СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 9

• 117 524
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Силно!

Уважаема г-жо Кастрева,
Благодаря за Вашия отговор. Вероятно поради нетърпението Ви да бъде удовлетворено моето любопитство сте ме добавили към групово писмо с изх. № РУО1- 22958/03.10.2017 г.  с още четири дами. Нямам нищо против тях, дори ги уважавам заради позицията, която защитават. Но това ми дава основание при необходимост да включа към настоящата кореспонденция трети страни като медии и институции по мое усмотрение.
Г-жо Кастрева, ще бъде пресилено ако кажа, че Вашият отговор ме удовлетворява. Сухият чиновнически тон е призван да прикрие субективизма, който лъха от всяко решение на РУО София, свързано с уволнението на г-н Антони Стоянов. Всеки човек, извършващ някаква трудова дейност, допуска грешки. Някои са поправими, други не. Вие като ръководител не дадохте на господин Стоянов никакъв шанс да се защити, като му отнехте всякаква възможност за отговор на направени констатации след цитираните от Вас проверки. Като историк би трябвало доста добре да знаете, че подобно поведение спрямо своите опоненти не са си позволявали дори най-кървавите и жестоки диктатори в човешката история. Бързането чрез спешни и масирани проверки да бъде отстранен г-н Стоянов, както и връщането на уволнени от него учители без нито една направена за тях такава, ме остави с убеждението за саморазправа с неудобен за някого директор, опитал се да отстоява някакви морални позиции и принципи. Относно констатираните от проверките нарушения - би трябвало да отделите малко време, за да разберете поне причините за тяхното допускане. Като човек, който е доста близо до СМГ, съм ставал нееднократно свидетел как заместници на г-н Стоянов му подлагат "динени кори" и къде нарочно, къде поради некомпетентност, създават напрежение между него, учители и родители. Показателен в това отношение  е случаят от септември-октомври 2016 година, когато родители от две паралелки масово протестирахме срещу подмяната на учител по биология, съзнателно и с цел подвеждане на директора извършена от негов заместник. Мога да Ви посоча и други подобни примери, на които съм бил свидетел.
Бих приел, че Началникът на РУО София д-р Ваня Кастрева е принципен ръководител с нулева толерантност към всякакви нарушения и моментално е уволнил директор на училище за допуснати такива. Но ме смущава фактът, че същата д-р Ваня Кастрева в качеството си на заместник-министър на МОН, след констатирани писмени доказателства за присвояване в особено големи размери в ПЕГ "Екзарх Йосиф Първи" град Ловеч, не демонстрира същото отношение към "проспалия" източването и допуснал безхаберие и нулева финансова дисциплина в поверената му гимназия директор. Вероятно защото този случай не засегна близки до властта в образованието хора и не получи публичност в медиите.
Съгласен съм, че една институция не трябва да се занимава със слухове. Но също така съм на мнение, че не трябва да заема страна в спорове между ръководители и подчинени без да даде думата и на двете страни. Иначе вместо институция виждаме група служители, занимаващи се с интриги. Ще ме извините за откровеността, но точно това представляваше погледнато отстрани  РУО София в случая "СМГ".
Въпреки съмненията ми дълбоко в себе си все още се надявам на малко чудо в интерес на Софийска математическа гимназия, на голяма част от нейните ученици и учители, и новият стар директор на училището ще се казва г-н Антони Стоянов.

Поздрави,

Тодор Пеев,

родител

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1691589957581014& … d=100001900791922

# 196
  • София
Колко да е силно. Стоянов беше уволнен, защото отказваше диалог с нас. Изобщо не защитавам Кастрева, но съм доволна, че поне веднъж се размърда да свърши нещо.

Недоумявам как има родители, които милеят повече за директора отколкото за учителите на детето си.

# 197
Колко да е силно. Стоянов беше уволнен, защото отказваше диалог с нас. Изобщо не защитавам Кастрева, но съм доволна, че поне веднъж се размърда да свърши нещо.

Недоумявам как има родители, които милеят повече за директора отколкото за учителите на детето си.

За какъв диалог говорите постоянно? Нали си е изтъкнал мотивите за уволнение, какво повече да ви се обяснява. Бяха очевадни причините и няма човек, ходил по състезания, който да не е съгласен с тях. Никакъв диалог не искахте, искахте отмъщение. За кои учители трябва да милеят хората, за тези, които най-безскрупулно ги ощетяват по състезания и достигнаха  върха на наглостта, като решиха нацяло да ги изхвърлят съвсем съзнателно от едно от най-популярните състезания в цял свят. Аз пък наистина не разбрах за четири месеца, как е възможно да подкрепяте сляпо такива недостойни хора. И за размърдването на РУО сте се объркали. С подкрепата на родители, работещи в МОН и с най-голям принос на на зам.министърката Михайлова, за да не й се разклати стола, понеже тя беше в дъното на всички мизерии, се случиха нещата.
Ако вие подкрепяте такива хора, полагащи всички усилия да съсипят труда на толкова много деца и учители, няма какво да се направи. Ще си търпим всички последствията.

