СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 9

• 119 094
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Добре е всеки, който ползва  пощенска услуга да знае какво е  headers, без да ме праща да чета RFC-та, просто , за да знае дали е СПАМ или Фишинг!
Скрит текст:
нямам ученик в 9ти клас, но един завършил СМГ пише писма на АЕ и НЕ, още докато беше в училището печелеше разни стипендии и участваше в разни проекти, дето искаха CVта, мотивационни писма и т.н., така че добронамерено ако има желание детето се справя!
*Един приятелски съвет, знам че личното гардже е най и по, но за доброто на децата трябва да търсим причинноследствените връзки не само в средата, а и в тях (иначе все гроздето е кисело)!

# 421
Скрит текст:
Скрит текст:

Bliss, мисля, че всички сме съгласни с това, че най-важното е да преподават и да възпитават децата ни качествени учители. Затова протестираме срещу тези, които съзнателно се подиграват с труда на стотици деца от собственото си училище и които имат като бащиния и се разпореждат самосиндикално с парите на своите колеги, изкарани с много труд.
ДА, качествените учители са най-важни. Повече от всеки директор. Доказано. Явно доста деца и родители го знаеха, че ги защитиха от неправомерни действия.

Да, има няма два класа, от егоистични подбуди, да не сменят учителя си докато дозавършат. И като гледам учителката сама си организираше парада и беше на първа линия. Смее ли някой да не я подкрепи. Ако я върнат, както се и случи, как ще се оправдаят тези, дето не са я подкрепили?
Грях е да наричаш неправомерни действията на директор, който действа в защита и в интерес на децата. Който решава да се бори без значение от последствията, с безскрупулни и непочтени самозабравили се "педагози".
Как да имаш уважението на учител, който въпреки грозната си постъпка, не само че не се разкайва, ами ходи по всички телевизии да тръби, че не е направил нищо нередно и удобно премълчава подробностите. Учител, който откровено лъже!!!

Въпрос на гледна точка. Очевидно твоята не беше сериозно подкрепена, вкл. и от компетентните институции. А дисциплинарното уволнение беше абсолютно неправомерно. Факт. Хората с юридическо образование могат да ти потвърдят.  Wink
Но ти продължавай в същия дух. Изключително ме възхити последните седмици духа на СМГ. Как и ученици, и учители, и родители елегантно и с финес успяха да фрустрират и игнорират търсещите сензация и евтини скандали.  Wink

Кои според теб са компетентни? МОН ли? Пази Боже, само можем да кажем. От компетентност виждаш докъде ни е стигнало образованието.
Това, че се възхищаваш от действия, заглушаващи свободата на словото, не бих казала че говори добре за теб. В момента ситуацията във фейсбук страниците на СМГ е като на щраус, заровил глава в пясъка. Щом мислят, че така са си решили проблемите, така да действат.
Иначе за дисциплинарното уволнение на Стоянов и аз съм съгласна с теб - беше абсолютно неправомерно. Факт.

# 422
... Дребния още не е усвоил напълно тази истина и плямпа за неща, които не разбира напълно. Следствие както от характера му, така и от прекараните 3 години в СМГ. За което брат му яко му се кара. ...

Това не го разбрах напълно. Би ли пояснил.

Разбира се BLAZE..
В СМГ обичат много да дискутират "напредничави теми" като квантовата физика например, без да имат още необходимия теоретичен багаж за да разбират тематиката на нещо различно от научно-популярно ниво. Но пък обожават да гледат зяпналите уста на възрастните, които слушат плямпанията на "малките генийчета". Докато не си намерят майстора да ги постави на мястото им.
Пресен пример: Сина на дълго и широко се разпростря по темата "черни дупки" пред колега с университетско образование по физика и докторат по въпроса. Който директно заяви, че свежия детски поглед по темата му е много забавен. А после се разпространи по темата за правилата на добрия тон в разговора. Как е по-важно да слушаш (особено по-възрастни и опитни). Защо е полезно да знаеш повече за другите в компанията (и как това в частност предотвратява конфузни ситуации). Урока беше навременен и добър. Навиците обаче се изкореняват трудно.
Подобно и за СПАМ и ФИШИНГ. Ако трябва да гледаш хедъри, за да разбереш дали съобщението е фишинг или получаваш твърде много спам, нещо много серизно куца със здравомислието ти. Както и с нивото на ИТ-подръжка, което получаваш.

Последна редакция: пн, 16 окт 2017, 11:26 от Ezhko

# 423
Нормално е хората нямащи НИЩО общо със СМГ да се заблуждават за ситуацията в училището, информирайки се от фейсбук.

