СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 9

• 119 167
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Не коментирам размера на доходите им. Коментирам факта, че на подпомагането на СМГ се гледа като на милостиня, въпреки изначалната идея на УН.
Няма лошо учителите да печелят допълнително, курсовете са от полза за много деца, но нека това да става по правилата.

# 376
Не коментирам размера на доходите им. Коментирам факта, че на подпомагането на СМГ се гледа като на милостиня, въпреки изначалната идея на УН.
Няма лошо учителите да печелят допълнително, курсовете са от полза за много деца, но нека това да става по правилата.
Ще става. До тук беше прякото финансиране на СМГ с пари от курсовете.

# 377
Ти десятък дава ли си? Не се е чуло някой да е давал, ама ти като мантра си го проповядваш. Във вашата енория така ли правите?

Стоянов е направил за СМГ за 5 години  толкова, колкото не е направено за 30. Някои учители били с 20-30 годишен стаж, ама в последните няколко години курсовете  се пукат по шевовете. Благодарение на Стоянов гимназията стана номер 1 , респективно и интереса към курсовете.
Десятъци не давам, против принципите ми е. Такива работи обикновено не се разчуват, което не значи, че не се случват, иначе защо ще се хабят проповеди да изнасят. Не съм вярваща и не знам как е в "нашата енория".

"Курсовете се пукат по шевовете", защото нивото на образованието ни става все по-трагично. СМГ е едно от малкото изключения при държавните училища в София (за 5-7 клас), та по тази причина има повишен интерес към курсовете. Наборите са и по-многобройни. Учителите в гимназията – чудесни преподаватели и Хора.Освен това курсовете не ги води Стоянов, че напливът да е заради него. №1 по какви критерии? Добри гимназии има много, а също и училища с по-добра материална база. Виж, прекрасните учители и умни ученици са друго нещо.
Не съм чула някой да отрича, че Стоянов е направил нещо за гимназията. Всеки един директор е направил повече или по-малко за училището си.  Училището не е само материалната база. Едно училище беше закрито 1 година след основния му ремонт заради недалновидната политика на директора. Материалната база иначе е чудесна, но ...

# 378
Ще става. До тук беше прякото финансиране на СМГ с пари от курсовете.
Мхм. И прякото финансиране на провеждащите курсовете от страна на СМГ с безплатна база.
Какво значи пряко финансиране на СМГ с пари от курсовете? Нали уж стопанската дейност на УН се извършва точно с тази идея, да се подпомогне училището финансово?

# 379
Мхм. И прякото финансиране на провеждащите курсовете от страна на СМГ с безплатна база.
Какво значи пряко финансиране на СМГ с пари от курсовете? Нали уж стопанската дейност на УН се извършва точно с тази идея, да се подпомогне училището финансово?
Извършваше се. Финансираше се. Вече няма да има стопанска дейност на УН.

# 380
Ти десятък дава ли си? Не се е чуло някой да е давал, ама ти като мантра си го проповядваш. Във вашата енория така ли правите?

Стоянов е направил за СМГ за 5 години  толкова, колкото не е направено за 30. Някои учители били с 20-30 годишен стаж, ама в последните няколко години курсовете  се пукат по шевовете. Благодарение на Стоянов гимназията стана номер 1 , респективно и интереса към курсовете.
Десятъци не давам, против принципите ми е. Такива работи обикновено не се разчуват, което не значи, че не се случват, иначе защо ще се хабят проповеди да изнасят. Не съм вярваща и не знам как е в "нашата енория".

"Курсовете се пукат по шевовете", защото нивото на образованието ни става все по-трагично. СМГ е едно от малкото изключения при държавните училища в София (за 5-7 клас), та по тази причина има повишен интерес към курсовете. Наборите са и по-многобройни. Учителите в гимназията – чудесни преподаватели и Хора.Освен това курсовете не ги води Стоянов, че напливът да е заради него. №1 по какви критерии? Добри гимназии има много, а също и училища с по-добра материална база. Виж, прекрасните учители и умни ученици са друго нещо.
Не съм чула някой да отрича, че Стоянов е направил нещо за гимназията. Всеки един директор е направил повече или по-малко за училището си.  Училището не е само материалната база. Едно училище беше закрито 1 година след основния му ремонт заради недалновидната политика на директора. Материалната база иначе е чудесна, но ...

Колкото и да го увърташ, хората знаят защо  СМГ е едно изключение и от кога и защо и най- вече заради кого.

# 381
Колкото и да го увърташ, хората знаят защо  СМГ е едно изключение и от кога и защо и най- вече заради кого.
Кои хора? Тези от градовете и селата, които бяха на протестите на Стоянов?  Joy

# 382
Извършваше се. Финансираше се. Вече няма да има стопанска дейност на УН.
Кому е нужно финансиране ?
Кому е нужно в СМГ да има "Черноризец Храбър" на 01.11 ?   
Да живее метрологичния контрол! smile3521

# 383
Скрит текст:

Стоянов е направил за СМГ за 5 години  толкова, колкото не е направено за 30. Някои учители били с 20-30 годишен стаж, ама в последните няколко години курсовете  се пукат по шевовете. Благодарение на Стоянов гимназията стана номер 1 , респективно и интереса към курсовете.

