Свестните са заети

• 65 784
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 135
  • София
IT - тата са сложни. Работя с тях от много години, живея с такъв. Абе сложни и странни в много отношения , но ние си знаем дертовете по между си.
По основната тема, имам колеги, бол, на около 35 - 40г. Повечето са мъже. Някои изобщо не мислят за връзка, брак и т.н. ( доколкото знам) . Иначе са свестни. Че даже финансово стабилни, работещи , здрави, и с имоти Blush  (прекалено задоволени са някои даже от мама и тати, та може затова да са сами ) . Така,  като коментирате сега, ако се огледам, че и аз съм на тяхната възраст и ако трябваше да си намеря сред тях мъж, ако бях сама, щях веднага да си намеря такъв - с някой друг компромис. Че, то, аз да не съм идеална !
Авторката , не се чуди дълго, огледай се. Все има наоколо мъже. Може и сред "втората употреба". Смени нещо, ако не града и работата, то запиши се на латино танци, на йога или езиков курс. Питай някоя близка приятелка, нейния мъж няма как да няма ерген - приятел . Запознай се. Пробвай ! Това е съвета. Нито си стара, нито е късно, нито нищо ! ( аз така се опитвам да сватосам една приятелка, но там пък друг проблем - има дълга, дистанционна  връзка с напълно неподходящ доста по - голям мъж- чужденец, с напълно никаква перспектива ни за брак ни за деца !! Ужас, ама какво да я правя, че не слуша ) 

# 136
  • София
Ей, аз като водя сина си на лека атлетика, не мога ли да забърша някой сгоден татко? Ама мъжете са малко, май повече маминки присъстват.
Можеш, разбира се, а и някой треньор като нищо. Аз затова пращам детето с дядо си, при това - със свекър ми, че и татко ми не го давам  Imp
По-назад писах, че треньорчетата са ми като синове. Но довечера ще огледам, още сме нови  Mr. Green  Mr. Green

# 137
Невенка, хубаво казваш да не прави компромиси, то на 37 годишна жена само това и трябва да чуе и се е навила, няма да отстъпвам. Истината е, че за хармония в отношенията трябва да има взаимни компромиси. Не казвам от сорта, мрази цигарения дим, но да вземе страстен пушач, по скоро компромис от сорта, ако срещне мъж а той иска тя да се премести в София-Пловдив- Бургас, да не му тропа с краче, "няма пък!" а да се замисли и направи компромис...

Хващам се за този пост, за да се върна към онзи по- нагоре, в който не помня кой ник твърдеше, че ако не бил обичал мъжът същата музика, която тя обича, не би го погледнала..............което освен за инфантилизъм, за нищо друго не говори.
Без извинение, щом иде реч за хора над 15 годишна възраст.
Какъв компромис се очаква да направи такъв човек?

Аз съм тази с "музиката". Колкото и инфантилно да ти звучи, това е моето мнение. ММ е, така да го кажа, с подобни на моите музикални предпочитания. Не го намирам за странно. Хората, които слушат тип музика, която не харесвам, са с друг манталитет и предпочитания, дори мироглед. Няма как да си паснем, няма да има какво да си кажем или заведение, в което да идем заедно и да ни е приятно и на двамата. Не е заради самата музика, световете са различни...

Иначе нямам нищо против тези хора, и те си намират половинки.

Янечек го е казала много добре, няма нужда от повече обяснения.

# 138
По-назад писах, че треньорчетата са ми като синове. Но довечера ще огледам, още сме нови  Mr. Green  Mr. Green

Чета по диагонал темата, извинявам се, не съм видяла. Ами запиши го на шах детето - там треньорите не са първа младост все, а и са ергени повечето. Има и женени, но пък с шарещи очички, та кеф ти за сериозна връзка, кеф ти за разнообразие.

# 139
  • На Марс
Аз съм тази с "музиката". Колкото и инфантилно да ти звучи, това е моето мнение. ММ е, така да го кажа, с подобни на моите музикални предпочитания. Не го намирам за странно. Хората, които слушат тип музика, която не харесвам, са с друг манталитет и предпочитания, дори мироглед...

Напълно вярно ...

# 140
Момичета, не си мислете, че ММ като съм го избирала съм мислила да го променям. Дай боже да не се налагаше нищо да се променя. И като говоря за промяна, става въпрос за вкоренени с годините ергенски навици, за които преди да заживея с него въобще не подозирах. Ще дам пример за да ме разберете правилно.
    Закъснява да се прибере от работа и започвам да се тревожа. Обаждам му се по телефона за да разбера случило ли се е нещо.
-  Какво става мило, къде си?
- В Кайро  Shocked
- Ама аз сериозно те питам  newsm78
- Казвам ти че съм в Кайро  Naughty
- Ще закъснееш ли да се прибереш?
- Не , след малко се прибирам
Прибира се в къщи след 4 часа, вече посред нощ, и приятно почерпен.
- Къде беше бе мило?
- Ама аз на теб ли ще давам обяснение къде ходя  Shocked
     Друг случай.
Тръгва да излиза в 11 вечерта.
- Къде тръгна бе мило?
- Ще се върна  Shocked-  Ами ще се върне я, нали къщата е негова  Thinking
Съответно се прибира призори
     Ей такова съкровище беше моето мило  Laughing. Ама аз кат се запънах да съм с него, та взех че го превъзпитах  #2gunfire #2gunfire Joy
    И в никакъв случай не твърдя, че аз съм идеална. Аз също доста неща промених в името на съвместното ни бъдеще.
    Сега, 3години по-късно, сме вече официално съпруг и съпруга, и смея да твърдя че сме постигнали хармония в съвместния си живот. Ама като се сещам какво беше в началото, чак аз не мога да повярвам че връзката ни оцеля, и се стигна и до брак  hahaha

# 141
Противоречат си някои от пишещите - от една страна трябвало да се прави компромис, от друга IT-тата не били ставали Simple Smile Пак хубаво, че не нахранихте "вечните студенти" дето висят по университети, че и пари не изкарват колкото IT.