# 424
Скрит текст:
Скрит текст:

Bliss, мисля, че всички сме съгласни с това, че най-важното е да преподават и да възпитават децата ни качествени учители. Затова протестираме срещу тези, които съзнателно се подиграват с труда на стотици деца от собственото си училище и които имат като бащиния и се разпореждат самосиндикално с парите на своите колеги, изкарани с много труд.
ДА, качествените учители са най-важни. Повече от всеки директор. Доказано. Явно доста деца и родители го знаеха, че ги защитиха от неправомерни действия.

Да, има няма два класа, от егоистични подбуди, да не сменят учителя си докато дозавършат. И като гледам учителката сама си организираше парада и беше на първа линия. Смее ли някой да не я подкрепи. Ако я върнат, както се и случи, как ще се оправдаят тези, дето не са я подкрепили?
Грях е да наричаш неправомерни действията на директор, който действа в защита и в интерес на децата. Който решава да се бори без значение от последствията, с безскрупулни и непочтени самозабравили се "педагози".
Как да имаш уважението на учител, който въпреки грозната си постъпка, не само че не се разкайва, ами ходи по всички телевизии да тръби, че не е направил нищо нередно и удобно премълчава подробностите. Учител, който откровено лъже!!!

Въпрос на гледна точка. Очевидно твоята не беше сериозно подкрепена, вкл. и от компетентните институции. А дисциплинарното уволнение беше абсолютно неправомерно. Факт. Хората с юридическо образование могат да ти потвърдят.  Wink
Но ти продължавай в същия дух. Изключително ме възхити последните седмици духа на СМГ. Как и ученици, и учители, и родители елегантно и с финес успяха да фрустрират и игнорират търсещите сензация и евтини скандали.  Wink

Кои според теб са компетентни? МОН ли? Пази Боже, само можем да кажем. От компетентност виждаш докъде ни е стигнало образованието.
Това, че се възхищаваш от действия, заглушаващи свободата на словото, не бих казала че говори добре за теб. В момента ситуацията във фейсбук страниците на СМГ е като на щраус, заровил глава в пясъка. Щом мислят, че така са си решили проблемите, така да действат.
Иначе за дисциплинарното уволнение на Стоянов и аз съм съгласна с теб - беше абсолютно неправомерно. Факт.

Успокоявай се по този начин щом те топли. Самовнушението е голяма работа. Приятен ден!  Laughing

П.С. Разбра ли се благоверният на говорителката Петрова с конкурс ли е бил назначен за 4 месеца или просто защото е добър приятел и доверено лице? И дали му направиха проверка, като помощник по АСД?

# 425
  • София

... Дребния още не е усвоил напълно тази истина иплямпа за неща, които не разбира напълно. Следствие както от характера му, така и от прекараните 3 години в СМГ. За което брат му яко му се кара. ...

Добре де, не се ли умори вече да плюеш по СМГ?
Нямам дете там, вероятно и няма да имам, обаче ми е досадно във всяка тема, в която пишеш да правиш това.
Код също има остър начин на изразяване, като се появи във форума, но първо е полезен , второ (за което съм му много благодарна) не пише хвалебствени слова за у-щето на детето си (освен веднъж преди години) и кусурите на останалите у-ща (защото идеални у-ща няма).

# 426
  • София

В СМГ обичат много да дискутират "напредничави теми" като квантовата физика например, без да имат още необходимия теоретичен багаж за да разбират тематиката на нещо различно от научно-популярно ниво. Но пък обожават да гледат зяпналите уста на възрастните, които слушат плямпанията на "малките генийчета". Докато не си намерят майстора да ги постави на мястото им.

Да припомня - децата ни са учили заедно почти цели 7 години, три от които в СМГ.  Все още чета тази тема.
Нали не мислиш, че споделям горното мнение. То на лични наблюдения ли почива?
Това, което аз знам: в класа децата се разбираха добре, нямаха конфликти, но напълно естествено общуваха на групички по интереси - такива, които играят онлайн игри - FIFA (те се събират и за футбол), други, които играеха през междучасията на асоциации, момичетата общуват основно помежду си, в различни периоди от време се носеха  карти "уно", играе се на телефоните, ловяха се покемони, някои понякога носят книги и четат (не по квантова физика), съответно според актуалните интереси ставаха и прегрупирания, но в края на 7. клас сякаш вече се оформиха и трайни приятелства.  Сред всичко това може някой някъде нещо да е прочел, да се е впечатлил и да е решил да разкаже, но това е по-скоро сред приятели, а не пред възрастни. Твоят син в коя група деца беше?