Не съм чула някой да отрича, че Стоянов е направил нещо за гимназията. Всеки един директор е направил повече или по-малко за училището си.  Училището не е само материалната база. Едно училище беше закрито 1 година след основния му ремонт заради недалновидната политика на директора. Материалната база иначе е чудесна, но ...

Колкото и да го увърташ, хората знаят защо  СМГ е едно изключение и от кога и защо и най- вече заради кого.

И аз съм записала сина ми в училището преди да назначат Стоянов за директор, тоест преди то да стане №1!!! Каква огромна и непростима грешка! Може пък и далновидност да се нарече... за мое успокоение. Всички ученици от випуска на сина ми (с малки изключения) са приети в гимназията преди Стоянов да стане директор. В това число и деца от различни населени места в страната. Значи все пак нещо ги е привлякло и това нещо не се нарича Стоянов. При "нас" беше нивото на обучение по математика и въобще не сме се интересували кой е директор. Не много добрата материалната база видяхме два-три пъти на състезания в училището, но приехме факта в името на доброто образование.
Казано просто и без "увъртане", СМГ е изключение заради всеотдайните учители и умните децата в училището. И това не е от последните 5 години, в които Стоянов беше директор.

# 384
УН може да кандидатсва по общия ред, ако бъде обявен конкурс. Но да, и аз съм на твоето мнение, че това няма да се случи, защото идеята в последните години е по-скоро допълнителни доходи, а не подпомагане на училището.
И двете. За да се получават нещата трябва и сградата да е добра, и учителите да са достатъчно обезпечени, за да не си търсят работа другаде. Фактът, че част от тях работят и на друго място, не те ли навежда на мисълта, че доходите им не са толкова големи, колкото някои хора се опитват да ги изкарат? Иначе защо ще бъхтят 24х7?

Зависи кой какво разбира под "големи доходи". За един са големи, ако може да изкара месеца без заеми, за друг, ако може да си позволи през месец екскурзия до екзотична дестинация, на трети - ако може да си купи вила на Хаваите. По принцип желанието да се изкарват повече и още повече доходи е безгранично.

# 385
Всъщност за "десятъка" се разчу. Доста хора в интернет пространството изреваха как са били притискани настоятелно да дават "дарения". И в тази тема се коментираха. И линкове към тези мнения се пускаха. На мен огромно впечатление ми направи неприязънта с която бивши ученици на СМГ говорят за Стоянов като директор, а и като учител се оказа, че е с двуяки мнения.

А дали си спомняте причините курсовете да преминат към настоятелството? И, че преди училището ги е организирало. И, че идеята и тогава е била такава. Симбиоза между интереса на учители и училище. Не разбирам кое е по-различното сега, че настоятелството да се третира като престъпник? Просто едни родители по стар български обичай погледнаха в паничката на учителите. Макар да се оказа, че Стоянов е излъгъл за онези 5-6000 лв. на месец доходи и паницата е далеч по-плитка, с цената на доста извънреден труд.

Този култ към личността наложен в тази тема от 3-4 профила (не човека 😂) е потресаващ. Нормално, намаля им интернет полето за изява значително в последната седмица. Оказва се, че преди Стоянов СМГ е било никому неизвестно училище. И след него е обречено на упадък и забрава. Предлагам, който се е записал в СМГ заради снукър масата немедлено (ласточке) да си търси ново училище.

И огромно впечатление ми направи в последната седмица духа на СМГ. И сред ученици, и сред учители. Елегантно и с финес фрустрираха всички, които търсят скандала и сензацията.

Последна редакция: нд, 15 окт 2017, 13:30 от Анонимен

# 386
Каквато и да е била идеята за курсове към УН, има нови правила, които забраняват на УН да продължи да ги организира и с които учителите трябва да се съобразят. Т

Ти член на настоятелството ли си? Кои са членове на настоятелството или това е строго секретно?

Настоятелство на 51 СУ са обявили не само имената им, а и в кой клас се обучават децата им.
http://51sou.info/pages/nastojatelstvo.htm

Последна редакция: нд, 15 окт 2017, 10:44 от One of you

# 387
  • София

Кои са членове на настоятелството или това е строго секретно?

Настоятелство на 51 СУ са обявили не само имената им, а и в кой клас се обучават децата им.
http://51sou.info/pages/nastojatelstvo.htm

В настоятелството на СМГ всичко е строго секретно. Дори за членовете му. Изключение се прави за СН и КС.

# 388
Прилича ми на фирма с двойно предназначение по секретност.

В математическата в Русе всичко е много открито, както и би трябвало да бъде, явно членовете му се гордеят с дейността си в подпомагане на училището.

СПИСЪК на членовете на Общото събрание
http://mg-babatonka.bg/e107_plugins/content/content.php?content.35
О Т Ч Е Т ЗА РАБОТАТА НА УЧИЛИЩНОТО НАСТОЯТЕЛСТВО
http://mg-babatonka.bg/e107_plugins/content/content.php?content.39

# 389

Общи условия

Активация на акаунт