Че кой става? Преуспял меринджей-измамник, който по някаква причина не се е оженил или пък се е развел? То и те са повече в София като дял, отколкото в Плевен.

Авторката на темата каза, че не може да срещне интелигентен, който да ѝ харесва и не иска да прави компромис с тези 2 неща. Ама цели групи на интелигентни хора, реализирани в професионален план, няма как да са в Плевен, защото там няма да има работа за тях просто. Иначе кой би се мъчил в гнусна, пренаселена, задръстена София?

Ето такива противоречия винаги са ми били много странни в подобни форуми.

Апропо ако самата авторка се опита да се изкачи малко нагоре в социалната стълбичка като професия, може да се разширят и контактите по естествен път.

Иначе ще трябва да чакаме нов концерт на Helloween, защото този на Sting мина предишната събота Wink Плюс нерде стинг, нерде хелоуин Wink

# 142
  • Пловдив
И моят е със сходни на моите музикални вкусове - и двамата рядко слушаме музика и не ходим на концерти. Wink

Интересно ми се вижда, че неговите родители навремето много са слушали музика. ММ вика, че постоянно у тях навремето имало пуснат касетофон. Сега пък има постоянно пуснат телевизор, с одъртяването се прехвърляме от слушане на музика към слушане на новини, всички хора тва. Wink

А общата идея беше, аз поне така изтълкувах поста на Натали, че има недостатъци, с които човек не би направил компромис. За един тези недостатъци са едни, за друг - други. Музиката е нещо сравнително дребно, да правим изводи от нея за човека, е почти като да правим изводи от любимия му цвят. Ето, Невена писа, че ревнив не би търпяла, но да е женкар, не и пречи (така поне я разбрах). Аз ще полудея с женкар и ще избягам. Други неща пък на мен не ми пречат чак толкова, сега няма да ги пиша тук, щото хищниците с перфектните мъже (по Куку) това чакат. Wink Моя приятелка живя със свекърва си няколко години, чак докато последната почина, при определено желание от нейна страна и наличие на възможност за отделен живот на двамата с мъжа и - мъжът и обаче не искаше да остави мама сама, че стара, болна и не знам какво. Тука поне половината форумки със сигурност биха казали, че ни-ко-га не биха изтърпели подобно нещо. Ми да, ама само теоретично си говорим, пък на практика човекът има други качества за сметка на това.

# 143
Едно съм разбрала в живота - Никога не казвай никога! ...Не знаеш какво ще ти поднесе утрешния ден!

Иначе, да, разбира се, човек е съвкупност от много качества, не може да правим изводи само от любимия му цвят, музика, писател или ядене. Но има неща, които за един са важни, за друг не, както казва Магдена. Важното е да се нагодим един към друг и да имаме цели в една и съща посока.  Peace

# 144
Не съм съгласна за помощта на жената. Бил Гейтс, Онасис и много други са успели и забогатели много преди да се оженят.

Вероятността да срещне и омагьоса някой мултимилиардер по нашите земи е да не казвам каква. По-добре да си мечтае за принца с белия кон – шансовете са по-големи.  Laughing
А и не всички жени са пиявици, които се чудят на кой богаташ да изцоцат парите. Има и нормални жени, които си търсят равностоен партньор. Тази тук на такава прилича.
А ако съм се объркала и е поредната златотърсачка – ей го Пеевски – момче за чудо и приказ! Май и той е зает, ама карай, ще го разведем, колко му е.  Laughing

# 145
Аз бих съветвала авторката да си напише списък с компромиси, които може да направи и списък с компромиси, които никога не би направила. И срещайки се с мъже да ги отсява по тези параграфи. Ясно е, че идеален няма да намери, нито тя е идеална. Такива хора не съществуват.

# 146
  • София
Ми то най - важното е ясно. Ако в интимната област нещата не вървят, то каквато ще и музика да слуша, да си я слуша сам ! Ми не е ли така? Ми какво има да го дъвчем. Това е номер 1 без да искам да съм крайна. Ама връзка която се основава на музикални предпочитания или друго, каква е тая връзка? Ще кажете, то трябвало да е комплексно. Комплексно, комплексно, то пак в основата на всичко ще е това. И не само, това ще ви държи доста повече  време заедно , от коя да е друга прилика или интерес. И обратно, ако не става, не става. Ще си слушат старите касети по отделно, та било и на една и съща група.  Stuck Out Tongue Winking Eye , докато всеки си мечтае да намери някой да слуша като неговата музика !

# 147
  • На Марс
-  Какво става мило, къде си?
- В Кайро  Shocked

Аз като се почерпя и ми се обади мойта съм в Занзибар Simple Smile

# 148
Ми то най - важното е ясно. Ако в интимната област нещата не вървят, то каквато ще и музика да слуша, да си я слуша сам ! Ми не е ли така?

Mr. Green И ти си права!

# 149
  • Пловдив
Офтопик. Навремето братът на баба ми - дядка с, да го кажем така, бохемски наклонности - когато го търсят, все бил в Хавана. "Хавана" било някакво заведение. Мислех, че квартална кръчма, ма като питах Гугъл, "култУво заведение по времето на Живков" било, ако е същото.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 14:34 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт