подтикваш човека да осакати отрочето си с недоспиване.   Laughing Laughing Laughing

# 221
  • У дома

:
Чл.22.
Децата с
-
късен час.

Ами напиши едно заявление до директорката и готово. Не е сложно...

+ 1
Така драмата и темата са безмислени!

# 222
Извинявай, има ли и други родители, които са недоволни? Да, правилата са ,за да се спазват, но това ми причила малко на едни по-други мерки от едно по-друго време! Просто напиши една молба до директорката и готово. Учебните занимания започват в 9 ч. Все ще се класираш, а и детето ти е закусило.

# 223
sylviana какви глупости говориш, тръгвайки 20 мин по-рано подтикваш човека да осакати отрочето си с недоспиване.   Laughing Laughing Laughing
уф, да, бе, забравих, че човекът и отрочето имат конституционни права на наспиване... посипвам си главата с пясък...

# 224
Извинявай, има ли и други родители, които са недоволни? Да, правилата са ,за да се спазват, но това ми причила малко на едни по-други мерки от едно по-друго време! Просто напиши една молба до директорката и готово. Учебните занимания започват в 9 ч. Все ще се класираш, а и детето ти е закусило.

Оказва се, че в страни , които никога не са били под онова време, правилата са много по-строги.

Общи условия

Активация на акаунт