СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 9

• 119 167
  • 741
  •   1
Отговори
# 360

Курсовете се провеждат от УН (без да плащат наем) от 2006. 2013/2014 ремонтират първите тоалетни! Стоянов е от 2012г.   
Легендата за подпомагането на СМГ от УН е отдавна доказана неистина.
Ето един официален отчет на настоятелството за 2015.
https://ngo.mjs.bg/bg/Information/Information/GetDocumentContent … J6oFEJ%2Bcg%3D%3D
На стр.5 пише, че имат по сметките и в каса 442х.лв, а предходната 508 хиляди лева (в края на 2014 година).
А на стр. 13 - 141х. за ремонт на сградата.
От тях 72х.лв за 2 /две/ съблекални към салона за физическо.

# 361
Дали си наясно, че основната идея на УН е да подпомага училището, а не да носи стабилни доходи на преподавателите? В което няма лошо, стига да не гледат на сградата на училището като на своя собствена.
Наясно съм. Отговорих на внушението, че училището не е имало полза от курсовете. А защо са в графа "ремонт на собствени активи - сграда" не знам. В коя графа в този формуляр трябва да се впишат дадените за ремонт на СМГ пари?

# 362

А другите 70х. - за нещо друго  Laughing

# 363
Дали си наясно, че основната идея на УН е да подпомага училището, а не да носи стабилни доходи на преподавателите? В което няма лошо, стига да не гледат на сградата на училището като на своя собствена.
Наясно съм. Отговорих на внушението, че училището не е имало полза от курсовете. А защо са в графа "ремонт на собствени активи - сграда" не знам. В коя графа в този формуляр трябва да се впишат дадените за ремонт на СМГ пари?
Не е ремонт на собствени активи, а ремонт на безвъзмездно ползвани активи. Такава графа няма. Има наети/чужди/ активи. Социализъм - нашето си е наше, чуждото е общо.

# 364

А другите 70х. - за нещо друго  Laughing
За 2 съблекални с тоалетни, без да се мебелират с друго освен пейки и метални шкафове... 72'000лв.

# 365
Warwick,
Цялата  тромава процедура е от тази година. Ето протоколи от един такъв конкурс (супер странен лично за мен, но съгласно новите изисквания):
http://www.104ou.com/images/2017-2018/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%82%D … _%D0%90%D0%95.pdf
http://www.104ou.com/images/2017-2018/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%82%D … C%D0%B0%D1%82.pdf

Браво на администрацията на 104-то, подготвили са си нещата от юни!

# 366
Скрит текст:
Warwick,
Цялата  тромава процедура е от тази година. Ето протоколи от един такъв конкурс (супер странен лично за мен, но съгласно новите изисквания):
http://www.104ou.com/images/2017-2018/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%82%D … _%D0%90%D0%95.pdf
http://www.104ou.com/images/2017-2018/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%82%D … C%D0%B0%D1%82.pdf

Браво на администрацията на 104-то, подготвили са си нещата от юни!
И не само те. Вероятно и в СМГ е имало някакъв опит курсовете да минат по този път или да се съобразят с наредбата за финансиране на институциите ( по онова време още проект), но не се е получило. Бившият директор твърди, че въпросът е обсъждан.  Мнение на УН по въпроса не съм срещала.

# 367

И не само те. Вероятно и в СМГ е имало някакъв опит курсовете да минат по този път или да се съобразят с наредбата за финансиране на институциите ( по онова време още проект), но не се е получило. Бившият директор твърди, че въпросът е обсъждан.  Мнение на УН по въпроса не съм срещала.
Дано им се получи с новия директор, за да остават някакви пари в СМГ. Ако излязат в друга сграда, тоалетните пак може да останат без врати  Wink

# 368
Като се върне Стоянов ще им сложи врати!

# 369

Вие го изчакайте, ние продължаваме без него.  Wink

# 370
Въпрос на приоритети. Ако УН следва основната идея за която е учредено, не би трябвало да се получи подобно нещо. Ако обаче идеята е била едни допълнителни доходи, пък ако остане нещо, ще помогнем на училището....
Не знам защо постоянно на тези " някакви пари за СМГ" се гледа като на своеобразна милостиня. Ако наистина идеята е била да се подпомогне училището, ще се намери начин това да продължава да се случва, ако ли пък всичко е било за допълнителни доходи - да, ще излязат в друга сграда и ще продължат да печелят за себе си.

# 371
От църковните пари... от десятъка. И за състезанията оттам, за охраната, консумативите... Да се надяваме, че повечко лековерни ще се вържат на проповедите, та да стигнат парите за всичко.

Ти десятък дава ли си? Не се е чуло някой да е давал, ама ти като мантра си го проповядваш. Във вашата енория така ли правите?

Стоянов е направил за СМГ за 5 години  толкова, колкото не е направено за 30. Някои учители били с 20-30 годишен стаж, ама в последните няколко години курсовете  се пукат по шевовете. Благодарение на Стоянов гимназията стана номер 1 , респективно и интереса към курсовете.

# 372
Въпрос на приоритети. Ако УН следва основната идея за която е учредено, не би трябвало да се получи подобно нещо. Ако обаче идеята е била едни допълнителни доходи, пък ако остане нещо, ще помогнем на училището....
Не знам защо постоянно на тези " някакви пари за СМГ" се гледа като на своеобразна милостиня. Ако наистина идеята е била да се подпомогне училището, ще се намери начин това да продължава да се случва, ако ли пък всичко е било за допълнителни доходи - да, ще излязат в друга сграда и ще продължат да печелят за себе си.
Каквато и да е била идеята за курсове към УН, има нови правила, които забраняват на УН да продължи да ги организира и с които учителите трябва да се съобразят. Те (правилата) при всички положения водят парите до едни други сметки, от които училището (евентуално) ще получи нещо. Съмнявам се да се премине на вариант училището да организира курсовете, по-скоро учителите ще си регистрират фирма и ще "излязат на пазара". Но това са само мои предположения, нямам информация от първо лице.

# 373
Съмнявам се да се премине на вариант училището да организира курсовете, по-скоро учителите ще си регистрират фирма и ще "излязат на пазара". Но това са само мои предположения, нямам информация от първо лице.
УН може да кандидатсва по общия ред, ако бъде обявен конкурс. Но да, и аз съм на твоето мнение, че това няма да се случи, защото идеята в последните години е по-скоро допълнителни доходи, а не подпомагане на училището.

# 374
УН може да кандидатсва по общия ред, ако бъде обявен конкурс. Но да, и аз съм на твоето мнение, че това няма да се случи, защото идеята в последните години е по-скоро допълнителни доходи, а не подпомагане на училището.
И двете. За да се получават нещата трябва и сградата да е добра, и учителите да са достатъчно обезпечени, за да не си търсят работа другаде. Фактът, че част от тях работят и на друго място, не те ли навежда на мисълта, че доходите им не са толкова големи, колкото някои хора се опитват да ги изкарат? Иначе защо ще бъхтят 24х7?

Общи условия

Активация на акаунт