Последна редакция: пн, 16 окт 2017, 11:59 от Prizma

# 427
Не съм забравил. Годините когато са учили заедно всъщност са шест.
Както знаеш Prizma, никога не съм отричал правото на всеки да си има мнение, както и да го изразява. Моето мнение почива на лични наблюдения и то не само върху класа на сина ми. Разбира се, когато се говори за определени типови поведения свързани с дадено място, е ясно, че същите не се проявяват винаги и при всеки. А за това, че се проявяват твърде често и при достатъчно много за да се направи връзка между среда и поведение.
Близките приятели на сина ми, както знаеш, бяха предимно от групата на "мотикарите".

Последна редакция: пн, 16 окт 2017, 12:16 от Ezhko

# 428
  • София
ПУК не го ли броиш (от март до края на май, дали не беше и до края на юни)?
Не мисля, че си прав в което и да било от горните твърдения. Дано да си даваш сметка за това.

# 429
Както се вижда сме на различни мнения. Някога да съм ти пречил да имаш или изразяваш своето? Или на когото и да било друг?
Това че споря с мнения, с които не съм съгласен, не означава че отричам правото на другия да постъпва по същия начин.
Кое намираш неправилно в горното твърдение?
ПС Не броях пред-училищната група - с нея може да са около седем наистина.

# 430
  • София
... Дребния още не е усвоил напълно тази истина и плямпа за неща, които не разбира напълно. Следствие както от характера му, така и от прекараните 3 години в СМГ. За което брат му яко му се кара. ...

Как пък си направи извода, че е от прекараните години в СМГ? В семейството те не са ли повече:wink:?

# 431
  • София
Не съм съгласна с това, че на база поведението  на собственото си дете  правиш заключения, че проявите са "твърде чести и достатъчно много". Не вярвам, че имаш наблюдения върху децата. Синът ми учи и общува ежедневно с тях.

# 432
  • София
А бре хора, вземето пуснете един е-mail на осмокласник/деветокласник от СМГ, та да се кротне малко Ежко... Не че ако пуснете пък, той няма да излезе пак с удобния номер, че или детето е някакво изключение на фона на масата, или някой друг му е написал мейла.  Simple Smile  

Ежко, СМГ може да не е езикова, но до миналата година редом с ЕГ държаха децата абсолютно същото НВО в края на 8 клас, независимо дали става дума за немски или английски. Откакто този формат съществува, последната задача е писане на текст със 170-190 думи.  Понякога този текст е есе/съчинение по дадена тема, в други е точно e-mail за запитване/респективно отговор на получен мейл. И тъй като никой не знае коя от двете категории ще се падне, децата се готвят с учителя по езика и за едното, и за другото в час. Тоест знаят какво да е графичното му оформление, как да започва, как да свършва, как да са разделени абзаците,  дали да се почва с главна или малка буква след обръщението и т.н.. Като добавим и от по-ранните класове наученото по Информационни технологии за начина, по който мейлът да стигне до повече получатели,  как при нужда да бъде препратен, какво да се отбележи като показателно за съдържанието в графата subject и как да се прикачат файлове, кое не са научили децата в СМГ? Остава да са относително грамотни само,  а не се съмнявам, че повечето са точно такива. И като се оценява тази задача конкретно, точки се дават по разни критерии - граматика, лексика, спазен обем думи, обхванати всички опорни точки по зададената тема, ОФОРМЛЕНИЕ..

Последна редакция: пн, 16 окт 2017, 13:22 от пенсионирана русалка

# 433
Ако на 15-19 годишна възраст използват заучени фразички е нормално, към средна възраст вече и нататък е малко притеснително .

В един период у нас се чуваше много често, че са дебатирали в училище по еди каква си тема. Малко ми беше смешно как се опитва да звучи като голям , но си давах сметка, че децата търсят себе си, интересуват се и провокират  по различни, нови, непознати за тях теми, търсят информация, някои ,нормално, впоследствие се запалват по нещо ново.
Това е естествен процес, намирам го за градивен .

Ако хората "плямпаха" само по теми, по които имат докторска степен как ли щеше да изглежда съвременния свят.

Честно вече наистина ми е смешно.
Колко хора още ще дойдат да обяснят как е в СМГ ?
Разбирам, че всички училища са оправени и самаряните / най- вече от две частни училища АК и СС/ са така добри да ни отворят очите къде сме си пратили децата. Thanks, but no thanks. Гледайте си моля, вашите къщички.

# 434
Заповед № РД09-5411/12.10.2017 г. за организирането и провеждането на ученически олимпиади и национални състезания през учебната 2017/2018 година
http://mon.bg/?h=downloadFile&fileId=13212   

Общи условия

Активация на акаунт