# 198

Аз пък прочетох изявление в сайта на училището, че призовава към диалог и среща на ОС. Мисля, че точно там е мястото за разговор, а не по медии или на лични срещи.
Не познавам нито Стоянов, нито учителите замесени в конфликта. Страничен наблюдател/читател на конфликта съм. Доводите за уволнение на директора ги разбрах (защото имам наблюдения и върху математическите състезания). Доводите на засегнатите ученици и родителите им също разбрах. Но защо не се стигна до среща, диалог и компромисно решение - не разбрах. Прочетох апел за среща от страна на Стоянов и предложение за компромис пак от страна на Стоянов. Не видях подобно поведение от ответната страна. Само хули, агресия и омраза.

# 199
  • София
А, много моля. Когато ние молихме за диалог, Стоянов не се отзоваваше.  Цяло лято ни отне да го молим.

# 200
Грета Ей, Вие прочетохте ли какво е написала maria77? Вашето беше твърдение, на което няма преки свидетели, другото беше реален факт, който беше премахнат от сайта на СМГ като доказателство веднага, след като уволнихте Стоянов.

# 201
Прочетох апел за среща от страна на Стоянов и предложение за компромис пак от страна на Стоянов. Не видях подобно поведение от ответната страна. Само хули, агресия и омраза.

И кога беше този апел? Когато му се разклати яко стола и започна борба за запазването му. Компромисът (ако става въпрос за гражданския договор) беше опит за унижение на учителката и печелене на червена точка (виждате ли колко съм добър, предлагам ѝ възможност да си "изучи децата"). Пак за стола, а не за децата. Бая народ се върза на думите му.  Изключително недостойно поведение през всичките 3 месеца. Показателни за неговата ценностна система са призивите за десятък и думите му:
Скрит текст:
"Искам също така да благодаря на г-жа Мария Петрова и да заявя, че се гордея и с всяка нейна дума и действие , с които така пламенно и професионално застана до мен като мой говорител . Лично аз потърсих г-жа Петрова и я помолих да приеме да ме представлява. След като се съгласи , за което ще съм й благодарен цял живот , лично я запознах с цялата ситуация и поверих в нейни ръце моето представяне, включително на пресконференцията, която изнесох ."
С изявите на въпросната госпожа сме запознати. Лично аз бих се срамувала от словоизлеянията ѝ.

Състезанията нямат нищо общо нито с решението му за уволнение и неподновяване на договори, нито с последвалото му поведение. Те са само повод за разчистване на сметки.

# 202
math mother, унижение към труда на стотици деца, към техните учители и родители бяха действията на Тодорова. Гражданският договор беше компромис, който тя не заслужаваше, но беше предложен заради децата ѝ.

# 203
Оф, това не го ли дъфкахте вече DjOfRa?

Аз пак да попитам, някакви доказателства има ли за злоупотреба от страна на Тодорова? Защото помня едно изявление на МОН в което се казва, че тя е действала според заповед от тях. Може би е редно да насочите обвиненията за злоупотреба и ощетяване на деца към този, който и е наредил?

И пак да попитам - други доказателства за злоупотреба на Настоятелството има ли?

Стоянов фактически беше уволнен на базата и след констатации от проверка на РИО.
Защо не оставите компетентните органи да си свършат работата по проверките на Настоятелството, ако изобщо текат такива проверки? Ако има констатации за нарушения, тогава следва виновните да си понесат отговорността. Така, както се случи със Стоянов.

Последна редакция: нд, 08 окт 2017, 12:14 от Анонимен

# 204

Явно ви е нужно малко повече време, за да го проумеете и затова се отнасям с разбиране към ситуацията. Ще го повтарям колкото е необходимо, не се притеснявайте Hands V

# 205

Явно ви е нужно малко повече време, за да го проумеете и затова се отнасям с разбиране към ситуацията. Ще го повтарям колкото е необходимо, не се притеснявайте Hands V

Хич не е нужно. Доказателства нямате(горният ми пост). Но ако искате да приличате на латерна, заповядайте!

# 206
  • София
Грета Ей, Вие прочетохте ли какво е написала maria77? Вашето беше твърдение, на което няма преки свидетели, другото беше реален факт, който беше премахнат от сайта на СМГ като доказателство веднага, след като уволнихте Стоянов.

За кое няма свидетели, DjOfRa Петрова? Че не е откликнал на молбите ни за разговор? Та повечето телевизии заснеха поне половината от тях.

И аз нямам нищо общо с уволнението на Стоянов. За пръв път го видях по телевизията, когато вече беше заплашен от уволнение.

# 207
Силно!

Уважаема г-жо Кастрева,
Благодаря за Вашия отговор. Вероятно поради нетърпението Ви да бъде удовлетворено моето любопитство сте ме добавили към групово писмо с изх. № РУО1- 22958/03.10.2017 г.  с още четири дами. Нямам нищо против тях, дори ги уважавам заради позицията, която защитават. Но това ми дава основание при необходимост да включа към настоящата кореспонденция трети страни като медии и институции по мое усмотрение.
Г-жо Кастрева, ще бъде пресилено ако кажа, че Вашият отговор ме удовлетворява. Сухият чиновнически тон е призван да прикрие субективизма, който лъха от всяко решение на РУО София, свързано с уволнението на г-н Антони Стоянов. Всеки човек, извършващ някаква трудова дейност, допуска грешки. Някои са поправими, други не. Вие като ръководител не дадохте на господин Стоянов никакъв шанс да се защити, като му отнехте всякаква възможност за отговор на направени констатации след цитираните от Вас проверки. Като историк би трябвало доста добре да знаете, че подобно поведение спрямо своите опоненти не са си позволявали дори най-кървавите и жестоки диктатори в човешката история. Бързането чрез спешни и масирани проверки да бъде отстранен г-н Стоянов, както и връщането на уволнени от него учители без нито една направена за тях такава, ме остави с убеждението за саморазправа с неудобен за някого директор, опитал се да отстоява някакви морални позиции и принципи. Относно констатираните от проверките нарушения - би трябвало да отделите малко време, за да разберете поне причините за тяхното допускане. Като човек, който е доста близо до СМГ, съм ставал нееднократно свидетел как заместници на г-н Стоянов му подлагат "динени кори" и къде нарочно, къде поради некомпетентност, създават напрежение между него, учители и родители. Показателен в това отношение  е случаят от септември-октомври 2016 година, когато родители от две паралелки масово протестирахме срещу подмяната на учител по биология, съзнателно и с цел подвеждане на директора извършена от негов заместник. Мога да Ви посоча и други подобни примери, на които съм бил свидетел.
Бих приел, че Началникът на РУО София д-р Ваня Кастрева е принципен ръководител с нулева толерантност към всякакви нарушения и моментално е уволнил директор на училище за допуснати такива. Но ме смущава фактът, че същата д-р Ваня Кастрева в качеството си на заместник-министър на МОН, след констатирани писмени доказателства за присвояване в особено големи размери в ПЕГ "Екзарх Йосиф Първи" град Ловеч, не демонстрира същото отношение към "проспалия" източването и допуснал безхаберие и нулева финансова дисциплина в поверената му гимназия директор. Вероятно защото този случай не засегна близки до властта в образованието хора и не получи публичност в медиите.
Съгласен съм, че една институция не трябва да се занимава със слухове. Но също така съм на мнение, че не трябва да заема страна в спорове между ръководители и подчинени без да даде думата и на двете страни. Иначе вместо институция виждаме група служители, занимаващи се с интриги. Ще ме извините за откровеността, но точно това представляваше погледнато отстрани  РУО София в случая "СМГ".
Въпреки съмненията ми дълбоко в себе си все още се надявам на малко чудо в интерес на Софийска математическа гимназия, на голяма част от нейните ученици и учители, и новият стар директор на училището ще се казва г-н Антони Стоянов.

Поздрави,

Тодор Пеев,

родител

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1691589957581014& … d=100001900791922
Впечатляващо!

# 208
Aко ви дреме за СМГ, за бога, гледайте напред! Миналото - минало... Не може да се върне.
Но се обединете, свикайте общо събрание, искайте да ви представят кандидатите, да ги видите и чуете, потърсете и вие и после се опитайте родители и учители ЗАЕДНО да изберете някой, който да е от полза за децата и СМГ! Дайте някакъв разумен срок за избор на ПОСТОЯНЕН директор. И после ВСИЧКИ го подкрепяйте!
Кавгата за парите в настоятелството не е ваша битка! Най-много подкрепете учителите (всичките), ако имат нужда пред МОН и другите. И стегнете МОН да не се гаври със състезанията. Ако трябва и с тотален бойкот на същите!
Ако можете...

# 209
  • София
Ежко, кавгата за парите в настоятелството е и наша битка именно заради нашите учители.
А иначе точно на опитите за такова свикване на ОС се пречи с всякакви средства. Тъжна работа...

Общи условия

Активация на акаунт